Teringer Teringer diskuze

☰ menu

Cassandra Clare

S těma změnama jmen u Hunger Games jsem se taky docela bavila, tu Effie/Cetkie jsem taky naprosto nepochopila. Ale vůbec. To rovnou místo Katniss a Peety mohli bejt Káťa a Péťa, žejo. :D Ale třeba u Divergence byl Tobias prostě Tobias, a já si celou dobu lámala hlavu s tím, jak si to mám při čtení v mysli vyslovovat, jestli anglicky jako 'tobájas', česky jako 'tobijas' a nebo jako Tobiáš. :D
No nic, tohle je příspěvek trochu odchýlen od tématu, pardón.

08.01.2015


Cassandra Clare

Já bych se asi obávala, že co se seriálu týče, postupem času se vybočí z hlavního děje knihy a seriál půjde trochu jinou cestou, jak tomu je třeba u Pretty Little Liars. Každopádně jak to tu tak čtu, tak se víc a víc nemůžu dočkat, až budu mít čas a knihy si pořídím a přečtu. :) :)

06.01.2015


Cassandra Clare

Já mám už od června 2014 v plánu přečíst si Nástroje smrti, ale nedostala jsem se k tomu a bude to muset počkat až do června roku letošního, kvůli maturitě. :D Každopádně jsem se tento týden koukala na film Město z kostí, který je prý pro většinu lidí, kteří četli knihu, celkem zklamáním. No, já film viděla bez čtení knih, a akorát mě to natěšilo na ty knihy. Holt si musím ještě pár měsíců počkat... :)

04.01.2015


Ich-forma vs. er-forma

Ono asi nejvíc záleží na příběhu knihy, jak moc zaujme a zamává s vámi. Pokud je strhující, tak nezáleží v jaké osobě je to psané. Každopádně, mně osobně se také víc líbí ich forma, kvůli tomu již zmíněnému vžití se do pocitů postavy. :)

03.01.2015