mmouse mmouse diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

babicka_amalka: Nechápu záměr, proč skrývat slovenské knihy před českými čtenáři a naopak a přijde mi to hluboce antiintelektuální a antikulturní.

18.02.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

Naias: Aha. No, souhlasím s Vámi. Jestliže má Databáze možnost přidávat knihy v češtině a slovenštině, což z hlediska naší společné kulturní tradice pokládám za zcela správné a logické, pak nevidím důvod, proč by knihy druhého jazyka nemělo být možné vyhledat. Za mě trošku zvláštní řešení. No, třeba to autor projektu ještě někdy přehodnotí...

18.02.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

Vyhledávač na DK nenajde název knihy, která je uvedena jakožto vydání ve slovenském jazyce. Konkrétně jsem se s tímto problémem setkal zde:
https://www.databazeknih.cz/knihy/rozpravy-o-mravech-hrisnych-kurtizan-51000
Ve slovenštině tato kniha vyšla pod názvem Necudné rozhovory. Tento název však vyhledávač nezná.

17.02.2024


Nutný souhlas s reklamou

Už provozovatele tohoto serveru netrapme. Doba je zlá.
Chtěl byste snad, aby se na místo zobrazení těchto stránek objevovalo raději "Chyba 404 - stránka neexistuje"?

06.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

knih-o-mol: Ostatně sama definice zla v přírodě je diskutabilní. Dobro je to, co je dobré pro nás. Z hlediska zajíce je lovec zlo. Toho, komu by se tato filosofie zdála až příliš relativizující, odkazuji na dílo Markýze de Sade...

06.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

knih-o-mol - co Vás nepálí, nehaste. Petr Kellner také sponzoroval divadlo Járy Cimrmana. A přesto nepřestanu mít rád Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka. I zlo nabírá občas užitečných forem.

06.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Mimochodem, užitečný závěr z této diskuze pro autory DK by mohl být, že v "Souhlasu" by bylo vhodné informovat uživatele, že tento jeho souhlas končí vymazáním cookies. Mnoha lidem by to parně cenně ušetřilo nervy (které, jak víme, se ne vždy obnovují plnohodnotně, neboť dochází k narušení myelinových pouzder! :) )

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Jacck - tak, jak vyplnulo z jedné z mých předchozích odpovědí, ani mě důchod ještě hodně dlouho nečeká. Jistě máš ve svém přístupu pravdu. Ovšem bojovat jako jednotlivci s touhle hydrou je docela zoufalé. Budou muset být vyvinuty způsoby, jak od toho blížícího se zla ochránit celou společnost. Protože průměrná žena v domácnosti (a teď nejsem nějaký šovinista), prostě netuší, co to je tracker (a proč by taky měla!). Bohužel, ani já to pořádně nevím, a to jsem měl výpočetní techniku už v prváku na střední škole...

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Jackk - Duckduckgo mě bavilo asi 5 minut...

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Jacck - to už jsi opravdu systematický bojovník proti postfaktické společnosti. Já už jsem ročník, kterej pomalu přestává bavit vymýšlet na PC furt nějaký vychytávky. Dělám, co mě baví a ostatní beru jako nutný zlo. Chrome používám od doby, co před lety byl prokazatelně nejrychlejší ze všech prohlížečů a dal definitivního lepáka Microsoftu. Jeho prostředí se mi od začátku líbí nejvíc ze všech prohlížečů. Mám zkrátka rád, když jsou věci "easy" a vypadají nekompromisně esteticky dobře (rozuměj hezky). V čemž, podle mě Google zkrátka pořád vede. I v jednoduchosti používání jejich aplikací nemají podle mýho názoru zatím konkurenci, pokud jde o použití pro normálního (takže nikoliv IT) člověka. Abych před věcma, který maj fungovat pro celou společnost, musel utíkat jako špión s baterkou a batohem na zádech, mi připadá trochu divný. Rozhodně neaspiruju na kryptoanarchistu.

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Přijde mi, že je to dobré už z důvodů prevence malware a vůbec to patří k dobré hygieně počítače, stejně jako pravidelný úklid kdekoliv jinde. To, že mají lidi roky uložená hesla v prohlížeči, která potom zapomenou a nedokážou se ani přihlásit do systému, je jejich problém. Nicméně, tahle úprava nastavení mi umožní alespoň to zbytečně nemuset odklikávat během jednoho dne při práci na stejném PC.

