Spectrum

Spectrum https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451572/bmid_spectrum-uIJ-451572.png 4 1 0

SPECTRUM velká kniha o současnosti mladé malby v ČR. O její pestrosti, energii a výpovědních hodnotách. Unikátní kurátorský výběr pětačtyřiceti autorek a autorů narozených v 70. a 80. letech v Československu. SPECTRUM je nezávislý knižní projekt, který vznikal v průběhu několika let. Svým názvem odkazuje na samotné malířské médium i směrem k názorové pluralitě a rozmanitosti naší současné malířské scény. Jednotlivá díla pocházejí z různých soukromých a státních sbírek i z osobního vlastnictví vybraných umělců. Jejich výběr na základě hlasování kurátoři Petr Vaňous, Barbora Ropková a Jan Kudrna. 
V knize jsou zastoupeny tyto umělkyně a umělci: Tomáš Absolon / Josef Achrer / Tomáš Bárta / Ondřej Basjuk / Josef Bolf / Jonáš Czesaný / Dalibor David / Petr Dub / Václav Girsa / David Hanvald / Daniel Hanzlík / Veronika Holcová / Jakub Hošek / Vladimír Houdek / Markéta Jáchimová / Jakub Janovský / Tomáš Jetela / Lukáš Karbus / Martin Krajc / Denisa Krausová / David Krňanský / Viktorie Langer / Martin Lukáč / Pavla Malinová / Marek Meduna / Josef Mladějovský / Alice Nikitinová / Jaromír Novotný / David Pešat / Daniel Pitín / Miroslav Polách / Jan Poupě / Tomáš Predka / Dana Sahánková / Zbyněk Sedlecký / Adéla Součková / Robert Šalanda / Evžen Šimera / Jakub Špaňhel / Adam Štech / Jakub Tomáš / Lubomír Typlt / Vladimír Véla / Michaela Vélová Maupicová / Monika Žáková... celý text

5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
odpad  
0

Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.

Štítky knihy

Magnesia Litera

Autoři knihy

Petr Vaňous
česká, 1975
Václav Hájek
česká, 1974
Jan Kudrna
česká, 1982

Kniha Spectrum je v

Přečtených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x