Dospělým vstup zakázán diskuze

Dospělým vstup zakázán https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151804/dospelym-vstup-zakazan-151804.jpg 3 35 35

Jak na to, aby vztahy mezi milenci i mezi kamarády klapaly co nejlépe? Chodíte spolu, máte se šíleně rádi a je vám krásně. Může si člověk přát víc? Může. Zkušený psycholog vám poradí, jak na to, aby vztahy mezi milenci i mezi kamarády klapaly co nejlépe, a pokud snad někdy zaskřípou, jak se z toho dostat s co nejmenší škodou pro zúčastněné. Proč je dospělým na stránky této knihy vstup zakázán? Protože si zde přečtete spoustu věcí, které rodiče neradi slyší. Jsou to ale rady velmi užitečné, pomohou vám vyřešit řadu zapeklitých situací. Přesvědčte se sami!... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

KingTom
20.08.2022 5 z 5

Vynikající publikace a možná vůbec nejlepší a nejužitečnější knížka doktora Plzáka pro všechny šestnáctileté, kde autor hned v úvodních kapitolách rozebírá problematiku rovnoprávného párového dorozumívání a rozhodování), která by měla být AFAIK IMHO 1. knihou povinné literatury na všech středních školách všech úrovní (od učilišť až po gymnázia), protože se zejména zabývá prevencí sebevražd (z tzv. nešťastné lásky) nezkušených mladých lidí. Tj. v této knize je circa uprostřed také kapitola, že pokud si chce člověk vzít život kvůli nešťastné lásce k někomu jinému a je to akutní, je třeba jej okamžitě hospitalizovat ... Denně je takových pokusů v ČR po desítky let v průměru 5 ... To se s režimem nemění ... Před měsícem o tom opět psali ... Plus nedostatek dětských psychiatrů a zhoršení duševního stavu dětí a dospívajících s omezením výuky v době koronaviru ... LIDÉ SE MUSÍ NAUČIT: NIKDY NENADŘAZUJTE ŽIVOT NĚKOHO JINÉHO NAD SVŮJ VLASTNÍ! Plno lidí páchá naprosto zbytečné sebevraždy z chyb ve vztazích (u nás desítky let od minulého století pořád stejně denně cca 5 pokusů o sebevraždu). Ve výchově prostě často chybí od 16. let prevence chorobné žárlivosti a sebevražd (když ji/ho opustí, tvrdí: On/a, jedině on/a, přičemž na světě je miliardy (podobných, či dokonce lepších) jedinců opačného období) a výchova k zodpovědnému rodičovství a manželství. Chybí tady extrémně ve výchově a vzdělávaní příprava na manželství od mládí, pročež se plno lidí zbytečně rozvádí, čímž trpí nejen/zejména děti, ale i dospělí a celá společnost. K tomu srovnejte: Plno lidí se naprosto zbytečně rozvádí, poškozuje na doživotí děti i sebe, zatěžuje přetížené soudy, když jejich konflikty patří do manželských poraden (Kde najít poradce viz http://www.amrp.cz/kde-najiacutet-poradce.html) a celý ten rozvodový průmysl např. už před 10 lety stál v ČR 4 miliardy, přičemž muži píší na OSPOD a soudy místo aby pracovali, a vydělávají na tom jen rozvodoví právníci a soudy na poplatcích, které to ale zatěžuje, přičemž mj. velkou zátěží zdůvodňují jak soudy, tak OSPOD svou nezbytnost ... Většinu návrhů na rozvod podávají ženy, které dokonce velice často křivě obviňují manžela z domácího násilí a v krizi životního středu (cca 35 - 45 let) po návratu do zaměstnání po rodičovské poprvé přehodnocují život, a to zejména vztahy, přičemž mají pocit, že si ještě musí užít, shánějí si milence a unáhleně opouští manžely, unášejí děti a podávají návrh na rozvod. K tomu viz

Obrana proti možnosti křivého obvinění – část 1.
21. ledna 2011

PhDr. Eduard Bakalář, CSc.

