mi2 mi2 diskuze

☰ menu

Zpoplatněný bazar

Jinému podnikateli ( OSVČ) může radit každý kdo chce, ještě pořát je v zákoně kniha přání a stížností. I komentář (rada) na heuréce nebo na sociální síti může pomoci.

28.08.2016


Zpoplatněný bazar

kní - s těmito jsem neměl tu možnost. Dělal jsem vše od šaškáren až po event man. a účetní odd. Konkrétní názvy nebudu psát ještě by se mi to vrátilo. Takových udavačů a slunečníků se jen tak nenajde. Negeneralizuji jen píšu co jsem zažil, rád pomohu ale svými silami, nikdy nikdy nedám peníze. To už si raději tou bankovkou zapálím cigáro. I tím zapálením by byla užitečněji využita než na zaplacení luxusních klimatizovaných kanceláří v centru prahy nebo na prodloužení klasického passata nebo na převezení velkoplošné obrazovky z Vítkovic do Prahy kde bude využita přesně na 42min.. Tohle vše v zájmu ekologie a humanity. Na pracovních serverech nebo dokonce na ÚP je inzerátů dost. Odměny pro schopné přisluhovače jsou minimálně 3x než ve státní správě. Jen vůbec nechápu proč nabízí tolik když ty peníze mohou dát přímo potřebným?

28.08.2016


Zpoplatněný bazar

Ta co je a bude do roku 2020 na dresech FC Barcelona.

28.08.2016


Zpoplatněný bazar

K situaci s bazarem už jsem se vyjádřil, naneštěstí mám co říci i k nadacím, příspěvkovým organizacím... Při studiích i po nich jsem měl možnost spolupracovan nebo přímo pracovat v této sféře. Po zkušenostech s 5ti nadacemi vč. té na světě největší jsem se pozvracel a nikdy už bych nedal ani 1kč. Sejde se pár vychcánků s kontakty u podikatelů nebo politiků, seženou si nějakého multikulti nebo eko pomatence který se stane tváří a má pocit že zachrání planetu. Mezitím se vychcánci přemnoží, udělají dozorčí nebo chceme-li jen top management. Začnou dolovat peníze od státu, korporátu a pošlou i studentíky s kasičkama do ulic. No a jak je pomalu všude začnou objevovat zajímavé částky, tak se zjistí že to je zajímavé. Najde se další pomatenec, udělá se další projekt. Když už je pomatenců nekolik nechce se top managementu do kanceláře. Naberou se tedy nový koordinátoři (většinou absolventi genderových a jiných sociálních ideálně soukromých škol) kteří to kromě 20.000,- výplaty to dělají i z přesvědčení.
Co si budeme povídat, každý kdo se chce přesvědčit má možnost, v každém větším městě může se přihlásit na brigádu. A věřte že na hodinu budete mít více než v zaměstnání, to jestli si to dokážete odůvodnit v sobě a to jestli při odvodu peněz z kasičky se zvládnete dívat do očí lidem kteří od samého začátku vědí že ten cílový projekt nedostane ani 10% z toho co se vybere... Zvládnete koukat na válející se balíčky peněz na masivním stole z exotického dřeva, luxusní limuzíny na dvoře, hodinky za stovky tisíc na ruce, na limitované edice telefonů na notebooky které ani nejsou určeny pro český trh... Že jsou lidi naivní a neustále dávají nikdy nepochopím. A že těchto dobrodinců čím dál více a že nejvyšší částky dávají ti co nejsou ekonomicky aktivní :D Zelené vdovy, paničky ze satelitů... Věřte že když si koupíte nějaký šmuk za 30kč, že 10kč má ten co ho prodá, 19kč se dá na provoz a 1kč možná někam dopluje. Sledujte chvilku toho studentíka co stojí u metra kolik toho prodá... Přestanu léčit, nebudu kresli v CAD, přestnu makat u CNC... Kdybych potřeboval prachy a neměl svědomí, jdu dělat charitu nebo pro charitu.

28.08.2016


Zpoplatněný bazar

Něco platit za vystavení? A ještě minimálně 4x více než na předraženám Aukru :D K čemu to asi tak povede? Že by se tu přestala prodávat klasika? Taková klasika která se dá všude sehnat za 20kč ze které má člověk radost že knížka neskončila v kontejneru. A co že se tu bude prodávat? Že by nesehnatelné kousky za 100 - 1000kč. Aha tak takhle se zbavuje podvodníků. Není nad to někoho lohnout o 20kč plus poštovné.

