lvice_elaa lvice_elaa diskuze u knih

☰ menu

Rogenovo oko Rogenovo oko Jarmila Mlčoušková

TW: Tahle knížka není čtení pro zapšklý ženský. Autorka si z nich totiž dělá srandu a mohla by u nich vyvolat potřebu potrefeně kejhat. Zvlášť když by stejně jako SBH evidentně děsně rády vydávaly u Albatrosu, ale nikdo tam na ně není zvědavej. Za mě je tahle knížka super mimo jiný proto, že jsem v ní občas rozpoznala kousek svýho trubkoidního já a dobře se tím bavila. A rozhodně chci, aby mě učil Lovec, i když po zážitcích s menzou bych možná spíš brala travičskýho kuchaře :-D

18.10.2023 5 z 5


Králova mlha Králova mlha Aleš Diviš

Odpoved pro KaldaK: ja zase neverim, ze by kdokoli nezaujatej mel potrebu resit, jak jsem ke knizce prisla, ale klidne odpovim. Dostala jsem ji (spolu s Metou, ktera byla skvela), jinak bych do ni nesla.

07.09.2022 2 z 5


Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Lucie Stošková

Taky zdravím. Zkoukla jsem váš FB a reakce pod jednou ukázkou z loňskýho roku. Komentovalo tam minimálně pět lidí, kterým vyskočila jako reklama, podobně kriticky jako my tady na DK. Pár jich zmiňovalo kostrbatý sloh a vaše odpověď pokaždý stejná – jsem učitelka češtiny a myslím si, že má čeština je v pořádku. To je sice pěkný, že jste se na výšce dobře učila, ale cit pro psaní se asi našprtat nedá. Víc přechodníků a příčestí fakt neznamená víc adidas, když z toho neposkládáte kloudnou větu (a co teprve 500 stran). Taky tam někdo psal, že ukázka připomíná spíš fanfikci než seriózní literaturu, takže nám tady za svoje rozšířený obzory děkovat nemusite. A nechápu, jak to můžete nevidět, ale skoro všechno ve vaší knížce je nějaká odvozenina z Pottera (akorát kvalitou o deset levelů níž), do který jste naplácala mýty a vůbec všechno možný a ještě to smíchala s otřesnou červenou knihovnou. Hlavní hrdinka je obdařená jak nějaká celebrita plná plastik (jenom ve fantasy stylu) a nikoho tak protivně namyšlenýho a důležitýho jsem v knížce ještě nezažila. Nevím, kdo to četl a posuzoval, ale profi redaktor to asi nebyl. Každopádně negativní reklama taky reklama, takže není zač.

25.02.2021 1 z 5


Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Lucie Stošková

To ClaryK a všem ostatním fanatičkám, ať už za kritiku pruděj kohokoli: Jediní hejtři jste tady vy. Knížku jsem si koupila, přečetla (na rozdíl od někoho) a ohodnotila, jak si zasloužila. Nevadí mi, že se snaží napodobovat HP (kvůli tomu prostředí jsem ji právě chtěla), ale že je hrozná. Každej si může psát, co chce, ale jenom dokud to nevydá a nechce za to peníze. Být to někde na netu zadara, nemám potřebu se k tomu vyjadřovat, ale vydaný knižně to musí mít aspoň trochu úroveň. Kdo nepozná rozdíl mezi plynulou češtinou opravdový knížky a kostrbatou úchylárnou dobrou leda na wattpad, ať si pro mě za mě velebí, ale když autorce nebylo blbý něco takovýho vydat, mně zas není blbý barvitě popsat svoje dojmy. Mám na to stejný právo jako ti, co tady pějou ódy a nejspíš v životě nic jinýho nepřečetli. Českým autorkám dávám i dost vysoký hodnocení, ale ne automaticky.

Zapojování mozku mě fakt dostalo - kdo zapojí mozek, ten asi bude chtít vědět, jak je možný, že z nebe padá hlína. Sorryjako, ale fantasy nerovná se úplnej blábol.

24.02.2021 1 z 5