Muslimská dívka diskuze

Muslimská dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346806/bmid_muslimska-divka-1cA-346806.jpg 3 34 9

Zpověď dospívající dívky. Otevřené svědectví o nesnadném osudu muslimské dívky v západním světě ovládaném agresí, xenofobií a mnohdy neskrývaným rasismem. Kniha od zakladatelky webu MuslimGirl.com vypráví o nelehkém dospívání, které zažívala jako americká muslimka v období po 11. září, během nekonečné války proti terorismu a v éře Trumpova příležitostného rasismu. Z webového projektu MuslimGirl.com se stal kulturní fenomén a v současnosti se k němu upíná pozornost značné části internetového světa. Memoáry zakladatelky portálu MuslimGirl.com poprvé v knižní podobě!... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

newtory
02.01.2020

Ahoj tsal, nič v zlom, ale pozrite si niečo o názoroch tejto...dámy to nie je o zlosti, to je o hlbokej iracionálnej, islamom živenej nenávisti, toto je autentický islam, to nie je žiadne divadielko pre "západ", to je realita :
ttps://canarymission.org/individual/Amani_Al-Khatahtbeh

tsal
08.07.2018 5 z 5

Elsinor024: "Ty hele, Pepo, v Horní Dolní včera nějakej chlap znásilnil mladou holku. Není ti to blbý?" Přesně takhle zní vaše vyžadování pokory od autorky, přestože ona, její blízcí a nejspíš ani nikdo v její místní komunitě se nikdy ničeho špatného nedopustil. Právě váš postoj je tím důvodem, proč tu knihu napsala. Protože ona sakra nemá proč být pokorná. To, že nějaký magor ve městě, kde nikdy nebyla, odbouchne bombu nebo barák, s ní nemá vůbec nic společného. Ano, sdíleli víru. Ale každý z nich věřil naprosto odlišné větvi a věřte, že Amáni je pro dotyčné magory stejným nepřítelem jako vy. Možná větším.

Bylo by fajn muslimy začít soudit úplně stejně jako každého jiného. Mezi běžným křesťanem a fanatikem, útočícím na ženy před gynekologickými ambulancemi a zakládajícím incestní sekty někde v lese, je rozdíl. Mezi psychicky vyrovnaným sebevědomým mužem a šovinistou, který znásilnění považuje za společensky přijatelné chování, je rozdíl. Mezi běžným občanem demokratické republiky a magorem, který své hodnoty do cizích zemí vyváží raketami a vojáky, je rozdíl. Všude ho vnímáme. Tak proč je sakra takový problém vnímat ten rozdíl i mezi muslimem a islámistou? Já vám řeknu proč. Protože se bojíte, máte vztek, ale na skutečného viníka nemůžete a ani byste si netroufla (což nemyslím jako urážku). Jenže strefovat se, byť jen na dálku a verbálně, do holky jen proto, že má šátek, je tak snadné a tak hezky po ruce...

Takže když už jsme u té pokory, co takhle vyjádřit pokoru i z vaší strany? Za "slušné lidi", kteří napadají holky s šátky a v dlouhých sukních, kteří vyžadují svobodu víry požadavkem zákazu jedné z nich a kteří zlé a krvežíznivé muslimy chtějí bez soudů nejlépe věšet, střílet a upalovat přímo na ulicích? Za ty zachránce demokracie, kteří k násilným činům skutečně sáhli a stříleli do nevinných nebo je strčili pod vlak. Za naše liberální demokratické vlády, které uměle udržují války na několika kontinentech. Však s nimi sdílíte podobné hodnoty, stejnou národnost či vyznání, jste součástí jejich kultury a tudíž jejich názory jsou vaše názory a jejich činy jsou vaše činy.