vladimir3043 vladimir3043 diskuze

☰ menu

Odešli nám....

A i Miroslav Macek.

01.05.2024


Odešli nám....

Zemřel spisovatel Paul Auster

01.05.2024


Bazar na Databázi knih

Ano, o DK se starají sami čtenáři pod bedlivou kontrolou moderátorů, kteří ji i svým přispěním vytvořili (dovytváříme). Na TK si jejich databázi s povolením přispívat a nahrávat obrázky úplně všem uživatelům a následným neopravováním chyb hrozně zaplevelili a zamořili duplikáty a chybami.
Bohužel ale oba dva weby odstřelily prodej levných a starších knih, takže o nějaké knihy už tu vůbec nejde. Dříve se vyplatilo tady na DK zadávat i knihy za pár korun, aby neskončily v kontejnerech a sběrných dvorech. Kdo si to ale tady může dnes dovolit ve velkém? Jen vystavovat a točit knihu za pár korun po 4 Kč za inzerát s omezenou platností? Je to už drahé, nerentabilní, a proto jsou tady už ceny v bazaru kolikrát naprosto přestřelené, nereálné a vyhajpované až do neprodejných výšin. Objem nabízených knih v bazaru tu každým rokem klesá a potencionální zájemci tudíž logicky odpadají a ani sem pak kvůli kupování knih už nechodí. A nikoho to nevzrušuje. Vždyť na bazar DK je tu stále nahlíženo jako na podřadný doplněk, který jí vlastně jen generuje zisk a spolu s reklamou financuje. K tomu databáze pro váš úspěšný prodej nic nedělá a ještě jako bonus hází klacky pod nohy se svým spřízněným Restariem zakomponovaným i pod váš zaplacený inzerát. Jak ubohé.

13.04.2024


Bazar na Databázi knih

Já už mám v archivu propadaných dokonce přes 10.000 inzerátů. Pokud někdo počítá s tím, že jsem finančně negramotný a budu platit každého půl roku 40.000 Kč skoro za nic, respektive jen za zdejší znovuvystavení na 6 měsíců s naprosto nejistým či dnes už viditelně tristním výdělkem, tak to se přepočítal. Jinak pod každým slušně zaplaceným inzerátem uživatele bazaru není už ani dokonce "najít v jiném antikvariátu", ale rovnou pod odkazem odpovědět na inzerát přitvrdili druhým stejným odkazem "koupit v antikvariátu". Tím potencionálního zájemce dokonale zmátnou, obchod znepřehlední a záměrně přesměrujou na Restorio. ;-) A za to tady mám platit, kdyby to tedy alespoň férově vedlo na vyhledávač všech antikvariátů a ne jen na jeden spřízněnej?! Tak ať si to tu tedy převezme a celé už i plně financuje Restorio antikvariát sám a uvidíme jak dlouho bude v tomto už pomalu potápějícím se byznyse solventní. Proč ještě za časů svého původního jména online-antikvariat vtrhl a zahltil TK a hned po chvíli zmizel je mi každopádně záhadou... že by tam měl stejné podmínky jako ostatní a nedomluvil se na lepších? Kdyby se zdejší bazar zrušil nakonec úplně, tak za mě už víceméně žádná škoda. Ušetřím. Jen je mi líto toho času, co jsem nad tím strávil a to nejen zadáváním svých inzerátů, focením, opravováním chyb a doplňováním chybějících údajů i knih, měněním příšerných pidi rozmazaných obrázků i s cizími logy jiných antiků ... To invazivní Restorio dělat už vůbec nemusí, přišel si pěkně k hotovýmu stolu. Každopádně historie se opakuje = Akce knihobot2 jen maskovaně dotažena do konce s druhým hráčem. To by mě zajímalo, jak se majiteli do budoucna vyplatí sázka na jednu kartu a tím takto odstavit a umrtvit bazar a zda tedy Restorio sype víc než my jednotliví inzerenti z bazaru dohromady. Asi horko těžko. :-)

