Michael Winkler

německá, 1957

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Arminus
14.08.2023

O autorovi je zde velice stručná a nic moc neříkající informace v délce jediné věty (časté na Databázi, bohužel). Takže dodám následující (moc jsem toho nenašel ani jinde, ostatně tento ničemný nacistický spisovatel mne až tak nezajímá, abych nějak moc hledal):
uvádí se jen, že je přispěvatel do extrémně pravicových webů.
Kromě knihy Friedenstaube je autorem knihy Pranýř, což není román, ale nacistický blábol ve formě politických komentářů z jeho blogu. Soustřeďuje se zde (podle anotace, viz stránka této knihy) na tři hlavní témata: protiamerické štvaní, shnilý Západ a holokaust. Pro české fašisty jistě lahůdka. Právě za popírání holokaustu (viz ukázka z anotace na stránce knihy) byl autor pohnán v Německu před soud a odsouzen k pokutě platit po 100 dní 10 Euro denně. Po odvolání mu byl trest zvýšen na 120 dní. Jeho původní nakladatel, J.K.Fisher z Gelnhausenu, se od něj v srpnu 2016 distancoval.

jaromír z
19.10.2018

Co má společného autor s nakladatelstvím které vydalo 2 ze 3 jeho knih v ČR tak trochu nechápu, ale že by ty jeho v ČR vydané knihy u nakladatelství které netřeba jmenovat, byly bůhví jak rasistické sem si tedy nevšiml. V knize Pranýř pokud vím pouze komentoval politické události kolem sebe v USA a v Evropě více když si třeba přes google najdete jeho český web michaelwinkler.cz , k nakladatelství bych ještě uvedl že mělo v edičním plánu vydat pokračování s názvem Pranýř 2 před pár lety což autor zrovna u nich vydat odmítl. A kniha Friedenstaube je spíš takový scifi román o hvězdné lodi typu Enterprise ze seriálu Star Trek.


siena
19.10.2018

Nevím, co je na stránkách autora, mohu usuzovat pouze z jeho tvorby, z nakladatelství, které jeho knihy vydává...a řekla bych, že to je hlavně on, který má v sobě nenávist vůči druhým lidem. A to nenávist, která stála miliony lidí život, a která je stále živena...

jaromír z
18.10.2018

Už po několikráte sem zde vložil web autora který byl ze záhadných důvodů vždy smazán což nechápu zda se jedná o antipatii vůči názorům pana Michaela Winklera či pouze z čiré nenávisti vůči jeho osobě a proto zkusím odkaz na jeho webové stránky vložit zde https://www.michaelwinkler.de

Michael Winkler - knihy

2014  60%Friedenstaube
2014  85%Pranýř

Žánry autora

Literatura světová Romány Sci-fi Literatura naučná

Štítky z knih

Winkler je 2x v oblíbených.