Pejsánek Pejsánek diskuze

☰ menu

VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

To lugh...honba za zlatým teletem vždy skončila špatně. Že by to přestalo platit? Miliardoví Hraboši jsou DÁVNO zahrabaní v krytech na svých soukromých ostrovech se stoletými zásobami na přežití čehokoliv. Takže pro ně tlačítko nic neznamená. Je nějaká kniha o tom, jak by to mohlo v případě jaderné katastrofy a po ní vypadat? Ale s tím, že je všechno radioaktivní !!
Jak radioaktivitu lidé přežijí? Štěstí přeje připraveným.

22.12.2014


100 věcí, které by měl člověk přečíst, vidět a slyšet

Pajonek, přesycený dojmy z databáze odchází do své jeskyně a odtamtud bude telepaticky šířit svoje zvěsti i jinými kanály. Pozoruji, že poslední dobou vlivem počasí a mezinárodní situace jsou lidé velmi otrávení, podráždění a nekomunikativní. Udržet si veselou mysl dokáží jen lidé s otevřeným srdcem a schopni komunikovat i v dnešní nemilé ekonomické situaci a předvánočním shonu. Pajonek má nárok na trochu duševního klidu a meditací. Na jaře vyjde z jeskyně omlazený a plný životního elánu.

22.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

To lugh - je to tak. Horší je, že se dnes nedá vařit ani polévka ze starých kožených řemenů a bot. Nic už není kožené.

22.12.2014


Buddhismus

..... Společensky se očekáva, že se každý thajský muž přinejmenším jednou ve svém životě stane mnichem na období přibližně 3 měsíců, aby studoval Buddhismus a žil buddhistickým způsobem v klášteře... http://www.thajsko.com/nabozenstvi/budhismus/budhismus.htm Pak se dá říct že je člověkem Budhizmus trochu zažitý. U nás považuji Budhizmus za modní vlnu. Budhistická centra po světě pro rodilé nebudhisty považuji za atrakci a kšeft s něčím neznámým. Ale pro lidi je to asi neškodné.

21.12.2014


Audioknihy

Zatím jsem se nikde nedozvěděl nějaké doporučení na čem poslouchat audioknihy aby se tam dalo vracet na určitá místa v textu atp. Nemám na mysli čtení na PC. Zkoušel jsem to na diktafonu, ale tam u stažených MP3 nejdou dělat T-marky. Jde si tam poznamenat časy zajímavých míst v textu a na ně se vrátit šipkami zpět a dopředu. T-marky jdou dělat jen u souborů které sami na diktafon nahráváte přes mikrofon. Určitě to bude u různých diktafonů různé. Moje poznámka se vztahuje k diktafonu IC Recorder SONY ICD-PX333. Při přehrávání na sluchátka dochází někdy k situaci, když si neuvědomíte že posloucháte přehrávku a v té na vás někdo promluví, začnete odpovídat a divíte se že nikdo nereaguje. Přehrávky jsou dosti kvalitní i když je diktafon monofonní. Má to velice dobrý interní mikrofon. Zvuk působí prostorově. Je k tomu i příslušný obslužný SW a nápověda ve vnitřní paměti, včetně instalačního souboru. Dá se to použít i jako fleška.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Hruška vyvolal paniku mezi kuchařkami a strávníky a to se rozvinulo do této podoby. Knedlíky z mouky ze sušených kořenů pampelišky atp. přijdou vhod. A špenát z mladých kopřiv- to je mňamka !! Ale nejlepší je džem z rakytníku-pochopitelně domácí výroby.

21.12.2014


Romantické knihy

...tak mam rad romanticke romany..trochu vzácnost a jsem pro !! Romantiku lze nejlépe zavětřit když je člověk zamilovaný. Je ve změněném stavu vědomí a na romantiku velice senzibilní. Jsou i lidé kteří jsou v tomto krásném stavu skoro neustále. Vidí svět úplně jinak, pohybují se jako v tranzu a lze jim jen závidět. Poznáte je podle vláčné chůze s mírným úsměvem s hlavou mírně upřenou do oblak. .

21.12.2014


Hudba pre náladu

Tak to je trefa do černého !! Super !! Dobří lidé ještě žíjí.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Všechno je to v lidech a selhání lidského prvku je běžné. A také ta KOMUNIKACE !!! Špatná KOMUNIKACE nadělala a dělá stále hroznou paseku.