09.04.2024


Bazar na Databázi knih

Ano, stále naskakují nové a nové inzeráty, ale asi hlavně ze setrvačnosti nebo za "rakety" a dost i od nováčků nebo lidí, co jich zadají občas jen pár. Nemají tak srovnání a větší zkušenosti a prozří asi až časem, že za tu "legraci" v bazaru tady víc peněz nakonec vyhodí než utrží. To právě ale neznamená, že funguje k dotažení úspěšného prodeje. Obchoduji zde na bazaru od roku 2015 a tak, jak to nefunguje nyní, to nebylo vážně nikdy. Jasně, beru, že už to asi nikdy nebude tak jako dříve, trh je přesycený, všichni chtějí prodávat a např. největší a nejdravější z nich k..hobot nabízí už tak "dumpingové" ceny, že se nevyplatí kupovat běžné levnější knihy z 2. ruky asi ani jinde (vyjma hůře sehnatelných raritek). A na paty mu šlape konkurent č. 2 náš, odsud dobře známý, Restorio. Ale kolik pak asi dostanou ti chudáci ex majitelé, co jim naposílají své knihy kurýrem nebo jim je předávají (knihy k výkupu) přes prodejny LK? Za co se pak tady platí stále víc a proč se bazar upozadňuje na úkor antikvariátu Restorio a hlavně proč se nedělá nic pro jeho reklamu a funkčnost? Prostě od dob zdejšího "velkého třesku" tu přestal najednou bazar z 80-90% fungovat, tak to teď vidím alespoň já.

05.04.2024


Bazar na Databázi knih

Můžu se zeptat ostatních prodejců, pokud někdo z nich někdo vůbec sleduje i zdejší diskuze, jak se jim tady daří poslední dobou něco prodat? A hlavně to celé úspěšně dokončit a zda se ještě někomu tady stále vyplatí platit dokola 4,--Kč za inzerát na 3/6 měsíců?
Dle mých zkušeností už je dřívější funkční bazar těžce za zenitem, polomrtvý a dalším novým odkazem záložkou na antikvariát (Restorio ex online-antikvariat) pohřbený úplně. :-(
Moc nechápu, za co se tady zdražily a vůbec inkasují kredity, když se pro zlepšení funkčnosti bazaru dělá vlastně už jen pravý opak. Platit tolik už za téměř naprosto nefunkční službu je síla.

04.04.2024


Prosím o opravu

Poprosím vytvořit třetí knihu autorky Olgy Matyldy Volešákové - Hrnčíř Petr. Žádná její kniha nemá uvedeno ISBN a o téhle jsem vůbec nikde nedohledal zdrojový web (ani v NK o ni není zmínka) a bez něj mi to knihu nepovolí do databáze zadat. Fotky i tiráže a ostatní údaje potřebné k vytvoření jsem zadal na trhknih.

Je nutné, abyste uvedli ISBN kód knihy nebo Zdrojový web

02.04.2024


Technické potíže?

Už jsem tu psal před měsícem o problému s přidáváním dalších chybějících vydání, ale za tu dobu to bohužel vůbec nikdo nevyřešil.
Dnes jsem přidal chybějící 4. slovenské vydání knihy Medzi zvieratkami v lese 1987 přes tlačítko Přidat další vydání. Hned v zápětí jsem chtěl přidat i další chybějící dvě vydání, ale systém už mi to při potvrzení vyhodí a hodí mě to na mnou nově přidané 4. vydání 1987 a další vydání mi prostě nepřidá - nepovolí, zkoušeno několikrát. V jednom dni prostě nejde přidat více než jedno k stávajícímu vydání. Je možno to opravit (nebo je to jen prohlížečem Chrome)?

13. 3. jsem dělal dvě další vydání knihy Vřesová víla a konečně mi to povolilo obě dvě přidat po sobě, takže už je to opraveno.

29.02.2024


Technické potíže?

