pansymarie pansymarie diskuze u knih

☰ menu

Nejlepší detektivní povídky roku 2019 Nejlepší detektivní povídky roku 2019 * antologie

Překvapují mne tak kritické komentáře, zejména, když autor je tam rovněž autorsky zastoupen. Nikdy bych si nikoho jiného nedovolila takto kritizovat, připadá mi to trapné. Když se mi něco nelíbí, nečtu to a to je vše. Jiní mají určitě odlišný vkus.
Dále mne překvapují ta hodnocení motivů. Já sama píšu, protože mám spousty zažitých příběhů a mám potřebu se o ně podělit. Pouze je kdyžtak dotvořím, ale základem je skutečnost, kterou prožívám jako umělecká historička, malířka a spisovatelka poté, co jsem ze zdravotních důvodů musela opustit zaměstnání a pracovat samostatně z domova.
Hned jsem se dostala do konfliktu s obchodníky s uměním, kteří by se mne chtěli zbavit, jeden ke mně hned po 3 letech poslal tři zkušené vykradače, z nichž nejmohutnější na mne čekal metr za vstupem do mého bytu za závěsem, aby se mnou něco provedl. Největší vražedkyně u nás hned druhý den poté, co sekáčkem na maso ubila pána, přijela ke mně se třema obrazy. Mně dle kriminalisty nebezpečí nehrozilo, hrozilo galeristovi, za nímž jsem ji poslala, ale zachránila jsem mu život, že jsem na ni u něj čekala. Samozřejmě jsem byla i u obrazu a u soudu s několikanásobnými vrahy českých podnikatelů. Dva o generaci mladší členové rodiny starožitníka, co ke mně poslal vykradače, vystudovali práva - jeden je notář a připravil falzum listiny, dle nějž mne chtěli exekučně vystěhovat do LDN, aby naši rodinnou nemovitost draze prodali. U pražského soudu je zastupuje druhý potomek jako advokát a ten stále na mne vymýšlí další a další obvinění, aby se sami vyvinili, naposledy, když se nepodařilo z oblasti mé práce, tak, že jsem si někdy před čtyřmi roky vzala půjčky, které jsem údajně neměla v úmyslu splácet - jak už neměl co jiného. Proto skutečných námětů je spousty a nevím, proč by si někdo měl nějaké vymýšlet a ty měly být kritizované, že nejsou dost dobré. (pansymarie)

14.08.2021 5 z 5