Můj báječný život diskuze

Můj báječný život https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397506/bmid_muj-bajecny-zivot-tP2-397506.jpg 3 17 17

Podtitul: O lásce. O sexu. O mužích. O kamarádkách. Prostě o životě. MODERNÍ ROMÁN V MIKROKAPITOLÁCH. Dva roky Katka Etrychová poslouchala strasti a slasti ze životů svých kamarádek, až se rozhodla udělat z nich knížku. A tak se zrodil humorně a lehce cynicky pojatý román v mikrokapitolách, který představuje každodenní trable sedmi třicátnic. A jde až na dřeň. Přečtete si příběhy o tom, jaké to je, když jste žena, máte na krku věk, který začíná trojkou, manžela, současného milence, bývalého milence, dítě, senilní tchyni, korporaci, šéfa kreténa, zálibu v návštěvách swingers party. A tak podobně. Všechny historky se doopravdy staly! Román Můj báječný život není k dostání v běžné knižní distribuci.... celý text

Diskuze o knize (14)

Přidat komentář

fes
22.12.2018 odpad!

:D Jo, taky si myslím. Nová bulvární kniha, kolem níž je zapotřebí udělat bulvární rozruch. Ale hodnotu to stejně neudělá... :( Nic proti Etrychový, hezká holka, co by ne...

janamores
22.12.2018 5 z 5

Myslím, že se to teď může dít často.Kniha je nová na trhu, když ji budete hledat ve vyhledávači, narazite i na tohle.Hezké Vánoce vam všem.


fes
22.12.2018 odpad!

Á. máme tu "čirou nenápadnou náhodou" další zcela nový profil. Ó. jak nevšední, náhodné a jednoznačné :D :D :D

fes
22.12.2018 odpad!

Jak nahá Ema probděla noc v poutech a naštvala se na Olivera

„Mám hrozný problémy.“
„Co se stalo?“
„Na parapet mi spadnul mrtvej holub.“
***
Ráno jsem se probudila a měla jsem pocit, jako by mě někdo praštil po hlavě pánví. Udělala jsem si kafe. S dvojitou dávkou lógru. Pak jsem otevřela notebook a začala odbavovat první várku pracovních mailů, když tu mi zazvonil telefon. Volala Ema.
„Jsem totálně nasraná!“
„Proč?“
„Přivázal mě ke stolu!“
„No a?“
„No a usnul!“
Ukázalo se, že Oliver byl v noci kreativní. Ostatně skoro jako vždycky, co se týče sexuálních her. Asi kompenzace jeho nudné stereotypní práce za přepážkou v prodejně mobilních telefonů. Servilní specialista se úderem půlnoci měnil v dominantního nadsamce. Plán mu ale tentokrát zhatila nedostatečná sebekontrola. Než se Ema navlékla do erotického prádla, zapnula podvazky a obula kozačky, vyhulil tři džointy. Pouta ještě zvládl, ale po druhém panáku vodky hodil šipku na gauč a usnul. Na čtyři hodiny. Ema má z nuceného ležení na stole zablokovaný záda. A nemůže dát nohy k sobě.
„Idiot. Už s ním nebudu spát! Aspoň ne dneska!“
Odpoledne jsem zaplatila nájem a přesunula se konečně do kanceláře. Tam mě z letargie vytrhnul další telefonát. Dara. Ema a Dara se neznají. Možná je to dobře. Ema a Dara jsou absolutní protiklady. Dara chodí od devítky s Markem. Teda, právě že už nechodí.
„Já nevím, co budu dělat!“
„Co se stalo?“
„On odešel! On mě nemiluje!“
„To ti řekl?“
„Jo!“
„Debil.“
„Utekl za servírkou, co vypadá jak coura z pornofilmu!“
Nepřekvapilo mě to. Dara je skvělá kamarádka, ale děsně slušná milenka. Před dvěma měsíci si u našeho snobského kafe ve Slavii libovala, jak je skvělé, že si s Markem vystačí s jednou polohou. Marek si evidentně nevystačil. Servírku přefiknul ovíněn po zavíračce rovnou v baru na stole.
„To je tak odporný přece! Takhle veřejně!“
Rozhodla jsem se, že budu muset Daru seznámit s nějakým adekvátně neslušným klukem.
Nebo s Emou.
Ema je bisexuálka.

...aneb TOTO ROZHODNĚ NENÍ ! ! ! ! BULVÁR (kdyby snad někdo pochyboval).

fes
22.12.2018 odpad!

:D
PetraStrnadova - Galadriel85
Že by jedna jak druhá? :D

PetraStrnadova: "Autorka nikde neuvádí, že jde o reálné postavy."
Etrychová na křtu "z českých celebrit v knížce jmenuje i Felixe Slováčka, Roberta Kodyma nebo Petra Kotvalda..."
Autorka sama říká, že "VŠECHNY historky se DOOPRAVDY staly, z menší části jí samotné, z té větší jejím kamarádkám".

:D :D :D

PetraStrnadova
22.12.2018 5 z 5

fes: ...řekl někdo, kdo knihu (knihy?) nikdy nečetl. Tak ať se vám daří:)

PetraStrnadova
22.12.2018 5 z 5

fes: Autorka nikde neuvádí, že jde o reálné postavy. Já jsem se dočetla, že vychází z reálných historek, které jí vyprávěli různí lidé. Navíc přímo tady v recenzích je odkaz na rozhovor, kde se píše "Můj báječný život není autobiografie. Co se dočtete, je součtem toho, co zažilo víc lidí okolo mě." To je celkem normální příznak románu, že se autor inspiruje ve světě svém nebo ve světě druhých. Ale souhlasím s předchozí přispěvatelkou. Nemá smysl diskutovat s člověkem, který knihy hodnotí, aniž by je otevřel. A ne, autorku citujete jednou větou, v které o nikom konkrétním nemluví. To ostatní jsou citace bulvárních článků, nikoliv autorky. Naposledy: doporučuji vám číst knihy a ne bulvár.