Chtěl jsem přidat dvě chybějící vydání stejné knihy Lačná srdce = 2. z roku 1908 a 3. z roku 1918. Přidal jsem jedno způsobem přes tlačítko přidat další vydání. Při potvrzení a dokončování knihy z roku 1918 mi to vyhodilo obrázek a upozornilo na to, že jsem nezaškrtl u stavu knihy, zda kniha ještě nevyšla nebo již vyšla.
To snad by snad mělo být odvozeno od vyplněného roku vydání automaticky anebo předvlplněno, že kniha již vyšla a neobtěžovat s vyplňováním takové hovadiny a vyhazovat mi k tomu ještě už jednou nahraný obrázek.

Když jsem chtěl přidat další vydání z roku 1908, pěkně jsem si knihu udělal, nahodil fotku, dal pozor na odškrtnutí nutnosti, že kniha již vyšla. A .... hodilo mi to na to mnou nově udělané vydání z roku 1918 a nově se nepřidala. Zopakoval jsem to několikrát a nic, kniha v databázi není.
To tedy opravdu chcete, trávit zde čas přidáváním knih, který systém pak ani nepustí přidat a odškrtávat u stoletých knih blbosti, že kniha už vyšla.

To samé se děje i dnes 31.1. u vydání Katedrála sv. Víta. Chybí zde 1. a 4. vydání. Přidal jsem 4. vydání z roku 1987, ale 1. vydání z roku 1975 už mi to nepřidá a po potvrzení hodí na nově přidané 4.

Pokud nahrávám jen obrázek nebo přidávám štítky u nějaké starší knihy z databáze, chce to po mně i opravovat nějaký datum vydání, který jsem já nepřidával a který tam automaticky je předvyplněn na nějaký 30. 11. 1999, i když je kniha mladší / starší.

Hlásí to: Rok vydání ČR (SR) se nemůže lišit s rokem z kolonky "datum vydání"

Musím ho vymazat, proč to po mně systém vůbec chce a nepustí mě to dále...

28.01.2024


Vyhledávání

Ovšem úplně nejlepší je vyhledávat knížku Cvrček a mravenci a vyskočí na vás A tücsök meg a hangyák. To už je pomalu jak ve scénce s Černochem a Wimmerem z Kouzelníka = Lekce maďarštiny. :-)

20.11.2023


Vyhledávání

Hledal jsem knihu Povídání o pejskovi a kočičce, ale našeptávač mi ji neukáže, tedy jen slovenskou mutaci = Rozprávky o psíčkovi a mačičke.

20.11.2023


Bazar na Databázi knih

Ale za to teď kolikrát ani nemůžou samotní prodejci.... Bohužel všechny (pra-)staré inzeráty, které ještě neměly označený stav (než byl následně tento údaj povinný označit před vystavením), se jim tady totiž ve "zbrusu nově naprogramovaném webu jinou technologií" zobrazovaly nekompletně. Na to se upozorňovalo i v sekci technické problémy.

Tak pak někdo vymyslel a bez rozmyslu i nastavil, že aby se vůbec zobrazovaly všechny inzeráty správně, tak všechny ty původní bez označení stavu zadavatelem se automaticky změnily na stav JAKO NOVÁ! Nevím, proč se u toho moc nepřemýšlelo, a když už jsme v bazaru, tak je tedy alespoň všechny neoznačené označit zlatou střední cestou = LEHCE OPOTŘEBOVANÁ. Stav jako nová je přece i přednastaven, pokud si zadáváte nový inzerát do bazaru.
Možná, když si projdete své staré inzeráty, narazíte i na ty, které máte označené jako nové, i když jsou z knihovny, opotřebované, lepené, polité a mají tam občas i nepěknou fotku, stejně jako já. Já je ale nikdy tímto stavem neoznačil, byly tak upraveny automaticky novým systémem.

Když se totiž hromadně znovuvystavovalo z archivu, povolilo vám to všechny najednou hromadně vystavit (díkybohu) i bez toho, aniž byste musela ten stav jednotlivě u každého dozadávat. Stav se tu zavedl až později. Pokud jste ale opravovala starý inzerát např. jeho cenu, dodávala fotku a pod. jednotlivě a chtěla jste ho znovu vystavit, bez doplnění stavu vás to už nepustilo dále. Teď je tedy už stav úplně u všech, kde stav původně nebyl, uveden JAKO NOVÁ.

