Subjektiv Subjektiv diskuze

☰ menu

Seznamy na Databázi knih

Fauxthum: Přitom oháněním se tímto Wittgensteinem strach nikomu nenaženeš...

15.09.2014


Seznamy na Databázi knih

profhubert: Rozumím, ten systém z librarything vlastně obsahuje hlasování implicitně a ještě nějakou informaci navíc. Určitě by seznamům dal větší smysl než mají v současné verzi, jež příliš nenaznačuje, jaký by měl být rozdíl mezi seznamem a štítkem. A svým způsobem řeší i další mé tužby, jež jsem zmínil.

07.09.2014


Seznamy na Databázi knih

K řešení těch 100 nejzásadnějších knih, které... Dejme tomu, že někdo založí veřejný seznam 100 nejzásadnějších knih 19. století. Nebylo by zajímavé dát uživatelům možnost se vyjádřit, zda kniha na seznam patří či nepatří (v některých typech seznamů)? Samozřejmě by to od nich vyžadovalo určitou disciplínu, aby se vyjadřovali jen ke knihám které četli. A pak je otázka, zda by nešlo dát vložiteli možnost, aby napsal velekrátké zdůvodnění, proč kniha v seznamu je. Např. v seznamu knih od laureátů Nobelovy ceny by stálo "Nobelova cena za literaturu, 1963."
Jinak se mi skutečně líbí dělení seznamů na TAJNÉ (vidí jen zakladatel), SOUKROMÉ (vidí všichni na zakladatelově profilu), VEŘEJNÉ (vidí všichni v seznamu seznamů, edituje zakladatel), KOLEKTIVNÍ (vidí i editují všichni - tady je ovšem třeba nějak ohlídat škodnou).
Nu, ještě by se mi líbila možnost jakýchsi seznamů, v nichž by mohly editovat i zakladatelem vybraná individua, jež se těší jeho důvěře).

06.09.2014