26.08.2016


Je nutné hodnotit knihu jako odpad ?

Žádný soucit, byl jsem u vzniku několika knih a vůbec se nedivím že spousta lidí ohodnotí knihu "odpadem". Spousta dobrých knih se nepřeloží a zase spousta naprosto marných českých autorů vyjde aniž by byla kniha dopsána ještě v den kdy má jít do tisku. O vydavatelstvích která "zneužívají" google translator a někoho kdo si napsal do životopisu že umí anglicky to ani nemluvím. Já knihu beru jako každý jiný výrobek, za každým výrobkem je práce i když je to největší krám z číny.

02.07.2016


Pár nápadů na vylepšení webu

Komentáře, hodnocení, palce... to mi nijak žíly netrhá, jen mě začíná hodně sr.t přístup samozvaných stoprocentně spravedlivých aktivistů či spíše aktivistek. Nemám nic proti zdejším adminům, ale s tímhle zlem s bohužel na internetu setkávám dnes a denně. Spravedlivé administrátorky skupin na FB... Nejsem tak starý, ale chvilku jsem totalitu zažil, ale to co se začíná dít nemůže skončit dobře. Dříve o vhodnosti či nevhodnosti rozhodoval uliční výbor, dnes každá "Blažková" na mateřské co sežrala šalamounovo ho.no. Bohužel tahle doba začíná být zvrácená. Pánové v produktivním věku pracují 20hod denně, 7 dní v týdnu aby krasavice inteligentní mohly tlačit nejmodernější kočárek do svého butiku, květinářství, čajovny... Do sluníčkového podnikání které JEN žere těžce vydělané prachy od partnera! A tyto úchylné zvrácené "podnikatelky" mají ještě tu drzost rozdávat moudra a kádrovat lidi. S tímto lidským odpadem se bohužel setkávám dnes a denně. Pracoval jsem v marketingu, dělal jsem obchoďáka, poradenství a opravdu se to nedá. Narazit ve firmě na někoho kdo je praktik a má otevřené oči je čirý zázrak. Zázrak který se nejčastěji zjevuje v pohostinství, výčepní od narození. Natrefit na paní podnikatelku která je ochotná dát do reklamy (na 1 měsíc) tisícinásobek obratu z posledních 2 let není problém. Najít provozovnu která denně prodělává více jak 3000kč naprosto běžné a tyto krůtičky ještě budou radit jak se co má dělat? Né děkuji, raději půjdu dělat k pásu! Prostě nám vyrostla nová "geniální nadnárodní" generace Ynteligentů. Pořát se mluví o tom že by se měla obnovit vojna která by z kluků dělala muže, ale co by se potom muselo vytvořit pro tuto dlouhonohou blond elitu? Omlouvám se za některá ostrá slova, genderovou nevyváženost... ale z mého pohledu je to krutá realita poslednch let.

21.03.2016


Pár nápadů na vylepšení webu

Už mi z toho klikání tady bolí ruka. Chtělo by to začít myslet na užitelském pohodlí. Klikání na to ozubené kolečko už mi leze krkem. Proč se už nearchivují zprávy na které je odpovězeno? Klikání a klikání. Další nedodělek si myslím je položka Poštovné v bazaru. To je jako na co? Jako cena obyčejného psaní, doporučené zásilky, dobírky?

20.03.2016


Bazar na Databázi knih

Pár měsíců zde nabízím knihy, posílám knihy a komunikuji s příjemnými kupujícími. Nicméně posledních 14dní se snažím zakoupit knihy od zdejších prodejců a jsem zděšen!!! 1) Přístupem prodejců (profesionálních nabízečů), jednoslovné odpovědi po týdnu? 2) Nekomunikací i v případě že jsou online (ignorace) 3) Počtem nabídek třetích osob (tyto knihy jsem vystavila kamarádce, napište jí na email .....) 4) Množstvím profilů pražských antikvariátů které zde knihy nabízejí za vyšší ceny než na svých webech.