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

siena - také tomu věřím, ale jak dlouho to tak zůstane, bude nejspíš dost záležet na vývoji obchodů na světových burzách v příštích několika letech... Ideálně bych potřeboval, aby to vydrželo v přijatelných mezích tak do roku 2060. Pak už mě to nebude moc zajímat...

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Prošel jsem nastavení a skutečně tam bylo nastaveno mazání cookies při zavření prohlížeče. Vypnul jsem si to tedy. Ať si Stb a KGB užijou. Jako slušnému a staré babičky na přechodu slušně zdravícímu občanovi mi můžou všichni akorát tak políbit (_!_). Uvidíme, jak to bude fungovat dál.
Jackk - díky za navedení. Asi jsem už vyměk, ale nepoužívat Google mi dnes připadá něco podobného, jako zdolávat sedmitisícovky bez kyslíkového přístroje.

03.04.2021


Nutný souhlas s reklamou

Dobrý den!

Při přihlášení nejen na tyto stránky, ale pořád všude na všech stránkách na internetu se mi zobrazuje text ohledně povolení "šmírování" osobních informací uživatelů komerčním subjektům. S tímto paranormálním jevem naší současné reality jsem v podstatě smířen (chceš internet = prostituuj své informace). Co mě však irituje, že toto šmírování nemohu schválit DEFINITIVNĚ a PERMANENTNĚ a otravné a obtěžující okno na mě vyskakuje stále znovu. Mnohokrát jsem zkoušel pročíst se těmi nesmysly, které vyskakující okna nabízejí a nepodařilo se mi dosáhnout toho, aby mě prohlížeč internetu neustále znovu a znovu a znovu.... neotravoval těmito absurdními a nesmyslnými povrzeními. Zná někdo řešení, jak ve smyslu těchto stránek, tak na internetu obecně? Je to nějaký psychologický experiment s populací? Za každou radu předem upřímně DĚKUJI.

03.04.2021


Prosím o opravu

Já osobně bych se z toho "vylhal" tímto přejmenováním: "LGBT (LGBTQIA, LGBT+)".
Je ovšem škoda, že nezůstane původní adresa štítku. Google už ho "znal".

01.11.2020


Prosím o opravu

Ahoj. Na webu v posledních dnech zmizel štítek "LGBT", který byl přiřazen k více, než 120 knihám. Netušíte, kde se stala chyba? Díky.

Adresa dříve existujícího štítku:
https://www.databazeknih.cz/stitky/lgbt-19688

31.10.2020


Pár nápadů na vylepšení webu

Podobně jako při vyhledávání v Google se na začátku seznamu zobrazí preferované odkazy, navrhoval bych, aby se při vstupu do sekce Diskuze na začátku zobrazovaly preferované diskuze.

Sem bych sem zařadil diskuzi "Prosím o opravu", která je zde na webu klíčovým způsobem, jak komunikovat s moderátory pro opravy.

Dále bych sem zařadil samotnou tuto diskuzi "Pár nápadů na vylepšení webu".

Podle úsudku tvůrců webu by sem mohly být zařezeny případně ještě další témata s klíčovými informacemi pro uživatele a zpětnou vazbou.

23.06.2020


Žánry a kategorie na DK - vaše návrhy

Při vypisování seznamu knih nalezených k určitému tématu navrhuji zavést kromě stávajícího zobrazení také zobrazení "jako seznam". Zvýšilo by se tím množství knih vypsaných na stránku / snížil by se celkový počet stránek výpisu, který je nutno projít při hledání.

27.04.2019


Potřebuji poradit....

Opravuji. U příkladu, který jsem výše uvedl, nejde samozřejmě o pseudonym, ale o dvě civilní jména, za svobodna a po svatbě. Nicméně o civilním jménu a pseudonymu bude platit patrně totéž - záznamy, které se váží k témuž fyzickému autorovi, se automaticky nepropojí. Zda je to plně se zamýšleným záměrem nebo je to zatím ještě drobný nedostatek k vylepšení, musí posoudit jedině autor projektu. Detailnější instrukce například při vyplňování údajů uživatelem (bublinová nápověda nebo jiné řešení) by mohly některé detaily vyjasnit už ve fázi vstupu dat.

05.10.2017


Potřebuji poradit....

Lenka.Vílka: Není Vám to jedno, máte ráda knihy a pořádek. Docela to chápu. Knihy jsou pořádek v myšlenkách. :) S tím otravováním - proč vytvářet pro kohokoli zbytečnou práci, když systémem může být zajištěno, že k problémovým situacím vůbec nedojde... :) Méně práce a problémů - více prostoru na čtení pro všechny! :)

05.10.2017