Michelinecka84 Michelinecka84 diskuze

☰ menu

Hledám knihy na téma...

Pařížský právník nesnáší svůj dosavadní život. Jeho žena ho nemiluje ale je s ním jen kvůli vlivu. Je to potvora. Jednoho dne letí do Německa za přítelem, který mu má něco důležitého sdělit ale letadlo těsně před přistáním exploduje a on jako jediný přežije a zjistí, že je to perfektní příležitost k záměně identity a nového života. Jelikož byl vlivný právník a pomohl jednomu skvělému padělateli tak se s ním spojí a on mu zařídí nové doklady. Muž se zamiluje a ožení ale milenec jeho ženy ho pozná a hrozí, že vše prozradí. Nakonec se zaplete do vraždy a jeho život začíná být komplikovaný. Jeho nová žena umírá a on je nakonec prozrazen a zavřen za vraždu a změnu identity.

25.10.2016


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím, potřebovala bych Vaši pomoc. Četla jsem tři knihy ale nepamatuju si již název ani jméno autora. Jedná se o tyto knihy : První - děj se odehrává v Anglii tak se nejspíš jedná o historicky román. Zemře jí manžel je ještě velmi mladá a vrací se k rodičům a nakonec jde do služeb královny Alžběty jako její dvorní dáma. Myslí si, že nikdy nepozná lásku jelikož do manžela nebyla doopravdy zamilovaná ale vzala si ho protože se to na její věk slušelo. Nakonec se zamiluje do bratrance a vezmou se. V knize jsou popisovány její sestry a jejich rodiny a každá žena tam má spoustu dětí.
Druhá kniha je o ženě, která zabije svého manžela když ho načape při nevěře a je odsouzena k otroctví. Je těhotná a má malou holčičku od které jí odtrhnou. Ve vězení porodí chlapečka, který ale nakonec umírá. Z vězení si jí vezme vlivný muž, který jí potřebuje jako kojnou pro své dítě, kterému umřela matka. Žena je otrokyní ale nakonec ač se pána bojí a nemá ho ráda do něj zamiluje a on do ní také. Vezmou se ale zjistí se, že její první manžel není mrtvý a kvůli penězům jí chce zpět. Nakonec získá svou dceru zpět, zůstane s mužem u kterého byla otrokyní a mají spolu další děti.
Kniha třetí : Pařížský právník nesnáší svůj dosavadní život. Jeho žena ho nemiluje ale je s ním jen kvůli vlivu. Je to potvora. Jednoho dne letí do Německa za přítelem, který mu má něco důležitého sdělit ale letadlo těsně před přistáním exploduje a on jako jediný přežije a zjistí, že je to perfektní příležitost k záměně identity a nového života. Jelikož byl vlivný právník a pomohl jednomu skvělému padělateli tak se s ním spojí a on mu zařídí nové doklady. Muž se zamiluje a ožení ale milenec jeho ženy ho pozná a hrozí, že vše prozradí. Nakonec se zaplete do vraždy a jeho život začíná být komplikovaný. Jeho nová žena umírá a on je nakonec prozrazen a zavřen za vraždu a změnu identity.
Asi jsem přesně nenapsala obsahy ale knihy mě zaujaly a ráda bych si je přidala na seznam přečtených knih abych si je mohla v budoucnu znovu přečíst. Budu ráda za jakoukoliv pomoc.
Díky :)

15.06.2014