Silver Surfer: Podobenství diskuze

Silver Surfer: Podobenství https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451812/bmid_silver-surfer-podobenstvi-g05-451812.jpg 4 36 10

Jedno z největší děl Stana Leeho! Muž, který stvořil marvelovský vesmír, představuje ohromující příběh s jednou ze svých nejoblíbenějších postav – příběh nádherně nakreslený francouzským vizionářem Moebiem! Silver Surfer se už nevznáší vesmírem, byl sražen k zemi lidskou záludností a slabostí a nyní žije jako tulák. Spí ve škarpách a už ani neupírá zrak k obloze. Ale pak se na Zem vrací Galactus. Ne aby ji pohltil, ale aby byl uctíván. Aby zachránil svět před falešným bohem, musí se Surfer znovu chopit svého prkna – protože při boji za pravdu je důležitý každý člověk. Lee a Moebius, giganti amerického a evropského komiksu, se spojili, aby vyprávěli zcela nový a nezaměnitelný příběh Silver Surfera… nadčasové Podobenství, která je dnes stejně tak významné a aktuální jako v den, kdy vzniklo. Obsahuje Silver Surfer (1988) 1 a 2... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Silver Surfer: Parable , 1989


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

a304
20.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Každý mozek má více buněk, než vesmír hvězd. každý mozek má spojence - nehmotné, neviditelné "nic" /vědomí, svědomí, univerzum.../, s kterým rozum chce spolupracovat /společenský tvor se ve společnosti pro společnost realizuje a spolu prospívá/ někdo nechce. Odpojí se od svědomí, od tohoto specifického "ničeho" a pak jde proti společnosti.
Rozum předstírá prospěšnost pro společnost a tají , že osoba nemá svědomí, asi že má jen brouka s kuličkou v hlavě a ten jen zvětšuje kuličku. Stává pomocníkem anti Boha Galactusa.
/
Osobně odmítám myšlenku, že lidi jsou stádo a že neprokouknou, že mocní jsou nemocní, kterým dali důvěru a plnou moc, že voliče mohou demokraticky zastupovat...
Veřejnost časem zjistí, že jim mocní , všem na očích, změnili demokracii v totalitu a jsou proti zájmům republiky viz destrukce ekonomiky, bezpečnosti, příslib budoucím seniorům žebrácké hole a úvahy nad možností milosrdné eutanázie...
Porovnej se sociálním zajištěním včetně práva důstojně žít, práva na práci a spravedlivou mzdu, podpora rodiny, důstojně bydlet aj, před revolucí! Podle mého pocitu je tu totalita nevídaných rozměrů. Nenechme si demokracii vzít, i když je neméně pohodlná pro denní ostražitost nás všech ,nejen poctivých medií, protože se týká všech, každého z nám!
Generální stávky a požadavky na dodržování ústavních práv včetně práva na odpor. Pan Středula vyjednal mezinárodní spolupráci, tak proč nejedná dál, nevysvětluje, možnost jediné demokratické mezinárodní spolupráce všech pracujících?! Jaké požadavky vládě předložil?! Je na svém místě ten, který nevyužije demokratických kompetencí, neaktivuje ke spojování všech pracujících?? To je naše bojiště, nikde jinde, především mít jasno a vědět proč. Nechceme milosrdnou eutanazií pro své děti, budoucí seniory.

Umělecká díla, tím tento komiks je, aktivují v čtenářích myšlenky a rozhodnutí bojovat za přežití , nikoliv připravovat se na zapojení do válečného konfliktu, nečlenského státu a zavazovat se v utajovaných smlouvách k čemu?! Na co jedy je NATO?

Komiks v bazaru není, prodává se za 500 - 400Kč. V knihovnách máme police s komiksy.
Stojí za přečtení a zamyšlením nad filozofií , zda se jednotlivec spojí s mezinárodní demokratickou společnosti odporu, když politici pracují pro nadnárodní kapitál, proti zájmům vlastních občanů. Tzv. východní blok má právo žit v míru a mít budoucnost.
Komentář ke komiku by tu v demokracii zůstal.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autoři knihy

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Jean Giraud
francouzská, 1938 - 2012
Barbara Jean Hicks
americká, 1953