Petr Dudek Petr Dudek diskuze u knih

☰ menu

Falešný poplach Falešný poplach Bjørn Lomborg

Tak tohle fakt nedám. Autor už v úvodu staví teze tak, aby seděly do jeho názoru. "Kdyby řešení klimatické krize bylo ziskové, už dávno bychom ho uskutečňovali". Pardon, ale tohle se dá použít na jakoukoliv světovou krizi. Vážně bychom uskutečňovali něco, co má návratnost třeba za 50 let? V politice je velký problém protlačit cokoliv, co se řeší déle, než jedno volební období.
Takových věcí je hned v úvodu víc. Autor přiznává globální oteplování i klimatuckou změnu, tak jsem rád, že se alespoň na tomhle s jiným táborem shodneme. Jinak tato kniha je spíš pro podporovatele Václava Klause.

05.03.2022


Život 3.0 – Člověk v éře umělé inteligence Život 3.0 – Člověk v éře umělé inteligence Max Tegmark

Vypadá to, že by se opravdu mělo stihnout vydání už 7.4.2020.

23.03.2020


Příkaz zabít Příkaz zabít Vince Flynn

Líbí se mi, jak jsou příběhy zasazeny do současného světa. Někdy dokonce i předvídají budoucnost, (spoiler) právě se děje lehce modifikovaný plán prezidenta Krupina - na webu kurzy.cz dnes vyšlo toto: Saudská Arábie výrazně snížila cenu ropy...

09.03.2020 5 z 5


Život 3.0 – Člověk v éře umělé inteligence Život 3.0 – Člověk v éře umělé inteligence Max Tegmark

Ptal jsem se na Život 3.0 Nakladatelství Dokořán a tohle mi napsali: Maxe Tegmarka Life 3.0 připravujeme k vydání, nicméně nejbližší knihou edice ZIP by měla být publikace Iana Stewarta, kterou plánujeme na duben. Takže 29.3.2019 asi nevyjde.

07.02.2019