Obr z mlhy diskuze

Obr z mlhy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478616/bmid_obr-z-mlhy-gaP-478616.png 4 118 47

Mytická postava obřího sériového vraha se po letech opět objevuje. Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste. Březen 2013: Opuštěné předměstí s chátrajícími domy. Z nízkého šedivého nebe padají provazy deště a propůjčují Detroitu ještě bezútěšnější nádech. Z noci se vynořují postavy v kuklách a se samopaly a rozrážejí dveře jednoho z rozpadajících se obydlí. Policejní razie. Dlouho hledaný podezřelý sedí na židli uprostřed místnosti bez světel. Neklade odpor. Naopak – skoro jako by přítomnost policistů přivítal. Z jeho úst vychází jen dvě slova: „Pomozte mi.“ Kdo je tajemný Obr, jehož mohutný stín na město dopadal více než patnáct let a budil ze sna děti i jejich rodiče? A co vyděsilo pronásledovaného zločince natolik, aby se bez odporu vydal policii? Když se v Detroitu po letech znovu začnou ztrácet děti, musí se policejní veterán Stan Mitchell spojit s mladou inspektorkou Sarah Berkhampovou, aby se mezi starými i současnými případy pokusili najít souvislost. Oba je ale tíží minulost, a než se postaví děsivému Obrovi, budou muset čelit vlastním démonům.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Les Chiens de Détroit , 2017


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

jana14
17.10.2021 3 z 5

(SPOILER) SPOILER Oproti Útočišti je kniha zklamaním. Prý je to autorova prvotina, tak snad se to zlepší. Ne že by to byla vyloženě kniha nejhorší, ale to srovnání neprospívá. Ostatně souhlasím VasnivaCtenarka, že děj je dost neuvěřitelný, přitažený za vlasy. Chování policistů nereálné. Sériový vrah opět superman, jak se prosím dostal k lékařským informacím a dokázal být stále neviditelný? Na pohřbu policisty se syn celou dobu drží matky za ruku - to mi časově moc nesedí, musel to už být puberťák....atd. Dost lituji, že jsem si knihu koupila, stačilo vypůjčit. Uvidím, zda dám autorovi ještě šanci a budu s nákupy opatrnější. Možná určité nesrovnalosti způsovil i překlad. Pojem "kavzazský typ" vidím poprvé a snad naposledy.

VasnivaCtenarka
12.09.2021 3 z 5

Ten konec mi přišel celkem.... neuvěřitelný, řekla bych... Podle mne by se tak zkušená policistka nezachovala. A o tom, co se stalo v cele... to mi přišlo taky trošku mimo mísu. Co myslíte vy?


Zuzulinka
15.08.2021 3 z 5

Četla jsem prvních sto stran Obra z mlhy a super. Moc hezky psáno ve dvou časových rovinách. Již se těším na zbytek příběhu. Vřele doporučuji.