Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka diskuze

Magnus Bane  - Zápisky veľkobosoráka https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270882/bmid_magnus-bane-zapisky-velkobosoraka-UyB-270882.jpg 4 190 22

Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea. V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší. No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok... Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.... celý text

Povídky Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Bane Chronicles , 2014


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

zaandulee
21.01.2020

Nevíte někdo náhodou, zda bude tato kniha v budoucnu přeložena i do češtiny? Pokud ano, prosím o upřesnění kdy.

InaSeLoki
25.03.2018 4 z 5

Těším se na to, až tyto povídky vyjdou i u nás. Přiznávám se, že jsem je četla v neoficiálním českém překladu. Tento překlad neměl vliv na mé hodnocení, to jen pro dopnění. A také chci varovat před možnými spoilery v mém vyjádření.

Magnuse jsem si oblíbila už v Nástrojích smrti a ještě více po přečtení Pekelných strojů. Je to taková všudypřítomná osoba, která patří k mým nejoblíbenějším postavám světa stínů.

Jednotlivé povídky:
První povídka je zajímavá a vtipná, jejíž pointa je třešničkou na dortu. Byla jsem moc ráda, že jsem měla další možnost poznat Ragnora (vzhledem k jeho osudu) a také Catarinu. Naštěstí tohle není jediná povídka, kde vystupují.
Druhá povídka mě moc neslovila, ale přesto má své zajímavé momenty.
Třetí povídka je zajímavá tím, že se zde náš oblíbený čaroděj setkává s prastarou upírkou (což poznamená jeho budoucnost) a prvním, ale ne, posledním Herondalem, který mu zkříží cestu . Také vykresluje situaci o nějaké to desetiletí před Pekelnými stroji. Zde mě napadá otázka, koho Magnus nezná?
Čtvrtá povídka mě nesmírně navnadila na Poslední hodiny (to bude ještě nějaký pátek trvat, než vyjdou). Opět se nám tu setkává moje oblíbená trojice z Pekelných strojů a k tomu nová generace. Teším se na další setkání.
Pátá povídka vypráví důležitou kapitolu známeho hotelu před tím, než se tam usadili krvesající obyvatelé.
Šestou povídku jsme si přečetla po dočtení Nástrojů smrti. Byla to hezká vzpomínka na Rafaela.
Sedmá povídka se opět týká onoho hotelu, ale tentokrát jde o jeho krvesající obyvatele...
Osmá povídka mě rozesmála. Elyas je sice odporný, ale přesto je zde kouzelný (nevěřím, že jsem to napsala). Mám ráda Magnusovi myšlenky...
Devátá povídka nás v první části zavede do doby Kruhu. Postavy, které jsme si oblíbili i ty, které opravdu ne, tu páchají kruté a zrůdné činy. Poznáváme událost, která přiměla Valentýna udělat Lukovi to, co mu udělal. Donutilo mě to zamyslet se... Druhá část vypráví o prvním setkání Magnuse s Jocelyn a malou Clary. Tessa je prostě úžasná.
Desátou povídku, pojednávající o prvním rande Magnuse a Aleca, jsem četla s neustálým smíchem.
Poslední jedenáctá povídka, která je přepisem záznamníku, je přímo komická. Opravdu překrásné a nápadité argumenty, proč by se měl Magnus vrátit ke svému milovanému.

Závěrem dodávám, že Magnus je prostě zalatíčko.


InaSeLoki
24.03.2018 4 z 5

Měla by, ale nevím v jakém roce.

AriaLissa
02.06.2017 5 z 5

Nevíte, jestli tato kniha vyjde v češtině?

natalli26
13.02.2016

Moc moc by mě potěšilo kdyby kniha vyšla i česky. Musím říct, že slovenský národ má opravdu štěstí. Asi budu muset sáhnout po anglické verzi až kniha vyjde. Ale třeba se i na nás štěstí usměje a knihu se rozhodnou přeložit i do češtiny.