Jan Tománek

česká, 1978

Diskuze (16)

Přidat příspěvek

Noneta
04.05.2023

A helemese, to je bžunda :-)))))). Už tady zase někdo šlape psaním na oko, dokonce břitkým na kuří. Některá individua (jeden nejstálejší dopisovatel) by se měla smířit s faktem, že lidé mohou mít různé názory na různé věci. Jeden se holt zhlédl v nepřetržitém zavrtávání se do rekta člověka, co kolem sebe šíří katastrofické konspirace a lidi, uráží všechny s odlišným názorem, dehonestuje a zesměšňuje na potkání. Je opravdu k popukání, že člověk, který nikdy nic reálného nedokázal, parazituje na strachu lidí, žije z příspěvků, co mu důvěřivci naposílali v době kovidové, dokáže nařknout Elona Muska z amatérismu, protože došlo k nenadálé události v jeho kosmickém programu. To je ultrabizár :-)))) Takže veselo je :-)))))) "Břitké psaní" mě opravdu pobavilo!!!!

PetrKral
30.04.2023

Tady je opravdu veselo. :))))) Nepřestává mě to bavit, kolika lidem asi pan Tománek šlápl svým břitkým psaním na kuří oko a jak moc mají někteří (dva stálí dopisovatelé) potřebu kolem a hlavně na něho plivat.


JirkaKolář
30.04.2023

Nijak jsem to neplánoval, ale bohužel si nemohu odpustit komentář k autorovi samotnému. Pana Tománka jsem do včerejška neznal, ale několik vulgárních reakcí (s velice osobními útoky) reagujících na moje hodnocení knihy pana Tománka, mě donutilo se ze zvědavosti na osobu autora podívat. Nic moc veselého to není.
Tománkova minikniha se mi dostala do ruky náhodou při čekání na vlak. Má atypický formát a docela zajímavý booklet, tak jsem se do ní začetl. Po přečtení cca 3/4 knížky (je to opravdu pár stránek) jsem byl natolik udiven primitivností a těžkopádností stylu psaní, že jsem se rozhodl knihu ohodnotit zde. Plánoval jsem si založit profil už delší dobu a tohle byl super impuls. Nechtělo se mi věřit (a zároveň mi bylo dost líto), že úroveň současného psaní českých autorů je reprezentována mimo jiné i tímto výtvorem. Ano, napsal jsem svůj osobní názor na knihu, která je podle mého extrémně špatná.
Vůbec jsem nečekal, že pan autor mě bude dehonestovat na svých sociálních sítích a virtuálně se ukájet spolu se svými virtuálními nohsledy v debatě pod screenshotem mého hodnocení. Autor píše knihy, posílá je do veřejného prostoru, tak by asi měl být schopen kritiku ustát se ctí (byť výraznou). Pan Tománek ale tohle moc neumí, jako ostatně spoustu dalších věcí, jak jsem zjistil. Nemám a nebudu mít účty na sociálních sítích, takže mohu na sprostotu a duševní mrzáctví spisovatelových obdivovatelů reagovat jen zde.
Paradoxně vám doporučuji si knihu přečíst a udělat si vlastní obrázek. Najdete tam většinu věcí, které se odnaučují v základních kurzech tvůrčího psaní. Ale pokud rádi čtete moudra a proklamace postav typu " vše se točí pořád ve stejných kolejích", "lidi jsou z podstaty sobecký svině", "po letech pochopili, co věděly už babičky generace před námi" nebo číst nerealistické, upachtěné dialogy rodiny Novákových, tak určitě budete hýkat nadšením. Můj šálek kávy to není.
Pan Tománek prostě není úplně typický spisovatel, jak jsem zjistil, když jsem se koukal, kdo to vůbec je. Zjistil jsem, že je to syn Sarkandra Tománka, což byl úžasný osobitý animátor. Rozumím asi tomu, že vystoupit ze stínu talentovaného otce je složité zejména pro člověka typu pana Tománka, ale nahrazovat absenci talentu a umu další absencí jakékoliv sebereflexe, je z mého pohledu ubohé.
Na závěr chci zdůraznit, že nebýt agresivních a vulgárních výpadů Tománkových zastánců vyprovokovaných jím samým, nikdy bych se nesnížil k tomuto osobnímu zhodnocení opravdu velice špatného spisovatele. Ale i já mám určitou míru, kdy mi ego nedovolí mlčet :-)