18.11.2023


Technické potíže?

Smazal jsem si město v centrálním nastavení bazaru, jak mi bylo zde doporučeno.

https://www.databazeknih.cz/user/edit-bazar-settings

Bohužel u některých starších inzerátů mám ale město zadáno jestě z minulosti a to se po odstranění města v nastavení tam nasmaže. Když dám tedy tento inzerát upravit a město si v něm smažu sám a potvrdím, tak se stejně v něm nejenže nesmaže, ale dokonce mi zase hezky pro zlost jestě naskočí i v centrálním nastavení. A tak dokola. Je to pak jak u blbých na dvorku... Také jsem tedy už dávno nepochopil, proč jen s označením města v inzerátu, mě to pak rovnou nutí k osobnímu předávání. To by se mělo asi nastavit jinde než jen označením města, které navíc nejde všude a automaticky odstranit v nastavení.

17.11.2023


Chybné štítky - úpravy a opravy

Karel Schwarzenberg, 1937- = čekající rok úmrtí za pomlčkou se už může doplnit.

12.11.2023


Technické potíže?

Přesně tohle se stalo minule 1. 11. s knihou Deset dětí paní Ming, která byla předělána na úplně jinou Zbrojní průkaz po její opravě. A komentáře pod zbrojním průkazem zůstaly od paní Ming.

07.11.2023


Technické potíže?

Jelito: Tak předně i ve vašem příspěvku je několik nepřesností, vy bazar soudě dle hodnocení vůbec nepoužíváte, nemáte s ním zkušenosti, ale vyjadřuje se k němu.

1) Zdražovalo se tu několikrát, nejdříve byly inzeráty zdarma na neomezeně dlouhou dobu, pak byly kredity za 1,--Kč také na neomezeně dlouhou dobu, posléze už za 2,--Kč, pak za 3,--Kč a nyní už jsou za 4,--Kč. Poslední zdražení proběhlo potichoučku tak, že se to ani nikde neoznámilo. Poslal jsem šablonou 150,--Kč jako vždy a obdržel 30 kreditů namísto 50 a tak jsem se dopátral, že došlo k opětovnému zdražení a zaplatil za kredit 5,--Kč. Velmi korektní přístup, 20.07. jsem obdržel 50 a 22.07.2023 už 30 = tento den nebo 21.07 se tedy naposled zdražovalo. (Kdy se mezitím vychytrale vymyslelo, že po 3 měsících spadnou do archivu a následně se budou za archivu vystavovat na 6 měsíců už si přesně nepamatuji, ale myslím, že to přišlo s nástupem 2,--Kč kreditů = to je další zdražení.)

2) Ohánět se neustále tím, že bazar je zde jen doplněk je už trapná a hloupá výmluva, bazar vám zde celou DK velmi dobře finacuje, potažmo zvyšuje návštěvnost, takže doplněk jen kdy a jak se komu hodí do krámu. Ale chápu, vy jej nevyužíváte, ani nic za používání DK neplatíte. My si ale zde platíme 4,--Kč jen za vystavení na 3 měsíce (z archivu na 6), nic víc pro úspěšnější prodej DK už neudělá a ve finále a ve velkém množství je to dost velká částka natolik, aby bazar nějak fungoval a nebyl už týden ochromený, zbytečně obstrukční a částečně nefukční. Ano, hledáček archivu nám před pár dny díkybohu přidali, ale až po více stížnostech, že jinak je rozložený archiv po stránkách po 40 ks k ničemu při větším objemu knih v něm uložených.

3) Zdražovat se samozřejmě může, hlavně když je silná poptávka, ale to že, zdejší nabídka inzerátů spadla více jak o třetinu, tomu moc neodpovídá a navíc je to pak silně kontraproduktivní pro samotnou DK. Spousty nováčků to tady zkouší, zaplatí-vyhodí pár kreditů za vystavení, někdy k tomu i zdvojeně a až po čase zjistí, zda se jim to tu vyplatí nebo ne. Klesající nabídky inzerátů ale o něčem svědčí. Sám mám v archivu několik tisíc inzerátů, u kterých jednotlivě zvažuji, zda je zde vůbec má smysl tady ještě vystavovat.

