Rudý úsvit diskuze

Rudý úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289422/bmid_rudy-usvit-Mog-289422.jpg 4 120 29

Rudý úsvit série

1. díl

Darrow je Rudý, člen nejnižší kasty v barevně rozdělené společnosti budoucnosti. Stejně jako ostatní Rudí celé dny pracuje a věří, že povrch Marsu se mění v obyvatelný pro příští generace. Ale Darrow a jeho lid byli podvedeni – lidstvo se na povrch dostalo již velmi dávno, po planetě se roztahují velká města a rozlehlé parky a Rudí nejsou pro dekadentní vládnoucí třídu nic než otroci. Hnán touhou po spravedlnosti i vzpomínkou na svou ztracenou lásku, Darrow obětuje vše, aby infiltroval legendární Institut, místo zkoušek pro dominantní kastu Zlatých. Bude muset soupeřit o svůj život s těmi nejlepšími a nejkrutějšími z vládnoucí třídy Společnosti. Aby své nepřátele porazil, nezastaví se před ničím. I kdyby to znamenalo stát se jedním z nich.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Red Rising , 2014


více info...

Diskuze o knize (15)

Přidat komentář

eva7250
01.01.2020 5 z 5

Kedy budu dalsie ?

Rommy.S
03.10.2019

Je ohromná škoda, že celá tato série není vůbec známá. Dle mého je lepší a zajímavější než Hunger games a dalši podobné knihy. Mám přečteno 4 knihy ze série a kvalitou jdou stále nahoru.


paja0903
04.07.2018 5 z 5

Že by byla chyba to, že kniha je v paperbacku? Kde to kde viděl? Nebylo slyšel? Tady sakra nejsme v USA či v Německu, kde si lidé mohou vybírat!!!!! Myslím, že velký důvod proč se kniha neprodávala dost dobře je za 1) nakladatelství, neznáme, 2)žádná propagace což je smůla a za 3)nezajímavost, protože kniha od Pierce Brown není typická Young Adult a za 4) tohle není první a ani poslední série, který je nedokončená...v česku jich je hodně třeba M. Stiefvater (Havraní bratrstvo - knihy jsou jen ve slovenštině) škoda...jelikož 6dílnou sérii Red Rising Saga bych chtěla mít doma...třeba časem vyjde... ale nejspíš ne...

iwosh
24.03.2018 5 z 5

Můj názor: proč se kniha neprodává tak jak si přeje nakladatel, ona se prodává ale hodně pomalu.
1) není reklama, neví se o ni
2) paperback - když si kupuji knihu, tak jedině vázanou, připlatím si za kvalitu, hezky to vypadá v mé knihovničce, a tolik se neničí, když si přečtu knihu v paperbacku, tak má prohnutý hřbet, nevydrží rovný původní tvar. Tuto knihu jsem si koupil přes e-shop, ale omylem, protože jsem si neuvědomil, že je to paperback.
Příklad první: mám 30 let knihu Den trifidů v paperbacku, v polovině je už utržená a pomalu vypadávají listy, kdyby to pro mě nebyla top kniha, tak už je dávno v popelnici.
Příklad druhý: Detektiv Robert Hunter a jeho série, první kniha vázaná - vyprodaná, druhá kniha paperback a objevila se v levných knihách, třetí kniha vydaná letos a je vázaná - proč vydaly třetí vydání, když se jim druhé vydání nepodařilo prodat?
3) když nejsou vydané další díly, tak čtenáři je zatím nekupují, protože čekají, až se vydají další díly, ... :)

Barbarka_CZ
21.02.2018 4 z 5

Ještě mě napadl Host, zkusím to i tam. ;) Aby se ta nakladatelství nakonec o Browna nepoprala. :D

Barbarka_CZ
20.02.2018 4 z 5

a reakce Fragmentu:
Dobrý den, děkujeme za tip, rádi se na knihy podíváme, ale bohužel nemůžeme nic dopředu slíbit. Hezký den!

Barbarka_CZ
20.02.2018 4 z 5

reakce CooBoo:
Milá Báro, zatím jsme o této sérii neuvažovali, ale zamyslíme se nad ní.
S pozdravem
Adéla

od Fragmentu zatím nic...

Barbarka_CZ
19.02.2018 4 z 5

Zkusila jsem napsat do CooBoo a Fragmentu, jestli by to třeba nechtěli převzít. :D

Barbarka_CZ
19.02.2018 4 z 5

Já tedy problém se čtením v angličtině mám, bohužel, moje znalosti tak daleko nesahají, angličtinu k životu vůbec nepotřebuji. :( Ach jo, to mě teda fakt nepotěšilo. Přitom je to chyba i samotného Tritonu, udělali tomu příliš malou reklamu (vlastně žádnou). :/

alexvera
19.02.2018 5 z 5

Tak paní Jupová mi za Triton odpověděla toto:
"Prví díl trilogie Rudý úsvit bohužel u českých čtenářů naprosto propadl, a proto další díly vydávat nebudeme. Osobně je mi to moc líto, Darrowa jsem si oblíbila. :-) Věřím, že zrovna u tohoto autora je ale velká šance, že se série ujme jiné české nakladatelství."

Tak nezbývá nic jiného než doufat, že se opravdu najde jiné české nakladatelství které nám knihy Pierce Browna vydá. :/

alexvera
19.02.2018 5 z 5

Barbarka - taky budu Tritonu psát, protože jak píšeš, má vyjít další díl - Dark Age. Nemám problém s čtením v angličtině - původní trilogie je sakra dobrá, mám ji přečtenou zatím dvakrát - ale jaksi u toho chybí pořádný čtenářský zážitek. Plus prý se snad dokonce chystá i filmové zpracování. :D

Barbarka_CZ
19.02.2018 4 z 5

kdyby dva, podle všeho to má celkem 4 pokračování, tedy celkem 5 dílů, přičemž poslední má vyjít v originále až letos... asi to Tritonu zase napíšu :D

alexvera
01.09.2017 5 z 5

Pořád doufám, že se Triton rozhoupe a vydá zbývající dva díly. Do té doby mi nezbývá nic jiného, než se obrat o čtenářský zážitek a další díly si přečíst v angličtině.

Pierce Brown nedávno dopsal další knihu - Iron Gold, která v USA vyšla před pár dny. Myslím, že je velká škoda upírat českým čtenářům svět, který v zahraničí slaví nevídaný úspěch.

ivusa14
13.07.2017 5 z 5

Mě bohužel odpověděli toto:
"Nemohu Vám bohužel dát jednoznačnou odpověď. Rádi bychom další dva díly trilogie vydali, avšak Rudý úsvit bohužel zatím nedosahuje takových prodejů, jaké jsme očekávali. Vydání dalších dílů sice tedy zůstává v edičním plánu, avšak přednost dostávají prodejně úspěšnější tituly nebo série."
Takže naděje je, ale...

Barbarka_CZ
06.04.2017 4 z 5

Dobrá zpráva je, že z nakladatelství mi odpověděli, že plánují vydat i další dva díly, přestože zatím nevědí kdy. Ale co, hlavně, že budou. ;)

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie kasty, kastovní systém

Autorovy knížky

Pierce Brown
americká, 1988
2016  88%Rudý úsvit

Kniha Rudý úsvit je v

Právě čtených4x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených18x
Knihotéce86x
Chystám se číst241x
Chci si koupit36x
dalších seznamech7x