Sisis1999 Sisis1999 diskuze u knih

☰ menu

Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Tak jsem konečně viděla film a myslím, že potřebuju vysvětlit pár věcí. Třeba jak je možné, že z útlého Hobita mohli natočit hned tři celovečerní filmy, ale trilogii chaosu bez výčitek svědomí nacpou do JEDINÉHO snímku, který nemá ani dvě hodiny!
Ne, vážně --- Chcete mi říct, že TOHLE je výsledek několika roční práce, tří veleúspěšných knih a několika milionů dolarů? Tahle zpatlanina, do které sám Patrick Ness "mírniks týrniks" vecpal naprosto vymyšlené scény, díky kterým se KOMPLETNĚ mění celá dinamika postav i děje? Mimochodem, největší vzrůžo v tomhle filmu představují holé půlky Toma Hollanda, které ukazuje bez jakéhokoliv zjevného důvodu, (a které jsou bez legrace nejlepším vizuálním momentem celého filmu).
Jak vůbec TOHLE mohlo vzejít z pera toho samého člověka? Celý příběh jakoby si Ness vymyslel znovu --- bez komplexních postav, chytlavých zápletek či dobrého dialogu.
Pokud to postavy vůbec do filmu zvládly --- sádrovec je tam všehovšudy jeden, o kolonistech či Odpovědi si můžete nechat leda zdát --- jejich osobnost a osud se vydává naprosto jinudy. Ben je tu zbabělec, kolem Violi se točí celej podělanej svět a Todd je malej rozmazlenej debílek, kterého jsem potřebovala praštit. To je ale přece jedno --- hlavně, že si Viola pobíhá po lese v neonově oranžovejch gatích a Davyho Prentisse necháme žít, protože Nick Jonas se ve filmech ze zásady nezabíjí. To fakt?
Ohledně filmů jsem normálně tolerantní, ale tohle je moc už i na mě. Moje doporučení zní --- Pokud jste příběh četli, čtete nebo číst budete, filmu se v rámci zachování duševního zdraví dalece VYHNĚTE. Pokud jste fanouškem jakéhokoliv z herců (Holland, Ridley, Jonas...), na kolenou Vás prosím, vyberte si JAKÝKOLIV jiný film! Nebudete tak sami sebe zbytečně mučit a ten krásný papírový chaos, který známe, tak zůstane zachován..

10.04.2021