TAIBRA_COPAN TAIBRA_COPAN diskuze

☰ menu

16.) kniha s oxymórem v názvu

já se tedy přiznám , že nevím co je oxymór , ale dle toho co zde čtu , tak je to nějaký protiklad ? Nebo ? ...

05.04.2019


10. kniha psaná formou deníku

Dobrý den
Myslíte , že je možné použít i tuto knihu do čtenářské výzvy v této kategorii ? ( kniha psaná formou deníku ). http://www.databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/tabor-smuly-102682

29.04.2017


Nakladatelství

tsal : Když se mi to stalo prvně , tak mi Dan odpovídal , že o tom nic neví . Jen nevím proč bránit tomu aby se uváděli co nejpřesnější informace u knih . Ale pokud to zmizí i nyní , budu vědět , že o to zájem není a uvádět to nebudu - NP .-)

10.02.2017


Nakladatelství

Komiksová kniha je také kniha ( comicsbook ) ať už s ISSN nebo s ISBN . Můžete s tím souhlasit nebo ne. V tom případě by tu neměli být stovky knih ať už vložené mnou či jinými uživateli . A jelikož tyto knižní série pokračují dále byli by zde na Databázi nekompletní , kdyby se teď přestali přidávat další knihy .

10.02.2017


Nakladatelství

Stalo se vám někdy , že jste u knihy zadávaly nakladatelství / vydavatelství u kterého jste si 100%. jisti , že jste ho zadávali již v minulosti a toto nakladatelství v seznamu chybělo ? Tím pádem u všech knih u kterého bylo toto nakladatelství uvedeno , zmizelo . Snažím se psát co nejpřesnější popisky u knih , ale teď si říkám proč ? když se tohle děje . Mně se to v krátké době stalo 2x .

10.02.2017


10. kniha psaná formou deníku

http://www.databazeknih.cz/knihy/vsenik-318350

17.01.2017


Kniha, která byla přeložena do angličtiny

Ve výzvě se píše jasně " kniha , která byla přeložena do angličtiny " a nikoliv " česká kniha nebo kniha od českého autora , která byla přeložena do angličtiny " . Nevím co je na tom k nepochopení . To jestli to pro někoho výzva je nebo není je individuální .

19.12.2016


Jak zacházíte s vlastními knihami?

Snažím se zacházet s knihami co nejlépe . Jak s těmi novějšími , tak se staršími až starými kousky . Jsou to moje poklady . Knihy rozhodně nikam neberu . Samozřejmostí je že při čtení sundávám papírový přebal a myji si ruce mýdlem před každou četbou nebo i jen prolistováním knihovny . Největší obavy aby se nějaká kniha nepoškodila mám vždy když mám již větší množství knih a dávám je na obalení do městské knihovny . Tam sice vědí možná mnohem lépe jak s knihami zacházet , ale znáte to . Spadnout může kniha vždy . Brožované výtisky , které koupím tzv. z druhé ruky a nejsou v úplně hezkém stavu , tak u nich decentně zpevňuji růžky průsvitnou lepící páskou . Vydrží pak mnohem , mnohem více .

10.10.2016


Audioknihy

Já se z dovolením zcela neadresně jako ta potrefená husa ozvu . Zastupuji jenom svůj názor a ten je zkrátka takovýto . Dozvěděl jsem se tu sice , že nějaké spreje s vůní knih snad existují , ale to mi příjde stejně ulítlé jako nastříkat si doma sprej s vůní lesa místo toho abych si udělal hezkou procházku do přírody . A znovu opakuji , zastupuji zde jen svůj názor .

28.01.2016


Kniha, která byla zfilmovaná

MichelleS - No já si právě nejsem jist , jestli se to netýká jen prvních knih série " Sever a jih " .

28.01.2016


Audioknihy

bamba - Jestli to bylo myšleno jako vtip ... Ehm , já se nepobavil ...

28.01.2016


Mangy, komiksy

Pro mě V jako vendeta , 300 ... Je jich moc . Je pravda že je důležitý scénář i kresba , ale přeci jen u komiksu si vychutnávám hlavně kresbu . Takže pokud je dobrá kresba , přimhouřím oko i nad horším scénářem .

28.01.2016


Audioknihy

Audioknihy ? Nikdy . To nenahradí v životě zážitek s četby . Když už něco k poslechu , tak pěknou hudbu . To samé e - knihy . Pro mně je a bude knížka věc z papíru . Listovat stránkama knih a tu vůni nové knihy nic nenahradí .

28.01.2016


Kniha, která byla zfilmovaná

Nevíte jestli toto bylo zfilmováno ? http://www.databazeknih.cz/knihy/saga-hazardu-a-mainu-na-pozadi-obcanske-valky-laska-a-valka-1-dil-26049 Láska a válka - John Jakes

27.01.2016


Jaký je váš názor na tyto knihy?

Dobrý den
Prosím o radu . Která kniha od pana Browna byla inspirací k filmu s Tomem Hanksem ? Mám na mysli Šifru mistra Leonarda . Ale těch verzí a vydání je tolik , že se v tom moc nevyznám . Pokud by nějaká dobrá duše byla ochotna poradit , prosím pošlete mi odkaz přímo na tu knihu do mojich zpráv . Moc děkuji a příjemné čtení všem přeji :-)
Radek

13.01.2016