Kráľovské výkupné diskuze

Kráľovské výkupné
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173640/bmid_kralovske-vykupne-F9X-173640.jpg 4 129 129

87. revír série

< 10. díl >

Pôsobivo vykreslená atmosféra mrazivého jesenného podvečera v americkom veľkomeste, kde na každom rohu striehne zločin, s okamihmi plnými napätia a vyrážajúcimi dych - tým všetkým McBain naďalej ostáva verný 87. obvodu so svojimi starými známymi detektívmi Carellom, Meyerom, Andym Parkerom. Tentoraz hlavnú pozornosť obyvateľov aj polície mesta Isola upúta únos maloletého chlapca z pozemku bohatého Douglasa Kinga... Ako sa rozhodne? Zaplatí kráľovské výkupné?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

King's Ransom , 1959


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

unavenyJoe
24.10.2011

Ano,všechny knihy Evana Huntera mají celkem jednoduchý příběh,nicméně dost podobně se tak děje i v reálném životě.Vyjadřování a uvažování detektivů je věrohodné,narozdíl od dnešních autorů kriminálek ( Jeffery Deaver ).Knihy mají inteligentní humor,napětí a postavy které si zamilujete.Brak vypadá úplně jinak.

nightlybird
24.10.2011

Tak nevím, ono je to s tím brakem dost problematické. Jsou knihy pana Lombina brakem, protože jich napsal spolu s povídkami, scénáři, divadelními hrami a knihami pro děti pomalu půldruhé stovky pod různými pseudonymy a pod později přijatým jménem Hunter, nebo jsou brakem obecně detektivky? Co potom žánr fantasy, SF, horory, spekulativní literatura nebo pohádky? Od té doby, co jsme o tomto tématu zhruba před rokem debatovali v pubu a co jsem přečetl Ecovy Skeptiky jsem v posuzování toho, co je brak a co není, velice opatrný. Koneckonců nemůže být něco špatné jen proto, že je to čtenářsky přitažlivé a čtivé. Když by na tom nebylo víc kladného, než že přivede ke čtení širší okruh čtenářů a z těch se nepochybně celá řada propracuje postupně k čtení poezie, nebo Sto roků samoty nebo Odyssea (tím příměrem mám na mysli nejen jmenované, ale obecně všechny ty knihy, které literární kritika a obecné povědomí považuje za velkou, krásnou a plnohodnotnou literaturu), bylo by to podle mne dostačující k odůvodněné existence těchto knih.
Sám jsem jako čtenář začínal mimo pohádek četbou bufalobilek, roďáků, nickártovek a nijak mne to nepoznamenalo a úspěšně jsem to přežil (i když mne tatínek často svou dlaní jako lopata uhelka přesvědčoval, že by četba světových klasiků byla pro mne přínosnější).
Ono slovo brak je jenom nálepka - smiřme se s tím, že se může vyskytovat prakticky ve všech žánrech a že při posuzování je nezřídka rozhodující subjektivní, osobní pohled a přístup.


unavenyJoe
23.10.2011

JP-detektivky a brak ? To je snad vtip ne ! Navíc Evan Hunter patří ke špičce v tomto žánru přece.

Štítky knihy

únosy dětí výkupné

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  83%Brokovnice
2007  83%Postrach