Převrat - Pravda, fámy a lži o 17. listopadu diskuze

Převrat - Pravda, fámy a lži o 17. listopadu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426386/bmid_prevrat-pravda-famy-a-lzi-o-17-list-Eif-426386.png 3 13 4

Byla to sametová revoluce nebo převrat? Spontánní výbuch zlosti národa nad nepodařeným socialistickým vývojem země a neurvalým bitím studentů nebo zákulisní hra tajných služeb z východu i západu? A co když se to vlastně semlelo nějako úplně jinak a jsme tady v pomalu odumírající Evropě jen hříčkou geopo­litických hrátek s nástupem tvrdého islámu za ovládnutí světa? Co občan naší země, to vlastní teorie, vítězové i poražení po třiceti letech přemýšlejí, zda by se dnes nezachovali jinak. Tato kniha má být jen polenem do táboráku spalujícím to bývalé a prosvítit troškou světla to příští. Na přípravě materiálů pro knihu se podíleli slovem, písmem či dokumenty a fotografiemi: Zdeněk Doležal, Jiří Glos, Petr Hájek Rudolf Hegenbart, Miloš Jakeš, Oskar Krejčí (koresp.), Milan Linhart, Oskar Marek, Stanislav Pohořal, Jan Schneider, Karel Srp, Stanislav Suja, Jan Šolta, Lubomír Štrougal (koresp.), Zdeněk Zbořil, Zdeněk Zbytek, Miloš Zeman (koresp.), Ludvík Zifčák (koresp.), Ladislav Žák Pramen 1 a 2 z bývalé kontrarozvědky StB, Pramen 4 z Vojenské rozvědky ČSLA a Pramen 5 z velvyslanectví Ruské federace v ČR. Doplněno výběrem z denních operačních zpráv II.správy SNB – kontrarozvědky pro nejvyšší stranické orgány.... celý text

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

Arminus
08.05.2022

„čo komentujem ako to komentujem a čo prstujem teda palcujem je zásadne moja vlastná vec ! ! !“ napsal zde jeden čtenář a dal Jurmanově slátanině 4 hvězdičky. Lze snadno dohledat, že stejně či ještě lépe (5 hvězdiček) hodnotil knihy o tom, že Američané nikdy nepřistáli na Měsíci (kniha Největší podvod 20. století), že americká vláda zinscenovala 11.září 2001 (u knihy s anotací „ nehorázny zločin americkej vládnucej triedy a vládnych kruhov“) či že vládnoucí kruhy USA nechaly zavraždit JFK (kniha s anotací „Je to smutné,že verejnosť nesmie vedieť prečo si najvyššie zložky USA zákerným spôsobom odstránili prezidenta ktorý mal v pláne zoštátniť FED...“). Výmluvné je také, jak 5 hvězdami „ocenil“ profláknuté Protokoly sionských mudrců.
Sám tento čtenář ostatně napsal jinde: „U mňa je súkromným meradlom inteligencie u ľudí či veria bájkam ako je " pristanie na Mesiaci ", 11.9.2001 alebo vražda JFK...zapojte prosím trošku rozum priatelia :)“. Takže u Jurmana projevil svou inteligenci a zařadil knihu Převrat svým oceněním mezi své oblíbené konspirační bláboly. Jen nevím, zda by sám Jurman, bývalý komunistický práskač (oficiálně „rozvědčík“) byl zrovna nadšen vysokým oceněním od někoho takového, když se usilovně snažil vecpat mezi renomované historiky… Mne ovšem komentáře takového čtenáře varují, abych třeba nedopatřením nešlápl do něčeho, jako je Jurman. Za to vřele děkuji.

siena
01.04.2022

záhadum, svými příspěvky útočíte na vše pro vás nepřátelské. Jsou to vesměs velmi vulgární, lživé komentáře, odkazy na extrémistické a dezinformační zdroje. Takže si vaše rady a doporučení nechte od cesty.


SputnikV
13.07.2021

O víkentu autor zemřel, ale stačil k tisku připravit druhý díl této knihy. Vždy píše po studiu mnoha a mnoha historických pramenů, což dnes u historických knih a jejich autorů obvyklé nebývá. Podílel se také na knize Nemrzačte naši historii, která se zatím připravuje.

siena
18.07.2020

Kdo rozhodl listopad 1989, V. Žák - Aktuálně.cz, 17.2.2020
http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=35880

siena
09.07.2020

zahadum, opravdu ne. Stačí se podívat co zde komentujete, jak, ani nebudu zmiňovat, a palcujete...

siena
04.06.2020

Zamyšlení pana docenta Rychlíka - "...má „spiklenecká“ teorie, kterou naznačuje Jurman a jeho spoluautoři nějaký reálný základ? ..."
Na okraj „spiklenecké teorie“ o 17. listopadu, Aktuálně.cz, Blogy - 24.5.2020
"... V politické rovině se na různá spiknutí často a rádi obracejí příslušníci vládnoucích elit, které svrhla revoluce či převrat. Není to nic nového: např. ve Francii poražená aristokracie často připisovala revoluci „spiknutí svobodných zednářů“, v Rusku po roce 1917 byla zase revoluce poraženou třídou vysvětlována jako spiknutí židů, zednářů, Němců – a kdoví, koho a čeho ještě dalšího. Poražení zkrátka málokdy dokáží pohlédnou pravdě do očí a uznat, že jejich systém se přežil, nemá už podporu veřejnosti a byl tedy logicky vystřídán systémem jiným. Nemůžeme se tedy divit, jestliže Miloš Jakeš ve své přednášce pro mladé komunisty v roce 2016 vinil z listopadové revoluce spiknutí, za kterým údajně stál šéf StB generál Aloiz Lorenc, KGB, šéf oddělení státní administrativy na ÚV KSČ Rudolf Hegenbart. Tuto teorii, kterou zopakoval už dříve a zopakoval ještě několikrát potom (najdeme ji také v knize „Miloš Jakeš - příběh komunisty“ od Pavla Pilného), převzali i jiní. Není to jediná „spiklenecká teorie“. Mezi různými absurditami zřejmě drží nechvalný primát paskvil Miroslava Dolejšího nazvaný „Analýza 17. listopadu a změn ve východní Evropě“ z října 1990. Dolejší, někdejší politický vězeň, ale také antisemita a zřejmě také tajný spolupracovník StB, ve své „analýze“ tvrdil, že celý zásah na Národní třídě byl zinscenován StB, KGB a CIA. ...!
http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-rychlik.php?itemid=36931

https://www.databazeknih.cz/autori/jan-rychlik-7969