Bezezbytková dieta při onemocnění střev
Růžena Milatová , Pavel Wohl
Tato dietní opatření jsou určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních všeho druhu, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, dále při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, také u ulcerosní colitidy a Crohnovy nemoci. Dieta je vhodná i po resekci střev a z počátku zavedení vývodu z tenkého i tlustého střeva (nejčastěji jeden měsíc, neurčí-li lékař jinak). Svým obsahem živin se dieta řadí mezi plnohodnotné. Strava je pestrá, lehce stravitelná a nenadýmavá. Dietu lze postupně upravovat podle aktuálního zdravotního stavu pacienta a jeho stravovacích možností. Pacienti zde najdou jak vhodné potraviny a vhodnou kuchyňskou úpravu pokrmů, tak i rady, čemu se mají při nutnosti dodržování této diety vyhnout. 2. vydání... celý text
5 | 0 | |
4 | 0 | |
3 | 0 | |
2 | 1 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.