Drea Drea diskuze u knih

☰ menu

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Achjo. Proč já jsem to jenom četla? Potenciálním čtenářům dám radu. Dobrou radu. Radu, kterou bych si přála, aby dal někdo mně: Nečtěte to! Budete mít zlomené srdce.
Následující řádky obsahují SPOILER!
Všichni vychvalují knihu i film. Takže si řeknu, proč ne, přečtu si to a pak se vrhnu na film. Tak nějak tuším, že tahle kniha nebude mít šťastný konec, přesto, že bych si ho moc přála. Vidím to tak, že Hazel zemře a jsem s tím smířená. Ostatně, někdo tady "zařvat" musí. Ach, já bláhová.
Tak si tak čtu, směju se nahlas, jako už dlouho ne, a zamilovávám se do Augusta. A pak mi to dojde. Udeří mě to prudce pěstí do obličeje a já s tím nemůžu nic dělat, protože jsem jednou začala číst a některé příběhy musí být dočteny do úplného, byť hořkého konce. Takže si to "vyžeru" a mé čtenářské srdce krvácí spolu s tím, jak Augustus umírá.
Ale víte co? Nakonec jsem ráda, že jedna moje část si patrně ráda způsobuje bolest, protože bych jinak nepoznala Augusta. Toho milého kluka, kterého chce potkat snad každá z nás. I za cenu zlomeného srdce.
No, a teď si asi půjdu nakoupit pěkně velkou várku kapesníků, protože mě čeká film.

30.07.2015 4 z 5