Předběžný portrét diskuze

Předběžný portrét https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52000/predbezny-portret.jpg 3 35 2

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

kní
01.06.2017 5 z 5

Váš komentář (text níže) byl přesunut do diskuze u knihy Předběžný portrét. Buď nebyl vaším názorem na knihu, nebo obsahoval spoiler (prozrazení děje).

Jak se tak pohupuju ve svém poangu a bezmyšlenkovitě zírám někam před se, najednou zaostřím a co nevidím - na policích otevřené knihovny nejen opravdu rekordně tlustá vrstva prachu - to bude krása, až to někdo někdy utře - ale jiná věc mě zaujala - Předběžný portrét! (Trochu žasnu, že spoluautorem je TEN Petr Hájek. Tenkrát byl ale zřejmě ještě normální...)

"MÍSTO PROLOGU
Z toho, že tahle knížka je, vyplývá několik skutečností. Že třeba, když se mě teď někdo na něco zeptá, řeknu jenom strana 14, třetí odstavec. Aby to měl trošku složitější, neřeknu, zda zdola či shora.
Taky se o mně lidi dovědí, co nechtěli.
Já jsem si knihu četl a pro inteligentního čtenáře jasně vyplývá, že jsem vůl, ale zase ne takový, jak si představoval. Někteří si zase mysleli, že nejsem vůl, a kdyby nevyšla, mysleli by si to pořád. ... B. P. "

PS: Při hledání - pokusu o ověření, zda v téhle knize má skutečně prsty TEN strašlivý Klausův Hájek - jsem narazila na zajímavé slovo: knihoběžník! A zajímavý projekt: http://www.knihobeznik.cz/o-projekte

Autoři knihy

Petr Hájek
česká, 1951
Bolek Polívka
česká, 1949
Andrej Šťastný
česká, 1947