Jan Konvalinka

česká, 1963

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

siena
27.02.2021

Už nám dochází i improvizovaná lůžka, za bodem zlomu jsme docela dlouho, tvrdí biochemik Konvalinka.
ČRo Plus, Osobnost Plus (rozhovor s B. Tachecí) - 25.2.2021

"... Konvalinka připomíná, že se neustále mluví o tom, že pokud bude překročena kapacita nemocnic, bude třeba sáhnout k tvrdým opatřením. „Ale když už se loď potápí, je pozdě na ucpávání děr,“ upozorňuje.
„Kapacita nemocnic už překročena byla. Na lůžkách intenzivní péče máme skoro 1400 lidí s covidem, což je daleko za limitem, který jsme si loni stanovili jako kritický. To, co se teď využívá, jsou lůžka pro intenzivní péči, kterou lékaři a zdravotníci připravili pro JIP jako improvizaci. A už i tato improvizovaná lůžka nám docházejí. Už jsme za bodem zlomu docela dlouho,“ popisuje situaci.
Tomu, že nedojde ke kolapsu zdravotnictví, jak tvrdí řada lékařů i pracovníků ministerstva, Konvalinka věří. Ale zároveň si klade otázku: co to je kolaps? „Jestli si ho představujeme tak, že lidé budou umírat bez pomoci na ulicích, i já jsem přesvědčen, že k takové situaci nikdy nedojde. Situace je teď taková, že řada nemocnic jinou než akutní péči poskytovat nemůže, máme přeplněná intenzivní lůžka. A podle svědectví primářů z nejzasaženějších okresů už teď dochází k takzvané triáži, že se vybírají lidé, kteří dostanou intenzivní péči a kteří ji dostat nemohou, protože na ně nezbývá místo. Je to kolaps? Není. Nemocnice stále fungují, lidé jsou tam stále sanitkami odvážení a lékaři a sestry dělají heroickou práci, aby těm lidem pomohli,“ popisuje a pokračuje:„Ale my to docela dobře vidíme na nadúmrtích. Že koncem října a začátkem listopadu umíralo podstatně více lidí, než vycházelo podle statistik ministerstva zdravotnictví. A takřka bezpochyby je to tím, že umírali lidé, kteří se už k nemocniční péči nedostali. Ať už proto, že umírali osamoceně, nebo prostě na ně nezbylo místo. To se obávám, že se bude dít i teď, nebo se to možná už i děje,“ míní.
Komentovat slova náměstka ministra zdravotnictví Vladimíra Černého, že Česko nikdy v takové situaci nebylo a není to ničí vina, Konvalinka nechce.
„Nechci být trestní tribunál, nechci teď označovat viníky. Ta strategie ale zcela zjevně selhala. Byla chybná,“ myslí si biochemik.
Je to podle něj vidět na srovnání evropských zemí. „Je pravda, že za pandemii nikdo nemůže. Za virus nikdo nemůže. Ten prostě přišel a přišel všude a zabíjel by lidi v každém případě, ať děláme cokoliv. Ale to, kolik lidí zabije a jak pandemie bude probíhat, už samozřejmě závisí na národní politice,“ dodává.
„V zásadě ve všech evropských zemích došlo na konci října nebo na začátku listopadu k druhé vlně pandemie. České specifikum je, že u nás tehdy došlo ke třetí. Protože v prosinci to na rozdíl od velké většiny ostatních evropských zemí znovu vyjelo do takových čísel, která nakonec překonala i říjnová čísla, nebo je skoro dosáhla na začátku ledna,“ tvrdí a dodává:
„Je to jednoznačně tím, že jsme v situaci vysoké zamořenosti otevřeli restaurace, obchody, aby se dalo nakoupit před Vánoci. Což většina zemí neudělala. A tam je jasně vidět vliv národní politiky na šíření viru a na umírání lidí,“ říká na Plusu biochemik Jan Konvalinka. ..."
https://plus.rozhlas.cz/uz-nam-dochazi-i-improvizovana-luzka-za-bodem-zlomu-jsme-docela-dlouho-tvrdi-8434566

