Marek Herman

česká, 1965

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Guepp
10.03.2022

"Herman je Jiří Babica české psychologie: oba jsou ve svém oboru nadšenými amatéry, oslovujícími široké publikum jednoduchými recepty, které si s vnitřní soudržností a kvalitou vstupních surovin hlavu nelámou."

Shindo
15.02.2021

Autor sa radšej mal držať svojho remesla telocvikára a nemiešať sa do toho, na čo nemá vzdelanie ani odbornosť. Neprávom si prisvojuje kvalifikáciu psychológa, ktorú v skutočnosti vôbec nemá a hrá sa na odborníka vo výchove detí, za čo bol opakovane kritizovaný nielen samotnými psychológmi ale aj odborníkmi venujúcimi sa striedavej starostlivosti o deti.

Navyše podľa jeho kníh zrejme žije v idylickom svete, kde má každý presne určené svoje úlohy - matka je dáma, ktorej jediným a životným poslaním je byť matkou a otec je maximálne tak na to, aby všetko posral a je možné ho pokojne nahradiť. Božechráň, aby to bolo inak (len tak mimochodom, aký bol asi autorov otec?)

Život však ukazuje, že veci môžu byť aj úplne inak, dobrým rodičom môže byť aj rodič samoživiteľ (áno, aj muž!) či rodič inej sexuálnej orientácie a žena si môže slobodne zvoliť, či sa stane matkou a nikto nemá právo jej do toho kecať.


Kočičáci
02.02.2020

https://www.facebook.com/najdetesisvehomartana1/
Facebooková stránka Marka Hermana, která se jmenuje po jeho první knize. Najdete na ní spoustu aktuálních a zajímavých článků.

Klamm
09.04.2017

Přenášky pana Hermana na mě působí blahodárně. Výstižné, příjemné, často i mrazivé podněty k zamyšlení.