Noneta
09.01.2023

pane Králi alias pane Králi: přemýšlím, jak vám vysvětlit psaný text. Zkusím to. Výraz "nashromáždit vyšší desítky nebo nižší stovky followerů, kteří jsou pak schopni se ve své malé uzavřené bublince utvrzovat v tom, jací jsou mistři světa...." znamená přesně to, co je tam napsáno. Nepsal jsem o všech, kteří historicky z různých důvodů klikli na tlačítko "sledovat". Jak bych vám to... No, třeba do zologické chodíte pozorovat paviány nebo skunky. Čistě ze zvědavosti. Neznamená to, že byste sám chtěl skákat ze stromu na strom nebo chtěl zapáchat. Ještě zkusím jeden příměr pro lepší pochopení. Když někdo napíše "všichni obyvatelé zeměkoule, kteří žijí v Česku", tak nehovoří o více než 7 miliardách lidí, ale o cca 10 milionech. Dál už jsem v koncích. Pokud jsou tyto myšlenkové pochody pro vás transcendentální, a tak nějak cítíte, že jsme zabrousili do oblasti metafyziky, tak už pomoci bohužel neumím a velice mě to mrzí! ;))))) A pokud z výrazu "vyšší desítky nebo nižší stovky" uděláte v reakci "nižší desítky", tak si asi můžete odškrtnout, že jste nějak reagoval na dvě slova z textu původního, ale jejich vaše nová kombinace jim dává poněkud jiný smysl. Ale kdo by se tím zalamoval, viďte? Heligón nebo halogen, suterén nebo suvenýr -dyť je to jedno! ;))))) Ještě malá oprava - nejsou to moje desítky followerů, zaplaťpánbůh. Noneta alias Noneta

Noneta
08.01.2023

pan král Tománek: co říci závěrem?:
- děkuji za uznání toho, že mám pravdu - cením si toho!
- pokud vám nedá spát lidská zášť a hloupost, nečtěte si zpětně vámi vložené příspěvky - jednak je to sebemrskačské, druhak se vám skokově zlepší kvalita spánku
- pana Tománka občas sleduji ze studijních důvodů, není v tom nic osobního. Zajímalo mě, proč lidé Tománkova typu s takovou radostí sdílí mnohokrát vyvrácené lži, dezinterpretují informace, nepřipouští jakoukoliv diskusi o nich a přesto dokážou nashromáždit vyšší desítky nebo nižší stovky followerů, kteří jsou pak schopni se ve své malé uzavřené bublince utvrzovat v tom, jací jsou mistři světa, když neskočili na lep tomu "jakože mejnstrýmu", který omezuje jejich právo na svobodu. Malinko mrazí, když čtete vlákno pod autorovým příspěvkem, kde se tihle myšlenkový giganti utvrzují v tom, že v případě potřeby transfuze pro své děti, nechají dítě raději pokojně zemřít, než by riskovali, že dostanou krev od očkovaného dárce. Děti za své rodiče nemohou, rodiče naopak a samozřejmě nechť jsou na základě svého svobodného rozhodnutí s fanfárami uvedeni do Darwinovy sítě slávy.
- jste mazaný jako liška s tím nastavením upozornění, takže si to přečtete asi zase rychle, viďte?
- přes všechny naše neshody vám přeji co nejklidnější spánek! :)))

