Prameny živé vody diskuze

Prameny živé vody https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327362/bmid_prameny-zive-vody-OA5-327362.jpg 5 88 20

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

hrdlickova_61
16.11.2020 5 z 5

Těší mě, že je tahle knížka tady na DK tak pěkně přijímána – podobně, jako to vídám i v knihovně, když si ji z výstavky někdo vybere nebo když k ní přijde třeba i náhodně (je totiž jednou z hlavních hvězd pravidelné akce „Rande s knihou naslepo“). Je v ní krásně vylíčeno vše od dobrých zkušeností a úmyslů přes potíže se závistí a pomluvami k boji s úřady přes podporu spřízněných duší až k završení užitečného díla, jehož výsledky jsou využívány dodnes.

Posílením vlastních sil organismu se nemocným vrací možnost uzdravování a návratu radosti ze života: „… Moudrost vidím v přírodě a v řádu, který ji spravuje. Za posledních třicet let mě nazývali vším, zločincem, šarlatánem, chytrákem, vychytralcem – také dobrodincem, samaritánem, géniem. Každý uváděl své důvody nebo aspoň dojmy… Snažil jsem se prostě, svým citem, přiblížit se k člověku, který ke mně s důvěrou přicházel, abych poznal, co ho trápí, kořen, příčinu jeho nemoci, bolesti – a pomoci mu. Je to tak samozřejmé…“

Český rozhlas nyní poskytuje možnost najít si v archivu záznamy četby z této knihy, které budou ještě cca 3 týdny k dispozici, a tak doporučuji toho využít. Je to aktuální téma a je moc pěkně zpracované, s částečnou dramatizací.