Mike99 Mike99 diskuze u knih

☰ menu

Strážce duší Strážce duší Deborah Hewitt

Když jsem psal o logických chybách:
1. v prologu je popsán krvelačný počin Marianny, všichni stolovníci byli mrtví, přežije pouze jedno malé dítě, mimino. Crowley sice v závěru vysvětluje, že M. tu noc ušetřila sestru Estelle, ale kde byl o 4 roky starší Crowley?
2. pokud Alice přijde o lelka, pak minimálně všem v Havranově hrozí smrt. A co se tedy stane, až Alice zemře věkem a přijde o lelka "přirozeným" způsobem?

15.03.2021 3 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

tsal: díky za názor. Ano, k tomu rozhovoru ale došlo až následně o tom, co ho nezabili a "zablokovali" slunce. Oni po celou dobu jeho záměry neodhalili, což sami přiznali a když je zatlačil přes zmíněné výhružky, pak teprve přistoupili k příměří. Dle mého názoru toto nebylo důvodem, proč nezemřel.

04.02.2020 5 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

ADB2011: Díky za vysvětlení, může být. :-)

03.02.2020 5 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Jak jsem napsal v komentáři, autor dle mého překombinoval jednu věc.
Luo-Ťi je od samého začátku terčem útoků Trisolaris s cílem ho zabít. Když se to v závěru nepodaří 6x v jeden den, čtenář by čekal, že útoky budou pokračovat. A taky jo, po zničení flotily se sonda/kapka blíží k Zemi, má možnost Luo-Ťi zabít, ale na poslední chvíli se otočí a zůstane viset v Lagrangeově bodě L1 a zablokuje Slunce, aby ho lidé z nemohli používat jako zesilovač a komunikovat jeho prostřednictvím s vesmírem. Proč? Tato "chyba" má za následek, že Trisolaris musí v závěru 2.dílu v podstatě kapitulovat.

02.02.2020 5 z 5