MichalFrnka MichalFrnka diskuze u knih

☰ menu

Anežka a Michal Anežka a Michal Michal Frnka

Judita Křížová: Kniha zaznamenala první kritiku, jak vidím. Jedná se v kontextu veškerých mých děl, ať vydaných, nebo i nevydaných, avšak zveřejněných ukázek, vůbec o první kritiku něčeho, zajisté ne poslední. :-D Uvidíme. Mně by zajímalo, jako knihovnice, tedy žena v branži, zda-li je v pořádku stylistika a pravopis. Pokud není problém zde, není vůbec, protože příběh je opravdu jen o subjektivním dojmu. Nemusí se vše líbit všem. Podle Tvého hodnocení jsem pochopil že šlo o hodnoceni příběhu a nějaké té jeho formy, nebo jak to říct, stylu. Zvláštní je už to, že v mé skupině žádná kritika jakéhokoliv díla, nepřišla. Není tajemstvím, že jsem na facebookových diskuzích napadán za mou víru a za kritiku homolobby, zvláště LGTB katolíci. Nikdo z těchto kritiků hádám není členem mého fanclubu, tohle hovoří samo za sebe. Může jít jen o nějakou odvetu za to, co píšu o LGTB, nebo za skutečnost, že věřím v Boha.

26.04.2018 3 z 5


Anežka a Michal Anežka a Michal Michal Frnka

Kotuldaa a Spidlin: Pokud dovolíte, je to v mém zájmu, důvod proč je kniha nejslabší a proč brak? Něco konkrétního? Pokud jste ji skutečně četli, zajisté není problém zmínit konkrétní věc, v čem je chyba na mé straně. Mám pravdu? V opačném případě, si čtenář udělá úsudek podle vlastního dojmu.

26.04.2018 3 z 5


Anežka a Michal Anežka a Michal Michal Frnka

Každopádně děkuji i za záporné komentáře. Svědčí o tom, že se kniha četla, vědecky dokázáno, že líbít se, nelíbit se, je subjektivní, za Zvláštní svět ručím rozhodně lepší zábavou. Možná chyba, jak píše níže Judita, tedy co si z toho vyvodíme, že je kniha jen relaxační, ve stylu pomalu plynoucího potoku. Bude to tím, že vnímám svět jak ho vnímat chci. V harmonii, po nějakém napětí netoužím, ani si ho nepřipouštím. :-D Kdo chce záporné jevy, může si přečíst noviny, podívat se na TV zprávy. Kdo chce relaxovat, může číst mé knihy. :-) Dále! v branži vůbec nezáleží na tom, jak je kniha napsaná, ale jaké má ohlasy. Jiným slovem, moc záporných komentářů, i kdyby bylo více těch, kterým se kniha líbí, jen o tom nemluví, ty záporné udělají své. Tím autor končí. Lavinu spouští jen ty kladné a musí jich být najednou mnoho. Třeba taková Rowling, sice psát umí, což dokázala i druhou knihou, pod jiným jménem, avšak konkrétně je Harry Potter dle mého názoru, brak. Myslím ten příběh jako takový. Knihu jsem nečetl, škoda peněz, ale viděl jsem ukázky z filmů. Brak s velkým B. Jenže takové braky, vydělávají neskutečné peníze! Proto doufám, že i Zvláštní svět, který jedna z kamarádek přirovnala k Harry Potterovi, bude ještě větší brak. :-D

26.04.2018 3 z 5


Anežka a Michal Anežka a Michal Michal Frnka

Kotuldaa, Spidlin: Četli jste jí? Eviduji ty, kdo knihu stáhli, poněvadž jsem jí propagoval a věděl, kdo jí koupí. Nějaký pátek mi nepřišly od nakladatelství peníze, za stažení, to znamená, že další nebylo. Otázka zní, kde jste k té knize přišli? Pokud je to takový odpad, pozoruhodné, že se šíří nejspíše mailem, jako pirátská kopie. Jinak si to vysvětlit nedovedu. Pokud byste dílo stáhli vy dva, dostal bych zaplaceno. A když jste jí nečetli, podle čeho usuzujete, že je za a) nejslabší kniha, jakou jste četla a za b, totální odpad, jinak definovat nelze? Možná tomu rozumím, knihy, kde se píše o čisté, pravé, nefalšované lásce, jsou odpad. Dnešní svět by raději viděl možná knihu o homosexuálech a lesbách, sexuálních orgiích, ale ne v mém podání. To říkám narovinu. Vím co je to láska a nějakou pseudolásku, prezentovat nebudu. Dobré je si také uvědomit, že většina české společnosti je ateistická, takže neočekávám, že se takovým bude líbit zrovna nefalšovaný příběh o lásce mezi jedním mužem a jednou ženou, když v tom nefiguruje tvrdá pornografie. :-D Není tajemstvím, že jsem na facebookových diskuzích napadán za svou víru a za kritiku homosexuálních lobby. (LGTB katolíci) Nemohu vědět, zda je kritika mých děl skutečná, nebo jde o nenávistný projev z těchto dvou zmíněných důvodů.

26.04.2018 3 z 5


Štěpánek, veverka Papaka a kohoutek Todot Štěpánek, veverka Papaka a kohoutek Todot Michal Frnka

Tímto jste zváni na facebook, do skupiny Zvláštní svět, knihy autora Michal Frnka. Zde jsou i ukázky zdarma nejen z tohoto díla. Mám dojem, že někde budou i obrázky z Papaky od paní Renaty Červinkové. :-)

26.04.2018 4 z 5


Štěpánek, veverka Papaka a kohoutek Todot Štěpánek, veverka Papaka a kohoutek Todot Michal Frnka

Prdlačky švagrová. Ze začátku sice tu Papaku hltal a chtěl jí číst často. Co se týká současnosti, dyť ho to omrzelo za měsíc. V současnosti chce číst buď Krysáky, Chaloupka na vršku, nebo jak se to druhé dílo jmenuje, ale tady musím říct, že tohle je dílo s velkým D! To je hodnotné dílo pro děti! Morální, pěkné, tradice a hlavně je to z Valašska, což je sice i kniha Anežka a Michal, ve Zvláštním světě budou také převtělení Valaši, ale to je jedno. Nyní už nechce číst nic jiného, než Chaloupku na vršku. V Papace se mu líbí už možná jen závěrečný souboj s tím čarodějem. :-D Pak klasika, co se dětem líbí, kapitola, jak skotačí děti v kupě sena, do toho nějaký ten kámen do okna, omylem. :-D

26.04.2018 4 z 5