Marie Pospíšilová

česká, 1952

Diskuze (1)

Přidat příspěvek

pansymarie
14.08.2021

Marie Pospíšilová - pseudonymy: Pansymarie (zde komentáře jako pansymarie), dále Rosemarie Macešková.
V beletrii jsou základem prožité skutečnosti, kterých je od opustění zaměstnání ze zdravotního důvodu velmi mnoho. Znamenalo to účast u všeho, týkajícího se obrazů - největší česká vražedkyně přijela se třemi obrazy den poté, co sekáčkem na maso zabila pána Na Poříčí, dále jsem byla u obrazu, zcizeného dvěma z vrahů českých podnikatelů, pražsý sarožitník ke mně poslal tři zkušené vykradače, které jsem zastihla v polovině lupu... Dva o generaci mladší členové rodiny tohoto starožitníka vystudovali práva, jeden jako notář vytvořil falzum, na jehož základě jsem měla být vystěhována do LDN a naše rodinná nemovitost draze prodána. U soudu je zastupuje příbuzný advokát, který vymýšlí, na co mne obvinit, když se nepodařilo najít v oblasti mého povolání. Chtějí se tak sami vyvinit. A to jsou témata, která jsou beletristicky zpracovávána.

K dosud vydanému nejnovější doplnění: V r. 2020 byla jedna povídka "Laboratoř v Sussexu" zařazena do výboru: Nejlepší detektivní povidky roku 2019.

Rukopisy nyní v nabídce:
Dva ryze detektivní texty byly nabídnuty nakladatelství, vydávajícímu současnou českou detektivní literaturu:
"Ztracena v obraze mezi zloději"
"Likvidátor"
Tomuto nakladatelství se nehodil rukopis:
"Česká šlechtična v červí díře" (tedy ještě pod jiným pracovním názvem),
protože vedle detetivního námětu je i fantazijní,
avšak šéfredaktor mi napsal, že jistě jiné nakladatelství vydá. Proto je zatím hledáno nakladatelství, jemuž se bude hodit.