13.03.2016


Antikvariáty - špatné zkušenosti

Nechápu že nejvíce spekulací vedou ti co nemají žádnou zkušenost s daným tématem!!! Kdyby kdosi věděl že v kamených obchodech jsou jen knihy za 5kč, které nejsou na webu!!! Nikam se nic nevozí! Kdyby někdo chtěl znát pravdu, tak A11 dělá ceny robot! Tedy podle četnosti a historie cen daného titulu dá nákupčí cenu, která se postupem času automaticky snižuje. Což je dle mého nejvíc FÉR jednání. Z více než 10ti leté zkušenosti z prodejem za sebe říkám že o předraženosti mluví nejvíc ti co chtějí na poptávaném zboží vydělávat. Párkrát jsem těmto škemralům snížil cenu a po pár dnech jsem své prodané zboží nalezl třeba na Aukru za trojnásobek. Nikdy, nikdy poptávané, skoro nesehnatelné tituly nebudu prodávat za nižší než nabídnuté ceny. HOWGH (btw. nejsem insider, jen se okolo sebe koukám a netluču prázdnou slámu)

13.03.2016


Audioknihy

pajonek zrovna od Vás bych čekal že rozumíte psanému textu. Poslední dobou pozoruji jak sebevzdělanější lidé nerozumí psanému textu nebo jej schávlně komolí tak aby jim vyhovoval. Ta "žumpa" tam ani náhodou není kvůli formě nebo obsahu, ale kvůli tomu jak se zachází s reálně inkasovanými penězi z těchto děl, jak se zachází se statistikami prodejnosti... Prostě kdo chce ať věří že z těch vámi zaplacených peněz něco doteče až k vydavateli.

26.12.2015


Audioknihy

Audioknihy nekupuji, nestahuji a neposlouchám. Už od dob SŠ když nám učitelé pouštěli nahrávky z ČRo mě to "prudí". Nemám z toho zážitek jako ze čtení nebo videa. U audia jsem zvyklý pracovat a to prostě potřebuji aby to šlapalo a né abych se na to musel soustředit. Co se týká komerční stránky, pak absolutně nezávidím vydavatelům a komukoli kdo v tom má peníze. Podle mého je to monkey byznys, který jako soukromník nemůžete dělat. 150.000 a nebo 20.000 nebo 750.000 je to absolutně nevypovídající. Návratnost a případná ziskovost stojí na distribuci. A také na dobrotivé konkurenci, hlavně u el. obsahů. Po skoro roční zkušenosti nechci mít s elektronickými licencemi vůbec nic společného. Autorské zákony, daňové zákony, kompenzační faktury, marketingové příspěvky, manipulování s návštěvnostmi festivalů, předplatnými... NEVER MORE. žumpa

21.12.2015


Bazar na Databázi knih

Podle předchozích zkusenosti vím ze tito "zlepsovaci" cen jsou vestsinou prekupnici a ne koncovi uzivatele. Uz se mi párkrát povedlo nechat se ukecat na třetinu a nasledujci den jsem stejne "poškozenou" knihu nasel pres MA na Aukru za víc než jsem za ni původně chtěl.

04.12.2015


Prodej nebo výměna knih

Dobrý den, i když to normálně nedělám, tak jsem nakoukl... Po letmém projetí jsem zatoužil... zeptat se jaký kouzelný způsob používáte na tvorbu ceny?

V 99% se jedná o beletrii z let 60. - 90. Takže nelze očekávat nic jiného než statisícové náklady několikrát za pětiletku. Bohužel i velmi zajímavá nestárnoucí díla tímto "množením" se přemnožila. Ještě před 8mi lety bylo možné tyto "lepší" tituly nabízet za 50-90kč. Dnes už spousta antikvariátů ani nevezme knihy jako Vejce a Já, Na západní frontě klid, Hlava XII, Nazí a mrtví... Je to děs, ale lidé se stěhují do čím dál tím menších prostor, gramotnost také klesá a někde se ty zásoby klasiků projevit musí.

* pokud je to naceňováno podle citu / od boku, tak klobouk dolů. Takhle by to před 6 až 8. lety nacenila velká většina Antikvariátů

Bohužel dnes se za pár kaček dá zkompletovat Feuchtwanger, Remarque, Mailer...

Jsou tu dvě možnosti. Počkat si pár let na změnu chování kupujících, změnu poptávky a nebo nyní dát knihy zdarma nebo téměř zdarma před antikvariát.

Tím vůbec neříkám že ty ceny jsou vysoké nebo že část těchto knih neprodáte.

Umím prodat skoro vše, ale na beletrii 70. a 80, Vám nedokážu ani naznačit...

Sám jsem tento problém s těžkým srdcem vyřešil odvozem do sběrny. Kde si nakonec se spoustou keců knihy vzali zadarmo. Prý mají zákaz vykupovat vázané knihy.

25.11.2014