siena
09.12.2020

"... Prorektor pro vědeckou činnost Univerzity Karlovy v Praze doc. RNDr. Jan Konvalinka varuje, že sociálními sítěmi se šíří nesmyslná videa o vakcíně proti COVID-19 a může to mít fatální následky.
„V posledních dnech jsem doslova zavalen konspiračními texty a videi o tom, jakou hrůzu na nás Bill Gates, CIA a zlé farmafirmy chystají ve formě očkování proti covidu. Přátelé, tohle nejsou oprávněné obavy před málo vyzkoušenou technologií, tohle není pár pomatených mašíblů, kteří si přeposílají zprávy o UFOnech; tohle jsou profesionální, dobře udělené a bezpochyby slušně zaplacené videoklipy, které si lidé sdílejí po desetitisících, plné nesmyslů o potracených lidských plodech, které někdo vkládá do vakcíny,“ varuje prorektor.
„Musíme s tím něco dělat. Obávám se, že dříve, než ministerstvo zdravotnictví vypíše veřejnou zakázku na informační kampaň k očkování proti covidu, bude už tahle válka dávno prohraná. Musíme upozorňovat naše spoluobčany, že teď, v zimě 2020, už máme jenom tři možnosti: žít s rouškami na ústech jako dosud, pozorovat úzkostlivě počet mrtvých a obsazenost nemocnic a jednou za pár měsíců celou zemi na pár týdnů zavřít; nebo tu epidemii ignorovat a nechat zemřít další desetitisíce lidí, které nedokážeme ochránit; a nebo rychle proočkovat velkou část populace a konečně z toho blbého viru udělat jen otravnou chřipečku. Nic lepšího než očkování, zatím věda proti infekčním chorobám nevymyslela. Ten dvěstě let starý trik Edwarda Jennera už zachránil stovky milionů životů a když mu dáme šanci, zachrání i nás. Ty vakcíny připravují nejlepší mozky této planety v rámci akce, proti které je Projekt Manhattan dětská hra. Jakmile budou schváleny nezávislými regulačními orgány ve Spojených státech a EU, nechám se naočkovat. Udělejte to také tak", vyzval Jan Konvalinka. ..."
(Kvůli lžím o potracených lidských plodech ve vakcíně prohráváme, varuje prorektor Univerzity Karlovy. J. Cemper, Manipulátoři.cz - 7.12.2020)


siena
07.11.2020

"Ten příval konspiračních teorií, nesmyslů, polopravd, lží a dezinformací, který se v souvislosti s covidem vyvalil z hlubin českého internetu a který sdílejí i jinak střízliví, vysokoškolsky vzdělaní lidé, je opravdu děsivý.

Možná je dobře upozornit na to, že to není nic nového pod sluncem. Přes třicet let se UOCHB a UK profesionálně zabývám studiem viru HIV. Většina konspiračních teorií, která se dnes a denně sdílejí na síti kolem nového koronaviru, se objevovala už v 90. letech v souvislosti s HIV. Ti pitomci nic nového vymyslet neumí. Některé z těch nesmyslů jsou jen doslova opsané z časů, kdy se objevil AIDS. Například citace Karyho Mullise, která obíhá v tisících sdílení, že metoda PCR není vhodná k diagnostice virů, je ve skutečnosti z té doby (Mullis loni zemřel a covidu se vůbec nedožil). I tehdy bylo kdekomu jasné, že HIV jednak vůbec neexistuje, jednak ho vyvinuli Američané/Mossad/Rockefeller (nehodící se škrtnout), a navíc AIDS vůbec nezpůsobuje, ostatně AIDS taky neexistuje, celé je to komplot farmafirem, Židů a Wall Streetu k dosažení světovlády.

Už před 25 lety se naštěstí ukázalo, že je to všechno blbost. HIV existuje a způsobuje AIDS. PCR jej dokáže spolehlivě detekovat, a vědci, včetně odborníků z těch proklatých farmafirem, našli molekuly, které virus zastaví. (Jednu z nejúčinnějších našel jeden starší pán z Dejvic, jak je snad už všeobecně známo). HIV umíme docela spolehlivě diagnostikovat a léčit. Věda to dokázala.

Člověk by řekl, že po téhle zkušenosti už nebude mít blábol šanci, ale omyl, je to tu zas. Lékaři a sestry v nemocnicích a vědci v laboratořích to zase zvládnou, diagnostiku a první léky už máme, vakcína se objeví brzo, ale ten blábol může mezitím zabíjet lidi – stejně jako je zabíjel v 90. letech v jižní Africe a jinde, kdy celá jedna vláda a miliony lidí uvěřili žvástu, že HIV neexistuje a AIDS lze vyléčit sexem s pannou.

Lidi, proboha, neblbněte. Myjte si ruce, snažte se nenakazit, noste roušky, dávejte na sebe pozor a nevěřte blábolům. Bláboly zabíjejí."

COVID a HIV, Manipulátoři.cz (20.10.2020)