21.12.2014


Které vydání Bible vám nejvíc vyhovuje či máte nejradši?

Nejlépe by bylo přečíst všechny. Třeba ji nějaká sedne lépe. . Je to individuální.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Mezi realizmem a skepticizmem je den ode dne čím dál tenčí hranice. Někomu prdne v bedně nebo se vloudí chybička a je veselo. Vůbec se mně to nelíbí. Moje katastrofická čidla cítí něco v luftě.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Ke konci 2.sv. války se k nám blížila Ruská armáda. Hrozilo že armáda sní všechno na co přijde. To je běžný jev v takových situacích. Takže se vzal plechový sud, do toho se daly potraviny a to se zakopalo někam, kde to vojáci nenašli. Dnes vám prozradím kde jsme to měli-schované-pod stohy desek u stolaře. Myslíte že dnes se někteří lidé nepřipravují na podobnou situaci? Že straším? Sundejte růžové brýle, vylijte plechovky s růžovou barvou a sledujte media. Ty vám říkají jen část toho co se děje. Zde je to zatím pěkný dýchánek, ale legrace stranou. Žijte reálný život a nevznášejte se spirálovitě v kundrlinkovitých větách v růžovém oparu.

21.12.2014


Hudba pre náladu

Je to ve stylu-jede, jede mašinka. Vkus posluchačů se mění. Třeba v Rakousku si nepustí přiblblého Santa Klause a všude musí hrát staré klasické koledy a vánoční hudba a nesmí to řvát na plné pecky. V Rakousku, Německu atp. nebyla náboženská tradice přerušená komunisty jako u nás a je to hodně poznat. Teď se k nám cpou děsivé amerikanismy ve všech oblastech, které s naší kulturou nemají nic společného. Mladší generace to žerou i s navijákem, protože nemají možnost porovnávat. Kdybych byl v jejich kůži choval bych se stejně.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Hruška bude vyhledáván čím dál víc. Ekonomické sankce dělají divy a budou dělat ještě větší. Březová kůra se přímo nejí, ale jí lýko, které je poživatelné a výživné. Domníváte se někdo že by v případ+ě válečného konfliktu dokázala zajistit vláda potravu a její distribuci všem občanům tak, jak to bylo za 2.sv. války? Tipuji to na hladomor a k tomu ještě občanskou válku o potraviny. Že je to zase moc strašidelné sdělení? Uvědomte si, že probíhá gradující ekonomická válka. A to už není žádná legrace.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Ano, jídlo chudých bývaly dřív ryby, cenově dosažitelné i pro chudé. Dnes obdivuji rodiče s podprůměrnými platy, jak dokáží uživit děti a sebe. A další vývoj? Od deseti k pěti. Dřívější běžné rybárny byly v menších městech zrušené, pro malé tržby. Za totáče jsem se mohl urybovat, jak čerstvé, tak i různě zpracované ryby nebyl problém koupit. Co jsem nasvačinkoval tresčích jater v oleji !! Hruškova kniha není pro horních deset tisíc. Modní strava a předvádění vaření v TV? Pěkný kabaret. Kdejaká babka z vesnice uvaří líp než slovutní mediální vařečkoví mistři.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Zadejte si, kdo máte zájem do vyhledávacího okénka "Vaříme s Láďou Hruškou" a můžete pokračovat v diskuzi ke knize. Jsem tam i já, známý zlejš, provokatér, vrah neviňátek a málo kompatibilní Pejsánek.

21.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

.....fibroskopii žaludku.....to je neutišetelný hlad nebo trvale neblokovaná stolice? A kolik mrtvých už je v důsledku pozření jedů typu HRUŠKA: O tom se raději nikde nepíše.

20.12.2014


Karel vs Miloš

Platí pravidlo neodpovídat na otázku otázkou. Nebo přiblblým, ale oblíbeným, že je to na širší diskuzi.

20.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Hruška si získal srdce a žaludky čtenářů tím, že neuvádí recepty typu krabí klepítka plněná slavíčími jazýčky a podobné směšné šílenosti akrobatických kuchařských přeborníků v TV pořadech.

20.12.2014


VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Hruška je PAN SPISOVATEL !! Umí !!! Ví co čtenáři potřebují. Není to přežité SCIFI, ale je to realita dnešní doby.

20.12.2014