Při manželském a rozvodovém poradenství se pravidelně přesvědčujeme o tom, jak často se používá jeden osvědčený trik. Pokud o něm nevíte a nepojistíte se proti němu, můžete na něj hodně doplatit.

Jste nejspíše v situaci, kdy se manželský konflikt už rozhořel, pravidelně v něm dochází ke sporu o svěření dětí do výchovy, o majetkové vypořádání, o užívací právo k bytu, tedy o existenčně významné problémy. Probíhá i vzájemné obviňování, kdo co zavinil, kdo za co může, kdo je špatný, zlý, nevhodný pro výchovu dětí. Hledají se argumenty, s nimiž se u soudu vyhrává.

Naše společnost, muži i ženy a samozřejmě i všechny příslušné úřady a instituce, vždy odsuzují násilí páchané na ženách. Při zmínce o takovém násilí si většina z nás vybaví emotivní obraz silného, opilého muže, jak bije slabší ženu, která při tom ještě chrání malé děti. Původce takového násilí společnost soudně trestá a hledí mu nadále všemožně znesnadnit opakování trestuhodného jednání. Je to oprávněné, k fyzickému násilí nemá nikdy dojít.

Naše důrazná rada proto zní: v rozhořčené argumentaci ať z vaší strany nedojde nikdy k žádnému fyzickému kontaktu, dokonce ani k mírnému šťouchnutí. Bude-li vás protistrana neúnavně provokovat, pak si vzpomeňte na naše upozornění; asi dobře ví, proč to dělá.

Dělá to proto, že má často vše předem připravené. Stává se, že svědkové v podobě kamarádek a nových partnerů již čekají před domem, na schodišti. Dosvědčí, že vás slyšeli, jak vyhrožujete třeba zabitím, potvrdí zoufalý útěk jako o život vaší partnerky / manželky z bytu. Stává se, že ta pak běží na nejbližší policejní stanici, po cestě si rozerve šaty, zraní se do krve a zamaže se od ní. To vše se jí stonásobně vyplatí. Mužům zákona sehraje scénu, že právě o vlas unikla těžkému ublížení na zdraví. Ti hned vyrazí násilníka / zločince (tedy vás) zajistit a předvést do vyšetřovací vazby. Tam si můžete pobýt delší dobu. Protistrana všude rozhlásí: násilník je po zásluze ve vězení. Nikdo vám nebude moc věřit. Zápisy se dostanou do soudního spisu, k vašemu zaměstnavateli, do školy dětí, budou o tom vědět lidé v okolí.

Zdá-li se vám, že přeháníme a že vám nic takového nehrozí, budeme rádi, když nedojde na naše varování. Ale stává se, že se toto chmurné varování naplní. Nejde bohužel o filmovou nadsázku, ale o reálnou možnost. To, že nijak výjimečnou, by vám mohli potvrdit právníci i policisté.

Takže nelze vyloučit, že to vše se může stát i vám, a to dokonce i v situaci když se „protistrany“ ani nedotknete. Ano, čtete dobře, je to tak. Jde jí totiž o hodně. Vám by o to ale mělo jít také. Budete-li mít důvodné podezření, že se u vás v domácnosti k něčemu takovému opravdu schyluje, pak neváhejte napsat svůj dopis / informaci pro policii (případně pro vyšetřovací orgány) a dopis doručte na nejbližší policejní stanici. Příjem dopisu si nechte potvrdit. Přikládáme vám jeden možný model takového dopisu, který si pochopitelně dále upravíte podle vaší konkrétní situace. Od našich klientů máme zprávy, že takový dopis je zachránil od nepříjemné situace.

Muži zákona si pro vás přijedou tak jako tak, ale jejich jednání už může být jiné, zejména pak i vlastní posouzení údajného fyzického násilí. Váš dopis musí ale být na místě před možným hrozícím incidentem, ne po něm.
https://stridavka.cz/obrana-proti-moznosti-kriveho-obvineni-cast-1/

Pokračování
https://stridavka.cz/obrana-proti-moznosti-kriveho-obvineni-cast-2/

KingTom
20.08.2022 5 z 5

Dokončení předchozího příspěvku aneb nevejde se vše do jednoho příspěvku:


Obrana proti možnosti křivého obvinění – část 2.
28. ledna 2011

PhDr. Eduard Bakalář, CSc.

