Dívka, která musí zemřít diskuze

Dívka, která musí zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420023/bmid_divka-ktera-musi-zemrit-xVy-420023.jpeg 4 730 202

Milénium / Millennium série

< 6. díl >

Závěrečný díl série Milénium! V jednom ze stockholmských parků se najde tělo zuboženého žebráka s amputovanými prsty na rukou i nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit dojmu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem. Případ probudí Mikaelův zájem, protože žebrák prý několikrát cosi breptal o švédském ministrovi obrany Johannesu Forsellovi. Byly to jen řeči paranoidního šílence, nebo měl opravdu nějaké informace o vládě? Mikael požádá o pomoc Lisbeth Salanderovou. Ta však po pohřbu Holgera Palmgrena odjela ze Švédska a neozývá se. Nikdo netuší, že pobývá v Moskvě, aby se jednou provždy vypořádala se svou sestrou Kamilou. Rozhodla se: už nehodlá být lovenou kořistí. Nyní se sama stane šelmou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Hon som måste dö , 2019


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

karin4338
22.11.2019 3 z 5

Knižku som si kúpila, aby som mala všetky, kedže ide o Lisbeth. :) autor má jednu obrovskú nevýhodu, a to, že prevzal štafetu po Stiegovi. Proste tade cesta nevedie.
Všetky knižky súvisiace s Milléniom od neho mi proste nesedia. Mohol predpokladať, že po celosvetovej mánii od Larssonovského Millénia sa na neho bude kritika valiť, čo sa vo finále deje.

Kraken126
23.10.2019 odpad!

Audiokniha skvěle načtená milanem Stránským, skvělé hudební podbarvení, ale tím to končí. Konstatuji. že kniha je nepovedený blábol a klaun Lagercrantz to totálně posral, ostatně stejně jako ostatní svá díla. Další poslech knihy pokládám za ztrátu času a Lizbeth zůstane v mém podvědomí v geniálním zpracování Stiega Larsona jako sympatická, svérázná sociopatka.