prskafka prskafka diskuze

☰ menu

Oblíbená postava

Tak na Mayovkách jsem vyrostla, ale zrovna Old Shatterhanda jsem vůbec neměla ráda :-) Hrozně mě rozčilovala jeho "láska" k lidem, i k těm zlým... Když stříleli po nějakých padouších, tak Old Shatterhand vždycky křičel "Střílejte na koně!" Jako kdyby ten kůň za něco mohl... Ale milovala jsem Vinnetoua. Doslova, byla to moje první platonická láska. Teď po třicítce jsem začala číst Harryho Pottera a miluju Severuse Snapea :-) Ani nevím, proč, rozhodně to není kladná postava, ale prostě má v sobě to "něco"...

08.02.2014


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím, zkusím se zeptat i zde - před x lety jsem četla povídku (možná to byla novela, fakt už nevím, je to dávno) o rodině, co se skrývala před nacisty ve sklepě. Je to vyprávěné z pohledu malé holčičky, která popisuje svůj strach z gestapa, představuje si je jako nějaké nestvůry... Kamarádka jí cestou do školy sklepním okénkem vhazuje chleba. Jednoho rána kamarádku někdo uvidí a za chvilku do sklepa vtrhne gestapo, dívka popisuje, jak se těch nestvůr bojí, když se dobývají uvnitř, pak pootevře oči a zjistí, že tam stojí několik mužů v dlouhých kabátech a poslední věta zní "Díkybohu, že vypadají takhle" (nebo něco v tomhle smyslu). Znáte to někdo? Můžete mi dát bližší informace, jako např. název a autora? Ráda bych si to přečetla znovu, ale jak nevím ani tyhle zásadní informace, tak se to dost blbě hledá :-) Moc díky!

24.01.2014


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

Tak na to mám asi malou obrazovku, neboť i při otočení naležato mám blechy :) Právě proto bych uvítala i mobilní verzi webu..

19.01.2014


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

To bych taky uvítala, kdybych se snadno dostala do svého "Chystám se číst" listu třeba když jdu zrovna kolem knihkupectví nebo knihovny :)

19.01.2014