Policie ČR, místní oddělení

Vážení,

sice nerad, ale musím Vás informovat o své neradostné situaci. U obvodního soudu pro Prahu … právě probíhá rozvodové řízení mého manželství s ……., nar. 19.., bytem na stejné adrese jako uvádím já. Jednací číslo rozvodového spisu je…

Celá záležitost je komplikována našimi dvěma dětmi (…., ….. a ..… let), kterým jsem se dosti věnoval a které mne mají opravdu rády. Projevily totiž přání zůstat po rozvodu se mnou. Když se to dozvěděla manželka, rozčílila se až do nepříčetnosti a začala dětem vyhrožovat, že půjdou do psychiatrické léčebny nebo do dětského domova. Zdá se, že ztratila zbytky běžné lidské soudnosti a slušnosti. To ale není důvod, proč Vám píši.

Minulý týden jsem se nečekaně a zřejmě neporozorovaně vrátil domů a slyšel jsem, jak manželčina přítelkyně, sama třikrát rozvedená, udílí mé ženě rady.

Měla si udělat nehty škrábance na krku, nejlépe do krve, a navíc si je ještě rozedřít („to se ti, holka, tisíckrát vrátí…“), rozervat si prádlo, zejména blůzu a kalhotky. Měla pak přiběhnout na nejbližší policejní stanici s tím, že jsem na ní vymáhal intimní styk „na usmířenou“ a že když mě odmítla, začal jsem ji škrtit a vyhrožovat jí zabitím.

Dostala i poučení, jak zápis z takového hlášení a z mého trestního postihu dostat do opatrovnického / rozvodového soudního spisu s tím, že tento trumf by si neměla nechat ujít. Obě ženy se pobaveně zasmály nad předpokládanou reakcí soudu, kdybych – jako takový násilník – žádal o svěření dětí do výchovy. Jak jsem se dozvěděl, spíše by mě čekalo vypuzení ze společného bytu (domu) do nějakého přístřeší. Matky s dětmi musí být před násilníky přece chráněny.

Informoval jsem o tom svého právního zástupce. Ten velmi naléhal, abych se v žádném případě nedopustil ani toho nejmenšího pohybu, který by se dal vysvětlit jako násilí (např. odstrčení od dveří), při provokování dal ihned ruce za záda a co nejrychleji odešel (nebo měl s sebou svědka). To se snáze řekne, než udělá, děti jsou na mně závislé a musím s nimi být. Jinak mi řekl, že ženám se v takových situacích dosti věří a že s tím muži mají vážné nepříjemnosti (např. absolvují vyšetřovací vazbu), i když se vůbec ničeho nedopustili, že se takový „případ“ opravdu dostane k soudu a že to vždy zhorší postavení manžela.

Můj právní zástupce mi sdělil i poznatek, o kterém jsem dříve nevěděl: že ženy bojují u soudu o děti i v případech, kdy o ně ve skutečnosti ani vlastně moc nestojí. Kdyby jim totiž soud nesvěřil děti do péče, okolí by je odsoudilo a jejich pověst a prestiž by značně poklesly (informace tohoto druhu se spolehlivě rozšiřují v místě bydliště i na pracovišti).

Pokud se má manželka s něčím takovým objeví, pak vás ujišťuji, že ničeho takového jsem se nikdy nedopustil – není to v mé povaze a navíc mne můj obhájce dostatečně informoval. Prosím však o následující – ať se takového případného hlášení ujme zkušený kriminalista a ať si dá udělat expertizu, při níž se něco účelově sehraného musí poznat. Kéž by raději k ničemu takovému nedošlo, ale to už není v mé moci.

Datum:

Jméno a příjmení
podpis, adresa, telefon

https://stridavka.cz/obrana-proti-moznosti-kriveho-obvineni-cast-2/