Noneta
08.01.2023

Tománek/Král: ale pane kolego, no tak:-)))))))) To byla rychlost! Musíte být opravdu svými (oblíbenými) knihami a jejich hodnocením opravdu posedlý, že? :-))). Zkuste si vygooglovat definici trollingu, pěkně prosím. Píšu pouze svůj pohled na věc, stejně jako Vy. Jinak je podivuhodné, že používáte stejné obraty a máte stejné problémy s českou gramatikou, jako pan spisovatel ve svých/Vašich příspěvcích na sociálních sítích. Zejména v interpunkci. Pan Tománek by pravděpodobně nejraději ve svých košatých souvětích narval čárky i do slov mezi písmena, stejně jako Vy pod Vaším zaručeně pravým profilem zde. Ale to spolu samozřejmě NESOUVISÍ!

Noneta
07.01.2023

Podle hodnocení knih pana Tománka se mi zdá, že autor spolehlivě dělí lidi na ty, kteří skutečně rozumí tomu, co je svoboda, jsou otevřeni všem názorům, ty vlastní jsou si schopni racionálně obhájit a diskutovat umí s každým, kdo o diskusi stojí. A pak na ty, kteří jen vzdychají u Tománkových knih a internetových striktně problokovaných diskusí, šiří nepodložené bludy, konspirace a strach, obviňují z vlastních životních neúspěchů a neumětelství všechny kolem sebe, ale když někdo nabídne jednoduché řešení, které jsou líní podrobit jakémukoliv kritickému zapřemýšlení, ještě tleskají, sektářsky se semknou, protože mají pocit, že konečně někam patří a hýbají konečně tím velkým světem. A ještě většinou vulgárně nadávají těm, kteří se snaží trpělivě a v klidu v rámci diskuse přednést ověřitelná fakta a argumenty...

luczi
23.10.2022

to Jan Tománek alias Král: Tohle je diskuze k autorovi a jeho knihám, pokud mi něco chcete, neplevelte tu a napište mi soukromou zprávu. Kdo s čím zachází, tím také schází. A pokud nejste pokrytec, tak ty falešné profily, falešná hodnocení a falešné lajky ke komentářům vidíte, tak už se na to vykašlete. Víc k tomu nemám co říct a doufám, že všechno tohle vyřizování si účtů moderátoři smažou. Sbohem.

Noneta
22.10.2022

pan Král: jiný názor mám zcela jistě. Na rozdíl od pana autora si myslím, že názor by se měl logicky utvořit na základě ověřitelných faktů. Pan Tománek v jednom svém postu uvádí: "Od kdy musí být ‚názor‘ na cokoli podložen fakty…?". To je potom těžké... Nijak preventivně jsem určitě působit nechtělo. Myslím, že nikoho neodradím a ani nechci - polarizováno jest. Ale třeba se někdo zamyslí, proč lidé zabrušují do oblastí (v tomto případě medicína a politika), kterým vůbec nerozumí a provozují na internetech novodobou žebrotu. A to tady pan autor hraje opravdu spíše "okresní přebor" v porovnání s "esy" v exekucích, kterým se tuším nedávno vetřel na pódium jedné z demonstrací na Staromáku. Pokud jste nějak záhadně myšlenkově dopochodoval k tomu, že "mám pravdu, a tím potvrzuji to, o čem ve svých knihách pan Tománek píše", tak před vámi klobouk dolů.

PetrKral
22.10.2022

Noneta: Rozumím, máte jiný názor na život a jiné postoje a proto dáváte všem jeho knihám preventivně odpad, abyste ostatní varovala před jiným názorem na svět...
Ale máte pravdu, tím jen potvrzujete to o čem ve svých knihách pan Tománek píše.

