Marie Lekešová

česká, 1935

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

Nováček
09.03.2013

Milá paní Lekešová,
mockrát Vám chci poděkovat za milý dárek, který jste mi poslala ! Moc se nám líbí. Ráda jsem si v knížce zalistovala, pročetla a vzpomínala, jak to u nás doma bývalo. Posílám Vám takovou maličkost, doufám, že Vás potěší.
Dajka Pavlíková, roz. Dufková, Kanada

Vážená paní Lekešová !
Posílám Vám pozdrav z jižních Čech. Dnes jsem viděla pořad „Folklorika“ v české televizi, ve kterém jste prezentovala Vaši knihu. Kéž by takových lidí, jako jste Vy bylo u nás více. Tolik lásky, šikovnosti, pokory i humoru. Kéž by toto šlo všem lidem naočkovat.
Protože patřím také tak trochu k těm, kteří vaří a pečou dost často sice jen pro početnou rodinu, dovedu si tuto práci ocenit. Byla bych ráda, kdybych si mohla koupit tu Vaši knihu. Pozdravuji Vás i Vaši rodinu a děkuji.
Marie Skameneová, KAMENNÝ ÚJEZD

Paní Marie Lekešová s manželem
Vaše kniha je pro mne pohlazením po duši, jako by ji napsala moje maminka, rodačka z Mozkovic. Mnohokrát Vám oběma za ten skvost děkuji. Marcela Šrámková. České Budějovice

Vážená paní Lekešová, Brno 22.9.2011
viděla jsem Vás v televizi i Vaši knihu. Vzpomněla jsem si na své mládí, které jsem za války až do r. 1948 prožila ve Vlčnově. Dnes je mi 82 let...........
................... Vaše kniha je překrásná. Dík i panu manželovi. Je to jedna z perel kulturního bohatství Slovácka. Vám i Vaší rodině pro radost, veřejnosti na paměť a městu Hluk ke cti. Velmi si knihy vážím, děkuji Vám. Budou i pro má vnoučata.
Přeji Vám hodně zdraví, radosti a vše dobré celé Vaší rodině.

S úctou Růžena Fráňová-Čechová, Fillova 9, BRNO



Zbýšov 7.9.2011
Milá paní Lekešová,

viděla jsem Vás na ČT 2, kde se vysílal s Vámi pořad o vaření a přípravě k vydání Vaší knihy. Moc se mi tento pořad líbil. Teď jsem Vás slyšela v českém rozhlase Brno i s Vaším manželem. Moc bych Vás prosila, jestli byste mi mohla napsat adresu, kde bych si mohla objednat Vaši knihu OPOMÍJENÁ JÍDLA A ZVYKY.
Moc Vám děkuji
Marta Kostelecká,
Padělky č. 450
664 11 ZBÝŠOV

Nováček
14.12.2012

Kniha je velmi oblíbená obzvláště u starších lidí, kteří vzpomínají na staré zvyky a dříve připravovaná jídla. Je rozšířena nejen v ČR, ale našla oblibu i u našich krajanů v zahraničí. Často slouží k přípravě jídel studentům, kteří bydlí a stravují se v soukromí. Dosud se stala oblíbeným dárkem pro více než 11 000 čtenářů.
Hluk 14.12.2012.


Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Lekešová je 1x v oblíbených.