Nejsvětější trinosofie diskuze

Nejsvětější trinosofie https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179412/nejsvetejsi-trinosofie-179412.jpg 4 4 4

Nejsvětější trinosofie, bohatě ilustrovaný rukopis z konce 18. století, je jednou z nejkrásnějších knih hermetické tradice. Autorství tohoto francouzského anonymního rukopisu je dodnes předmětem dohadů a hypotéz. René Alleau, jehož obsáhlá studie tvoří úvod prvního českého vydání, dokazuje, že autorem knihy byl tajemný hrabě de Saint Germain. Text knihy, rozdělený do dvanácti kapitol v souladu se znameními zvěrokruhu, rozvíjí jedinečný duchovní příběh, působivou alegorii iniciace, cesty, odhalující tajemství zednářské legendy stejně jako taje alchymie a průběh Velkého Díla. Obrazový doprovod knihy tvoří původní celostránková vyobrazení spolu se záhlavími a koncovými vinětami jednotlivých kapitol a závěrečnými enigmatickými signaturami a nákresy tajných značek a šifer.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Trigon
Originální název:

The most holy trinosophia , 1792


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

jaromír z
22.09.2018

Zajímavé byli také jeho zvyky. Ačkoliv byl velmi žádaným a účastnil se bohatých hostin, nikdy nepil alkohol a choval se velmi střídmě. Další - co je hodně pozoruhodné - nikdy a celou dobu jeho života ho nikdo nikdy neviděl jíst! Hostiny s ním prý probíhaly tak, že on celou dobu mluvil, zatímco ostatní s účasem naslouchali a jedli, on sám se však nikdy opulentních pokrmů ani nedotkl.


A zde se nabízí otázka zda to byl záměr aby cestovatel v čase neodhalil více než-li by chtěl po použití alkoholu, nebo to byl Fext jakým se stal třeba věčný žid Ahasver a Jidáš Iškariotský, či snad upír jako hrabě Drákula od Brama Stokera.

jaromír z
22.09.2018

Zcela specifický rys jeho osobnosti byl, že používal mnoho různých identit a přestrojení a množství jmen. Jak bylo řečeno, ani Saint Germain není jeho skutečné, ani to že by pocházel z tohoto knížecího rodu - obojí si prostě, jak rád dělával, vymyslel. Stejně tak používal v různých společnostech další jména. V Anglii byl znám jako hrabě Welldone. V Rusku jako hrabě Zoltikov. Ve Francii jako markýz Adhémar, Surmont, Belmar, Chef de Bien, Montsalveri, Bailli de Solar a Saint Germain, mezi mnoha dalšími pseudonymy. Prý jich bylo celkem 80!

Různé osoby přitom hrál velmi dovedně jako dokonalý herec, používal různé šaty, líčidla, vystupování, takže ho ani jeho známí často nepoznali - skutečný mistr převleků!

Tudíž další důkaz toho že se jednalo spíše než o jednoho z nesmrtelných o pouhého cestovatele časem který se nechal inspirovat románem Hrabě Monte Cristo od spisovatele Alexandra Dumase staršího.


jaromír z
21.09.2018

Bezejmený cestovatel časem, nesmrtelný zasvěcenec a alchymista, nebo nehorázný podvodník? Saint Germain proslul také jako vynálezce. Voltaire líčil, že mu věnoval jakousi mluvící krabičku, v Prusku údajně pracoval na dvou přelomových vynálezech, hovořil cosi o železnici a parníku. Z toho lze předpokládat že se spíše jednalo o cestovatele v čase který stejně jako třeba Leonardo da Vinci by nemohl ve své době znáti vynálezy z dob budoucích.

jaromír z
19.09.2018

Více info o setkání s autorem ve francouzské státní televizi zde https://www.youtube.com/watch?v=wiT_Dtitn-U

Štítky knihy

Hrabě de Saint-Germain, 1691/1710-1784

Autorovy knížky

Saint-Germain, comte de
francouzská, 1710 - 1784
2013  75%Nejsvětější trinosofie