*Pájuše* *Pájuše* diskuze u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Petra3715 - a to, že je tam dost násilných scén s docela barvitými popisy vraždění ti nevadí?? Hmf, asi mám teda zvrácené myšlenky, když se příkláním k názoru, že sexuální scény jsou lepší než to vraždění...

18.12.2017 5 z 5


Navždy mrtví Navždy mrtví Charlaine Harris

Po roce a půl se mi konečně dostala tahle kniha do tlapek. Strašně jsem se na ni těšila, jednak proto, že konečně dočtu sérii a pustím se do další, ale také kvůli Sookie, kterou jsem si za tu řadu knih oblíbila (nemůžu ale říct, že mi byla sympatická od začátku, nebo že nebyly chvíle, kdy jsem měla na hlavní hrdinku pořádnou pifku). Každopádně jsem doufala, že tohle bude příjemná tečka jinak úspěšné série!
Mýlila jsem se. Sookie mi tady neskutečně lezla na nervy. Nevím, co se stalo - jestli to bylo kvůli dlouhé časové pauze nebo že se v jejím životě spoustu věcí změnilo a to změnilo i ji...? Těžko říct.
Musím se přiznat, že jsem tuhle knihu nežrala taky kvůli tomu s kým to dala dohromady. * SPOILER * Ne že by mi Sam vadil. Ale ten jejich vztah... mohlo mu být věnováno víc prostoru než např. uklízení a zbytečným myšlenkovým pochodům. Jejich vztah - je možná sice na začátku - ale něco jako, že si Sookie uvědomí, že to přesně k tomu směřovalo, že se jí vždycky líbil atd. skoro až ke konci knihy... to vážně? Zatímco Sam vypouštěl "žárlivé" signály pokaždé, když byl v její blízkosti. Sookie ho pořád brala jako nejlepšího kamaráda. * KONEC SPOILERU *
Milostnou scénu tady autorka taky pěkně odflákla, oproti předchozím dílům se * SPOILER * Samovu * KONEC SPOILERU * "živočišnému teplu" věnovalo s bídou půl stránky. Ne že bych si na to nějak potrpěla, ale tady mi to při těch všech popisech, docela chybělo. Rozhodně by to okořenilo jinak nudnou knihu.

29.01.2016 3 z 5