Legenda o Dagad Trikonu diskuze

Legenda o Dagad Trikonu https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106812/bmid_legenda-o-dagad-trikonu-106812.jpg 5 25 15

„Posláním legend je sdělovat pravdy, které nelze říkat přímo.“ Poselství vyspělé civilizace Zlatého věku pro období přípravy na nový Zlatý věk. Napínavý, dějově bohatý příběh pátrání po klíči k rozluštění záhady tajemného Dagad Trikonu, v němž se důmyslně prolíná rovina reality a fantazie, současnost a minulost, je příběhem odvěkého boje dobra a zla, příběhem putování zvídavých duší za nejvyšší Pravdou, dosažením vlastního Já. Poutavá legenda o osvícené rase Avastů, z nichž někteří se dnes vracejí na Zem jako Skryté hvězdy, které mají v tomto zlomovém okamžiku evoluce pomoci lidem projít poslední branou. Avšak svět čtvrtého věku Člověka na sklonku doby Temna, kdy se teprve rodí nová podoba nové Země, není tím místem, kterým býval za dnů Dagad Trikonu… Kniha odráží autorovy hluboké vhledy do světa starých mytologií a zkušenosti z dlouholetého praktikování meditace. Její fiktivní pojetí slouží jen jako pouhý rámec k předání hlubších duchovních pravd a praktických pokynů k postupu na cestě duchovní evoluce k transformaci našeho vědomí na vyšší úroveň. ... celý text

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Marta Heinlová - Anorhadská lilie
Originální název:

The Legend of Dagad , 2006


více info...

Diskuze o knize (9)

Přidat komentář

nightlybird
31.01.2012

vddPavel - pravděpodobně máš na mysli spíš archeologickou lokalitu Lepenski Vir v Srbsku na břehu Dunaje v oblasti Železných vrat - mezolitické osídlení z období cca 7000 - 5000 let p.n.l. objevené kolem roku 1965.
Bližší info na http://en.wikipedia.org/wiki/Lepenski_Vir nebo na http://archaeology.about.com/od/mesolithicarchaic/a/lepenskivir.htm nejde ale o pyramidy, ale o zemědělské osídlení na terasách nad Dunajem, někdy srovnávané s tureckým Catal Hoyuk.
Kdysi před léty jsem o tom dokonce něco četl - poznámky se mi ale ztratily a podrobnosti mi vypadly z paměti.

Ansku
30.01.2012 5 z 5

To vddPavel:

Stravila jsem nekolik veceru a mnoho hodin objasnovanim existence domnelych pyramid v Bosne. Zjistila jsem toto: nezavisli archeologove dosli k tomu, ze se jedna o podvod urceny k pozvednuti sebevedomi Bosny (tesne po valce), vydelavani penez, pozvednuti mistni ekonomiky a manipulaci sirokych vrstev verejnosti. Zapojena byla i media.

Vice napr. zde:
http://www.robertschoch.net/Bosnian%20Pyramid%20Doubts%20Dr.%20Dowell%20Dr.%20Schoch.htm


vddPavel
25.01.2012 5 z 5

To Ansku:

Nabeton jsem cetl nebo videl na youtube o nalezech na balkane, odhadovanych na cca 30tisic let. Taky jsem videl video o clovekovi ktery jezdi po svete a podezriva napadne jehlanovite kopce ze to jsou pyramidy. zaguuglil jsem teda "kopce tvaru pyramidy" - a hle:

http://kroatistika.blog.cz/0604/pyramida-v-bosne
http://matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=296:pyramidy-v-italii&catid=62:historie&Itemid=86

Tedy pobliz Sarajeva a pobliz Milana.

Krom toho, delalo se satelitni snimkovani oblasti Egyptskych pyramid pomozi termovize a vypada to na 17 dalsich pyramid uplne pohrbenych v pisku (a dalsi stavby). Tady jsem o tom dohledal nejakou zpravicku: http://www.novinky.cz/veda-skoly/234438-satelity-nasly-v-egypte-17-dosud-neobjevenych-pyramid.html

Takze v zemi toho bude asi jeste habadej, vsudemozne po svete.

Jo a Atlantida, ktera se v knize take mihla - pred par lety nejaka expedice objevila pobliz Kuby pravidelne podmorske utvary, plosiny a neco jako aztecke pyramidy. Uz to nedohledam, tady jsou podobne obrazky od Japonska:
http://www.squidoo.com/ancientcivilizations

vddPavel
25.01.2012 5 z 5

To Ansku:

jistojistte vim ze jsem bud cetl nebo videl na youtube zpravu o nalezech architektonickych struktur na balkanu ktere se odhaduji minimalne na 30 tisic let a neni jasne kdo je tehdy mohl postavit (pry jacisi ilyrove, zrejme pomerne kultivovana spolecnost). Taky vim ze nejaky clovek se specializuje patranim po kopcich ktere vypadaji jako pyramidy (v Egypte uz by taky davno meli misto pyramid kopce kdyby se na nich uchytila vegetace..) Zkusil jsem zaguuglit "kopce tvaru pyramidy" - dve lokace - asi 40km od Milana a asi 30km od Sarajeva:
http://matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=296:pyramidy-v-italii&catid=62:historie&Itemid=86
http://kroatistika.blog.cz/0604/pyramida-v-bosne
Oba clanky maji povahu reportaze, zadne JPP.

