Stín vítězství diskuze

Stín vítězství https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431112/bmid_stin-vitezstvi-v4f-431112.jpg 4 33 11

Ostrov Saganami série

< 4. díl

Občas věci nevyjdou tak, jak se plánují. Mesanský blok má plán, na kterém pracuje už celá staletí. Plán na přeměnu galaxie a genetické vylepšení – svým způsobem – lidské rasy. Až donedávna šlo všechno jako po másle, pak ale Blok narazil na menší překážku na cestě zvanou Hvězdné království Mantichora. Vyřešilo to tak, že zinscenovalo válku se Solarním svazem, největší a nejstrašnější mezihvězdnou silou v lidské historii. A aby věci urychlilo, podniklo ničivý záludný útok, kterým zničilo průmyslovou infrastrukturu Královského námořnictva Mantichory. Pak pomocí diverzní operace Janus podnítilo revoluce na planetách spravovaných Mantichorou. To dohromady utvrdilo Solární svaz v odhodlání zničit Hvězdné království jednou pro vždy a zdiskreditovat ho po celé galaxii. I ty nejdůmyslnější plány ale mohou mít nezamýšlené důsledky a jedním z nich je v tomto případě nová naděje na svobodu pro utiskované národy v celém vesmíru.... celý text

Romány Válečné Sci-fi
Vydáno: ekniha , Polaris
Originální název:

Shadow of Victory , 2016


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
20.01.2020

Tazz1: raději jsem to napsala takhle. Protože se neznáme a tak...
Ale jo, taky jsem byla překvapená, když předchozí díly ebook nevyšly. Možná dodatečně vyjdou :O
(Ano, ty univerzální odkazy, protože to je předplacené jsou ve výsledku trapné, pokud tam na konci knihu sehnat nelze :( ...)

Tazz1
20.01.2020 4 z 5

@Lenka.Vílka proč rýpavá? Vždyť máš pravdu. Nicméně jsem měl a mám takovou radost z ebooku, že jsem ji zmínil. A Kosmas proto, že zdejší odkazy na ebooky vedou na Alzu a ta to samozřejmě nemá.


Lenka.Vílka
19.01.2020

Tazz1: nechci být nějak rýpavá, ale každý, kdo si rozklik vydání, jasně vidí, že se prodává i ebook. Je vložen jako další vydání...
(Ale pochopitelně, kdo neví, na co jsou záložky u knihy, ten tuto informaci o vydání ebooku ocení...i když...pokud to neví, nedostane se ani k diskusi kvůli této informaci.)

Tazz1
19.01.2020 4 z 5

Ledy se pohnuly. Kdo by chtěl ebook, je poprvé ofiko na Kosmasu za krásných 179 korun.

Tazz1
19.01.2020 4 z 5

@elander plácáš nesmysly. Buď jsi to nečetl, nebo neznáš celou sérii nebo jsi jen zbytečný hater. Evidentně profil založený k hejtování jedné knihy.

elander
16.12.2019 1 z 5

SPOILER!!! SPOILER !!! SPOILER!!! SPOILER !!! SPOILER!!! SPOILER !!!

Dlouho jsem na tuto knihu čekal, těšil jsem se jako malé dítě a výsledek mě těžce zklamal.
Vrátit se v ději prakticky až k vpádu do Moniky a popisovat jak Buřič podněcuje povstání v protektorátech, zatímco postavy z hlavní dějové linie jsou tam jen aby poskytli jiné úhly pohledu a události které jsou už mnohdy popsány v několika předchozích knihách je vážně moc. Kdyby byla kniha poloviční, tak by to nemělo na děj prakticky žádný vliv. Opravdu není potřeba detailně popisovat povstání na několika různých planetách a seznamovat se s postavami, které pravděpodobně nebudou mít na hlavní dějovou linii vůbec žádný vliv.
Stín svobody končil rozhodnutí zaútočit na Mesu a to co jsem od této knihy očekával bylo následující:
1) pokus solariánů o vpád na Beowulf
2) uskutečnění plánu o napadání obchodních lodí Mantichory
3) snaha Mantichory o pomoc rebelujícím protektorátům
4) vpád do Mesy

Nakonec přišly na řadu pouze body 3 a 4 a to až v samotném závěru knihy na několika posledních desítkách stran. To je u knihy o 872 stranách poněkud málo.

Autorovy další knížky

David Weber
americká, 1952
2000  88%Stanice Bazilišek
2007  92%Ve službách Meče
2000  90%Čest královny
2014  88%Sílící bouře
2006  86%Povstání