Amerika, Amerika diskuze

Amerika, Amerika https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23236/amerika-amerika-23236.jpg 4 6 0

Kazanova próza připomíná svou formou a způsobem zpracování spíše filmový scénář než literární práci. Příběh je situován do konce 19. století a vypráví o národnostním a sociálním útisku Řeků v Turecku. Ústřední postavou novely je mladý muž, který se, jako mnoho vrstevníků, snaží dostat se z turecké nadvlády a uprchnout do Ameriky, na kontinent, jenž v jeho představách slučuje nejušlechtilejší lidské city. Po mnoha nesnázích se mu podaří jeho touhu uskutečnit, ale hned jeho první kontakt s americkými úředníky zničí všechny naděje, které do svého útěku vkládal.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Smena
Originální název:

America America , 1962


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

LordSnape
29.07.2014

Chybek je tu více, co si budeme povídat. Osobně kolikrát narazím na chybně zadaného autora, kdy je tam buď překlep nebo obráceně zadáno příjmení a jméno. Vše, na co takto narazím, hned opravuji, aby moderátoři mohli schválit. DK je přeci jen uživatelská databáze, takže jakou si ji uděláme, taková bude. :-)

nightlybird
27.07.2014

Koka - máš úplně pravdu. Většinou to vzniká mechanickým překopírováním anotace odjinud a je dobré na takový jev upozornit. Na druhou stranu bych ale pokládal za vhodné to hned opravit, nevidím v tom problém.


Koka
25.07.2014

Zdejší anotace ze zářný příklad nesmyslného lpění na popisu knihy převzatého ze samotné knihy. "Příběh je situován do konce minulého století ..." to je zjevně nesmysl, z kontextu je jasné, že nejde o MINULÉ (tedy 20. století), ale o PŘEDMINULÉ, tedy 19. stol. O minulé století šlo v době, kdy kniha vyšla, ale z pohledu existence DK jse už o století dál. Takových případů jsou v antoacích na DK desítky (možná stovky).

Autorovy další knížky

Elia Kazan
řecká, 1909 - 2003
1999  87%Tichá dohoda
1986  72%Anatólčan
1972  77%Amerika, Amerika

Kniha Amerika, Amerika je v

Přečtených6x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x