4) K tomu všemu ještě jako bonus ta podpásovka s online-antikvariátem viz. můj nový příspěvek v sekci bazar. Kdybyste si tady za něco zde platil neustále více a více, tak byste byl také rád, aby to fungovalo k vzájemné spokojenosti. Slova o pohřbívání zdejšího bazaru se mi vůbec nezdají přehnaná. Máme nyní na trhu tři velké konkurenční hráče s antik knihami, kteří potřebují prodávat a tak není divu, že po neúspěchu obsadit zdejší bazar jedním, se sem dostává do hry najednou druhý. :-) A třetí obsadil trhknih, ale tam alespoň platí to, co všichni. Ale jo, ať tu klidně je, ale ať má tedy stejné podmínky jako my ostatní zdejší prodejci. Jinak operoval chvíli i na TK, ale po krátké době ze dne na den zmizel.

02.10.2023


Bazar na Databázi knih

Proč mám pod svým zaplaceným inzerátem za 4,--Kč odkaz "Najít v jiném antikvariátu". Za co vám tady utrácím peníze, za to, aby si ji zdejší zájemci koupili pak jinde? Navíc kolikrát kniha ani v nabídce tohoto online-antikvariátu, který se sem snaží infiltrovat jako kdysi knihobot, vůbec není a jde tak jen o jakousi formu "klamavé reklamy"!!! Anebo snad platí online-antikvariat také 4,--Kč za vystavení na 3/6 měsíců pod každou knihou v bazaru jako my ostatní? Svého času bylo na DK i přes 250.000 inzerátů, nyní se to zredukovalo a kleslo na 158.600 = nižší nabídkou sem nové uživatele bazaru moc nepřilákáte a větší návštěvnost vám to zcela určitě taky nezajistí. Tak hlavně, že se zase musely kredity zdražit, když je těch, co vám sypou, čím dál méně...

https://www.databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/moudrost-zvirat-pouceni-z-duchovniho-zivota-zvirat-258956

02.10.2023


Technické potíže?

Chyby ohledně bazaru:
Nejde smazat přednastavené město v nově zadávaném (ani smazat ve starším) inzerátu = nechci nic předávat osobně a to, že mi tam skáče povinně město a nejde nijak smazat, mě to k tomu nutí.
Pokud chcete ukončit rozpracovaný obchod a udělit hodnocení přes došlé upozornění ve zvonečku červeným tlačítkem ANO, DOKONČEN, obchod se vám stejně nijak nedokončí, objeví se jen chybové hlášení CHYBA 404.
Je možné též dát do původního stavu i archiv bazaru. Mít ho jen po 16! knihách na 1 stránce je absolutně nepraktické, nejde tak v něm vůbec nic najít, když se kniha prodá jinde. A navíc jsou tam knihy zdvojené a rozhozené, jedna je třeba na straně 40 a ta samá se mi pak zase objeví i na straně 41, když překliknu na další stránku, objevují se tam zase knihy z té předešlé a následující a tak dokola. Děkuji.

23.09.2023


Prosím o opravu

Zápisník jisker je zde pod 3 různými autory - neznámý / kolektiv / Černý, prosím sloučit a sjednotit

https://www.databazeknih.cz/search?q=Z%C3%A1pisn%C3%ADk+jisker&hledat=

12.09.2023


Prosím o opravu

Narazil jsem zde na České pohádky Karla Jaromíra Erbena, které vyšly ale jednou asi jen s 19 pohádkami a jednou s 21 pohádkami. Sloučené jsou ale nějak chaoticky, 19 i 21 pohádek jsou u sebe, nazvané jednou jen jako České pohádky. Ty z roku 1961 a 1958 jsou zde asi duplikovaně, sloučené jinde a spolu. Prosím o překontrolování a sjednocení názvu.

https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/ceske-pohadky-karla-jaromira-erbena-256505?lang=cz

https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/ceske-pohadky-90691

26.06.2023