Galadriel85
22.12.2018 5 z 5

fes: Ano, jsem tu poprvé, ale to proto, že jsem si knihu po dočtení ze zvědavosti googlovala a tento odkaz mě zaujal. Na rozdíl od vás jsem knihu skutečně četla a nic o fiktivních holkách jsem netvrdila. Spisovatelku neznám ani její kamarádky a nechápu, co je legračního na příspěvku, že je to dobře napsané? Nicméně se nehodlám s Vámi dohadovat, Vy budete jeden z těch, kdo má vždycky pravdu a lidi s jiným názorem ihned ironizujete. Takže ve finále jste legrační vy. Nashle.

fes
22.12.2018 odpad!

Galadriel85: Mé příspěvky citují autorku, která sama říká, co knihách je. To do komentářů patří jednoznačně, neboť i ona tím svou knihu komentuje.
Ne tak účelové vstupy do databáze obhájkyň titulu, které si narychlo vytvoří identity pouze v legrační snaze tento jeden jediný titul hájit.
Že se bulvár lidem líbí není nic neobvyklého a nikdo vám to nebere. Já například čtu spoustu braku. Tady se lze pouze smát komentářům detailních znalkyň tvrdících, že "je to o fiktivních holkách" , zatímco autorka přiznává naprostý opak. :)

Galadriel85
22.12.2018 5 z 5

fes: A Vy jste knihu četl? Podle vašich příspěvků, co tu píšete, očividně ne. Já jsem myslela, že tady se hodnotí knihy a ne to, co napíše bulvární tisk... Já jsem si knihu koupila a musím říct že se čte velmi dobře, je to vtipně a zábavně napsaný příběh, u kterého se člověk zasměje a rozhodně to nemá žádné znaky bulvárního psaní. Že autorka posbírala bizarní životní zážitky svých kamarádek a sepsala z nich zábavnou knížku, to je spíš plus než mínus. Přečtěte si knihu, než budete zase příště vynášet nějaký soud.

PetraStrnadova
22.12.2018 5 z 5

Ono by bylo lepší si knihu opravdu nejdříve přečíst a potom ji hodnotit:) Každý autor beletrie se zpravidla inspiruje příběhy ve svém okolí, svém životem vlastním, svými zkušenostmi, zkušenostmi jiných, z něčeho vychází, něco k tomu přidává. Vy se odkazujete na nějaký bulvární článek, který je dost nesmyslný. Ano, vztahy, sex, pracovní prostředí, potíže v rodině atp., to jsou věci, které k životu patří. A není to dívčí románek. Je to román pro ženy ve věku 30+. A věřte mi, že ona témata do života těchto žen patří. To už jsou totiž ženy, které se nevodí s chlapci za ručičku a nečekají na prince na bílém koni. Historky zmíněných pánů jsem v knize nenašla. Pouze se tam uvádí, že jedna hrdinka se potkala na večírcích s lidmi, jako jsou pan Slováček nebo pan Kotvald. O panu Podhůrském není v celé knize jediné slovo, čili jde (opět) jen o nějaký bulvární hnůj. Znovu: doporučuji Vám číst knihy a ne bulvární tisk:)

fes
22.12.2018 odpad!

Ono vlastně nejde o bulvár.
Vždyť na křtu knihy "sama autorka z českých celebrit v knížce jmenuje i Felixe Slováčka, Roberta Kodyma nebo Petra Kotvalda", a to přece nejsou žádné celebrity, to jsou jen bezvýznamná, kdo ví zda ne fiktivní jména. Stejně jako takový polní naháč Zdeněk Podhůrský.
On je to vlastně takový normální seriozní dívčí románek. Jen "je plný bizarních sexuálních praktik, podivných vztahů, rozchodů, milenců nebo korporátní šikany." A když autorka při křtu zmínila, že všechny historky se doopravdy staly ať přímo jí samotné, nebo z větší části jejím kamarádkám, tak půjde nejspíš jen o fiktivní kamarádky.
Konečně, „Jednou mi moje báječná kamarádka vyprávěla, jak běhala nahá na poli s jedním hercem, jehož jméno si nechám pro sebe. Říkala jsem si tehdy: Proboha, kde mám blok a tužku!“ říká Etrychová. - A takhle snad vzniká bulvár? Ani náhodou!

fes
22.12.2018 odpad!

Tak si říkám, nemá být u knihy zobrazena její obálka, případně titulní strana? Jaký smysl má kopírovat libovolné ilustrace z knihy, když je fotografie obálky k dispozici a dříve byla zobrazena? To nám tady v databázi nastává pěkný zmatek...

fes
18.12.2018 odpad!

Vůbec bych to od ní nečekal. V televizi působila velice seriozně, ba v některých tématech jako odbornice, a teď najednou - ryzí bulvár...?
Nu, alespoň tak dokazuje, že snaživě a seriozně se tvářící veřejnoprávní televize může být jen zdáním, pozlátkem a pózou, která má své démony nejen v zaprodanosti politickonáboženské ideologii, ale i v ryze lidských, až pavlačových příbězích.

Autorovy knížky

2018  64%Můj báječný život