Pieseň sirény diskuze

Pieseň sirény https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516953/bmid_piesen-sireny-pFu-516953.jpg 4 90 42

Princezná Lira patrí do kráľovskej rodiny sirén a v svojej zbierke má srdcia sedemnástich princov. Kráľovná morí ju za trest premení na človeka, Lira stratí čaro svojej piesne a musí kráľovnej priniesť srdce princa Eliana. Ten považuje lov sirén za svoje poslanie. Jedného dňa z oceána zachráni dievča, ktoré mu sľúbi, že mu pomôže nájsť kľúč k zničeniu všetkých sirén. Môže jej skutočne dôverovať?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

To Kill a Kingdom , 2018


více info...

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
21.11.2023

jitka_dankova: psala jsem o "tady", ne o sockách.

jitka_dankova
21.11.2023 4 z 5

Lenka.Vílka: Kritika na sociálních sítí dokáže změnit mnohé. Uspěla jsem už mnohokrát, když jsem se nebála vyjádřit svou frustraci veřejně. Uspěla jsem u jiných nakladatelství, když jsem se nebála ozvat kvůli absenci ebooku. Nespokojených lidí se stejným problémem je více, jen nemají potřebu to ventilovat na síti, tak jako já, ale když se potom spojí a nakladatelství napíšou třeba e-mailem, kolikrát se hnou ledy.


Lenka.Vílka
21.11.2023

jitka_dankova: já ten váš postup chápu, ale už by vám mohlo dojít, že tim, že budete mít rozjetý boj pod každou knihou Ocelotu, nutně nevyhrajete válku. Není povinností vydavatele vydávat ebooky. Někteří prostě ani nechtějí. Je to jejich rozhodnutí a my to musíme respektovat. Ale je to prostě tak, je čas se s tím smířit. Život je krátký na podobné obsese. A knih je tolik...

jitka_dankova
19.11.2023 4 z 5

Milá Lenka.Vílka, ano, nakladatelé nemají za povinnost vydávat eknihy, u dětských a obrázkových knih nebo třeba kuchařek se to ani nečeká. A rozhodnout se u čistě textové knihy, že se kvůli financím vykašlu na nemalou část čtenářů, je smutné. A podle mne to akorát poškozuje autora této knížky, když se nepokryje určitý segment trhu (a zablokují tím ale možnost, aby po knize sáhlo nějaké jiné vydavatelství). Prostě už do překladu a vydání nikdo jiný investovat nebude.

Co se týká licencí na vydání eknihy, tak z Ocelotu mi napsali, že je rovnou cíleně nekupují. Prostě pro ně je "správný" čtenář jen ten, který má rád papírovou formu.
Přitom dle videa "Kolik stojí licence na zahraniční knihy?" od Adama Pýchy (CMO KNIHY DOBROVSKÝ) na YouTube je standardem, že je u zahraničních knih licence na ebook součástí toho balíčku, takže to docela nechápu. Navíc je to prý zvýšení jen o malé stovky dolarů, přitom licence je za tisíce dolarů. Vypadá to, že cena eknihy je naopak výrazně levnější, protože v elektronickém formátu už ji člověk má, aby ji mohl vytisknout, jen nemusí platit ten papír a skladování a tak a příplatek v tom balíčku licence je jen malý a online knihkupectví mají propracované systémy knihovniček pro zakoupené tituly a posílání do čteček a náhledy apod. Licence se obvykle sjednává na 5 let.

Teď jen doufám, že se Ocelotu nepodaří vyhmátnout nějaké dobré knihy, protože digitalizovat si ji sama do své čtečky mne potom stojí hrozně moc času... ještě že na Slovensku jsou rozumní a třeba sérii Nebeské království tam už jako ebook normálně vydali (jim se to očividně vyplatí do toho investovat) a holt jsem si ji koupila ve slovenštině a sérii Šest rudých jeřábů tam snad brzy vydají.

Lenka.Vílka
24.10.2023

V době, kdy se do knih nepíše náklad, tak si všichni můžeme pouze domýšlet. Kdo má malý náklad, podepíše smlouvu třeba jenom s jedním odchodem a tam knihy prodává. Na tom nevidím nic špatného. Je výhodné pro obě. A určitě to vyjde levněji než vést eshop na svých stránkách...
Není povinností vydavatele vydávat eknihy. Hlavně v případě, kdy se nemohu zbavit dojmu, že reálná cena papírové knihy je menší než eknihy, kde je to komplikované kvůli ceně na práva. A za pár let se proces vydání musí za drahý peníz opakovat...

jitka_dankova
24.10.2023 4 z 5

Já tipuji, že je jiná knihkupectví asi ani nechtějí, když ignorují potřeby části čtenářů a vykašlali se záměrně na elekronickou formu knih. Všechny jiné novější fantasy a romantické knihy bez problémů seženu pro svoji čtečku, jen knihy od Ocelotu bohužel ne. Problém je, že nejsou pořádně ani na Knihobotu a z druhé ruky na Trhknih či Vinted či bazarech, což může znamenat jen jediné - málo se prodávají obecně. Hm, v Ocelotu to asi s propagací celkově nezvládají...

Tenebris_Draco
26.05.2023

Mám dotaz. Knihy od Ocelotu se dají koupit jen v Megaknihách a Martinusu? Jinde jsem je totiž nenašla. Neví, někdo proč to tak je?

jitka_dankova
17.05.2023 4 z 5

Pro všechny milovníky elektronických čteček, kteří čekají na elektronickou verzi této zajímavé knížky a preferují elektronickou verzi (jako já) mám špatnou zprávu. Vydavatelství Ocelot o ebook verzi zatím vůbec neuvažuje, cituji šéfredaktora:

"Mrzí mě proto, že Vás musím zklamat. V současné době se nechystáme knihu vydat v elektronickém formátu, máme jí pouze v papírové formě (pevná vazba s přebalem)."