Noneta
21.10.2022

Brý večer, pane Králi. Jsem moc rádo, že projevujete péči o můj problém s genderem. Už jsem se tady důvody odpadního hodnocení jednou snažilo popsat v odpovědi na podobně hodnotný komentář obsahující otázku směrem k mé osobě . Ale jeden z pravděpodobných alter eg páně spisovatelova příspěvek zřejmě nahlásil a byla smazána otázka i odpověď. Což se předpokládám stane nyní - nemám s tím problém - sem asi diskuse nepatří. Ale pokud byste to stihnul přečíst, tak se i pro vás pokusím vysvětlit kontext. Na pana (nejenom) spisovatele jsem bohužel narazil při jeho spasitelském vystupování na sociálních sítích, kdy používá vyložené dezinformace či polopravdy k hlásání svého světonázoru. Mimo jiné chce knihami otvírat oči. A jak už to bývá u těchto "demokratů" okamurovského typu, jakýkoliv opačný názor podložený argumenty je z diskuse smazán a autor zabanován, aby se stránka veřejně působící osoby tvářila pro nově příchozí plná souhlasu a potvrzování. " Suma sumárum, pokud by autor bral svoje výtvory jako sci-fi, jedna-dvě hvězdy by se asi daly při troše dobré vůle vydolovat. Alespoň za to, že jdou stránky popořadě a začínají od jedničky. V kontextu s vystupováním autora nikoliv. Předpokládám, že sociální sítě pana autora sledujete. Tak asi víte, že se připravuje na konec světa, kope bunkr, plní spíž trvanlivými potravinami a pravděpodobně skupuje v supermarketech role alobalu. Přejme si, aby ho tady Aštarova flotila nezapomněla. V žaludku, si myslím, až tak úplně neleží, ale pánovo veřejné působení se mi nelíbí, tak nějak reaguji.

PetrKral
13.10.2022

Luczi a Noneta - vám pan Tománek opravdu musí ležet v žaludku, co? Nestačí všechny jeho knihy "odpad". Ale co je horší Noneta, má problém s genderem - první komentář je psaný jako žena a v dalších už na to zapomněl a píše jako chlap... ;))

luczi
20.09.2022

Ke knihám: Čtivé, ale neoriginální a kýčovité. K autorovi: Zdejší armáda fake účtů (všechny založeny přibližně ve stejnou dobu, všechny hodnocení max do 30 a shodných knih, všechny Tománkovy knihy shodně 5 hvězd a komentáře plné ód na autorovo dílo), příklad: Karin80, Ninja999, Lucinka90, Kiki93, StandaDrevo, Tomas.Kazin, JitkaS.77. Jediná výjimka PetrKral, tady si dal ještě práci - stejný profil na ČSFD. Děsně nenápadné. Pokud si tedy plánujete knihovničku rozšířit o knihy pana Tománka, tak nedejte na žádné recenze nikoho, koho osobně neznáte. Díky předem za nahlášení komentáře ;)

Noneta
13.09.2022

Osobně se mi styl psaní pana Tománka (prvoplánový, povrchní, nesourodý) nelíbí. Já se určitě dalšímu titulu vyhnu obloukem, nicméně si asi najde okruh podobně smýšlejících čtenářů, tak proč ne. Daleko méně sympatické mi připadají autorovy snahy se prosadit na dezinformační scéně. Snad dopadnou stejně prachbídně jako pokusy o režii filmů, kde je autor terčem kritiky a posměchu nejenom v odborných kruzích.

Jaruš7
31.01.2021

Slibný autor se širokým spektrem rozhledu v dramatu světa.
Mínusem by mohla být v jistém díle invazní nápor podprahové reklamy na severní nábytkářský gigant a vybavení obydlí. Asi nezbytnost.

Přírůstek do mých NEJ.

Nočnípták
17.03.2020

Od pana Tománka jsem zatím četla jen Lustr pro papeže. Mám dalšího oblíbeného autora. Myslím, že touto knihou otevírá oči mnoha čtenářům. A to je opravdu třeba.

Pane Tománek, děkuji vám za tuto knihu.


Teď se chystám na Motýlí křik, ale chvíli musím počkat, protože jsem tak rozhozená z Lustru pro papeže, že nemyslím na nic jiného.