Taky jsem pred casem zachytil zpravu ze "proste" satelitni snimkovani Egyptske pouste pomoci termovize odhalilo dalsi potencialni pyramidy, zcela pohrbene v pisku - 17 kusu! A dalsi stavby. Otestovali to na jedne lokaci a na prvni dobrou vyhrabali 3tisice let stary dum, jen s malou odchylkou od snimku. Takze v zemi toho bude mozna jeste habadeji, vsudemozne po svete.

Zajda
22.01.2012

Nedá mi to, a musím si znovu rýpnout. Čtenáři této knihy jsou zřejmě velmi zkušení a duchovně vyspělý lidé. (soudě podle toho, co se jim na knize líbí nejvíce) Zaráží mě však, že nikdo nenapíše nic konkrétního. Prostě 90% komentářů k této knize (včetně mého) jsou jen prázdné kecy. Kidy, které bych používal, kdybych mluvil o knize, kterou jsem nečetl... :))

Nejspíš se však stanu obětí reklamy, neboť knihu si chystám přečíst. Doufám, že mi to nevymyje mozek natolik abych pak nebyl schopen napsat víc než "To je tak fantasticky famózní, bombasticky bombový a svou hlubokostí to minimálně 3krát přesahuje hloubku vesmíru. Našel jsem tady odpovědi na všechny mé životní otázky, včetně té, jestli jsou makové buchty lepší než tvarohové. Moje duše je tak potěšena, že tady dělá trojitá salta s pěti vruty. To je prostě typ knihy, který se vyskytuje vzácněji než medvěd lední na Sahaře..."

herdekfilek
21.01.2012

Takže po řádném a důkladném osvětlení je mou povinosti zasypat nejen vlastní hlavu, ale celé mé nehodné tělo popelem. Smazal jsem knihu i s hodnocením, a to takovým stylem, že až neodpustitelným. Kýho čerta mě posedl netuším, ale byl to rarach kromobyčejně vypočítavý. Smazal jsem knihu, kterou hodnotili lidé, kterým se věru líbila a cítili se jí ovlivněni v tom dobrém a krásném, co duchovní kniha vlasně umí a dokáže donést. Být za čerta se mi příliš nelíbí, nevyznávaje praktiky čertovské.
Prosím o odpuštění. Udělal jsem to v návalu mylného přesvědčení. Už budu jen pokorně přihlížet a do násilných akcí se necpat.

herdekfilek
20.01.2012

Ano prosím, síru dštít do mé pošty. Původcem té do nebe volající a legendární drzosti jsem já. Jsem připraven čelit spoustě útoků. A jak pravil můj milý předřečník, milerád se ujmu vašeho hněvu. Sem s ním či spíš, tam s ním. Děkuji pěkně.

paulhunter
20.01.2012

Z jaké nominace? Nevím, čím to je, ale pořád si pletete (všichni vyznavači Legendy) web databazeknih.cz s nějakou anketou.
Jasně, probíhá tu anketa "Kniha roku 2011", ale faktory procentuálního hodnocení knihy a počet komentářů nemaji na nominici do "Knihy roku" žádný vliv.

A i přesto, že pár nominací obdržela, nestačilo to na to, aby se dostala do finální dvacítky - kde, jak sami uznáte, jsou mnohem větší "kalibry". Očekávám reakci, že se určitě nemohou rovnat Legendě, ale jelikož všichni hodnotíte jen tuto knihu, tak předpokládám, že s jinými ani nemáte zkušenost.

Co se týče zmizení komentářů a hodnocení, tak došlo k celkovému smazání knihy Legenda o Dagad Trikonu, stačí napsat uživateli "herdekfilek" a ten vám (všem) milerád odepíše, proč se uchýlil k takovému kroku.

Fabi
20.01.2012 5 z 5

Může mi někdo z organizátorů akce vysvětit, proč zmizela z nominace tato kniha, když byla do včerejška na prvních místech a to spolu se všemi komentáři, včetně mého??? - Vážně nechápu...

Autorovy další knížky

Gregoire de Kalbermatten
švýcarská, 1949
2011  91%Legenda o Dagad Trikonu
2008  87%Advent
2012  100%Legenda o Dagad Trikonu: Návrat Avastů
2008  60%Inkognito

Kniha Legenda o Dagad Trikonu je v

Právě čtených5x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce11x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x