Mnich diskuze

Mnich https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273037/mid_mnich-EMn-273037.jpg 4 131 34

Román anglického spisovatele, který vstoupil do literárních dějin. Autor obnažuje tragédii rozervané duše: navenek ctnostný a spořádaný mnich – a v nitru muž posedlý ďábelskými svody, neřestnou vášní a chtíčem. Pod maskou ctihodnosti kupí pomocí kouzel jeden zločin za druhým, současně trpí, protože jeho slabost vyhrává nad dobrými předsevzetími.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Monk , 1796


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

deefha
23.01.2023

Ať už jste tuhle knihu četli nebo ne, dovolím si doporučit hru Immortality. Je to de facto spíš interaktivní film s prvky detektivního pátrání, které se mimo jiné točí i kolem něčeho, co má s touhle knihou hodně společného. A víc už neřeknu, protože bych mohl zkazit překvapení :-) Hra byla nominovaná na spoustu cen včetně hry roku a nejlepšího hereckého výkonu. Ano, opravdu je to spíš film... A dobrý film!

(Edit: Ke komentáři jsem dával i odkaz na web hry, ale byl někým odstraněn. Nevím, jaká jsou zde v tomto smyslu pravidla, navíc hned pode mnou je odkaz na CSFD... Každopádně sem odkaz znovu dávat nebudu, kdyžtak použijte Google. Ale fakt to nechápu.)

newtory
15.09.2018 3 z 5

Prečítal som knihu, príjemne strávený čas. Takých 70%.
No a potom som si pozrel film:
https://www.csfd.cz/film/282270-mnich/prehled/
odpad...