Ike: Můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii diskuze

Ike: Můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334227/mid_ike-muj-italsky-corso-pes-aneb-psi--6Qx-334227.jpg 4 45 23

Pravdivá pohádka o psím životě a o psancích v Itálii. Také o tom, jak vás italský corso pes může zruinovat, připravit vás o přítele a úplně změnit váš život... Jak jinak než k lepšímu! Lucie Hušková, původem česká spisovatelka žijící mnoho let v severní Itálii, napsala půvabné a velmi vtipné vyprávění o této krásné zemi a jejich místy rozporuplných obyvatelích téměř očima corsího štěňátka. Příběh o tom, jak se českým maminkám může nedařit v Bel Paese, pokud si vezmou za manžela italské zvíře, sice místy srší i černým humorem, ale ti z vás, kteří milovali Jamese Herriota nebo Betty MacDonaldovou, ho jistě náležitě ocení. Podle autorky život v Itálii nejsou jenom přírodní a historické krásy, romantické písně, špagety, pizza a výborná zmrzlina, jak by se mnohým turistům mohlo zdát. Obzvlášť, pokud jste slovanského původu, žijete v Itálii více než dvacet let, máte za muže italského inženýra, který nežije, ale funguje a snaží se ničit život vám stejně jako jeho matka a místní byrokratický a sociální systém. V takovém případě se svoboda může přeměnit v režim tvrdého vězení a sňatek s krásným cizincem v opravdové peklo. Ale pokud milujete děti a psy, není ještě všechno ztraceno. Utratit poslední peníze za rozkošné štěňátko corso psa, které se sice téměř přes noc promění v létající černé telátko a zdemoluje celý byt, může být navzdory všemu jedinou šancí na přežití a poklidného soužití s bývalým karabiníkem. Kniha je určena milovníkům humoru, psů a domácích mazlíčků, ženám každého věku, kterým po přečtení knihy bude jasné, že život v Itálii nemusí být vždy úplná výhra v loterii.... celý text

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Naias
25.01.2023

Viem, že je to hádzanie hrachu na stenu, ale aj tak mi to nedá. Velebiace komentáre od krátkodobých profilov (barboramoukova, Kedar68 a spol.) by vyzneli o dosť dôveryhodnejšie, keby sa nenavážali do oponentov. Tá úsmevná sebaprezentácia "ja som chytrejší ako oni" či "ja som citlivá, a oni nie" nedodá punc odbornosti, skôr zaváňa samochválou a vyvyšovaním sa. Navyše je jasné, že profily sú účelové, čo vyvoláva silný dojem, že aj komentáre sú účelové. Týmto spôsobom, ktorý tu bují, robia či už autori sami alebo ich spriaznenci vychvaľovaným knihám medvediu službu. Nuž ale keď ich to baví...

Naias
05.05.2022

Zaujala ma táto, povedzme, diskusia a tak som si našla a prečítala ukážku. Bolo to len dvadsať strán, ale zdalo sa to ako päťdesiat. Ako píše em75, v tých siahodlhých súvetiach je veľmi ľahké sa stratiť. Kým sa nimi človek prehryzie, zdá sa to nekonečné. Zato humor kde nič, tu nič, ani čierny, ani žiadnej inej farby. Milujem knihy Jamesa Herriota a Betty McDonald, ale podobnosť sľubovanú v anotácii som nenašla. A to na vychutnanie si humoru a kúzla ich úžasných kníh moje IQ úplne stačilo.


danuska1976
04.05.2022

Paní spisovatelka, doktorka Lucie Hušková je výborná spisovatelka, četla jsem její knihy a upřímně musím ji jen chválit! Četla jsem knihu o Ike a skutečně je velmi zajímavý popis a zcela pravdivý o životě v Itálii. Spisovatelčin humor, její styl a to vše o jejich milém milovaném hafanovi, o psím životě je absolutně ùžasné. Pět hvězdiček absolutně!!! Zkrátka Lucie Husková je obdivuhodně talentovaná spisovatelka a skvělá žena, matka.

em75
04.05.2022 1 z 5

Reaguji na p.vladanUL ... Pane Vladane, nechápu proč se do mě Vy ,a pravděpodobně další blízcí paní spisovatelky, navážíte. Napsala jsem jen komentář, za kterým si stojím a co jsem tak četla v těch předešlých, taky tam není pokaždé pochvala. Knihu jsem četla, uf, a musím souhlasit, že paní spisovatelka (hlavní postava) je oficiální partnerkou onoho muže. Ale taky je pravda, že i když žije léta v rozluce, pořád je to ženatý muž, Itálie neitálie. Prostě je to můj názor na knihu a mrzí mě, že to nedokážete zkousnout. Žádný vedlejší zájem nemám a ani nemám ponětí, jaký bych podle Vás měla mít. Prostě jedna hvězdička a konec.

vladanUL
04.05.2022 5 z 5

Reaguji na pí "em75", se kterou nelze vůbec souhlasit.
Čtenářka nepochopila, že hlavní postava (autorka?) knížky není milenkou ženatého může ale oficiální partnerkou může v rozluce: buď si knížku nepřečetla (tak proč komentuje?), anebo má nějaký vedlejší zájem. Pět hvězdiček a konec.

Laila26
02.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Rad bych odpovedela em75
Je jasne, ze jen chtela naplyvat zminujic “milence” Byvala manzelka z plukovnika uz 30 let (po rozluce) taha prachy a caruje. Plukovnik je spis alegorie italske spravedlnosti a cerny humor tam je, jen je potreba mit na nej trochu vyssi IQ... a si knizku precist. Jinak je tam spousta jinych zajimavych informaci ohledne Italie a rasy corso psa. Navic se mi libil styl pripominajici Betty Mc Donald.
Za me 5 hvezdicek.

Barbarela007
19.11.2018 5 z 5

Nooo chcela by som opraviť môj komentár,namiesto tých otáznikov tam mali byť výkričníky ????,odporúčam knihu prečítať!!!

Štítky knihy

psi Itálie

Autorovy další knížky

Lucie Hušková
česká, 1972
2017  74%Ike: Můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii
2015  100%Parlando s´impara - Intenzivní kurz italské konverzace