mariva mariva diskuze

☰ menu

Nutný souhlas s reklamou

Chápu, že dnes to nikde nejde bez reklam, ale to se nenašel jiný sponzor než ekondomy? Než projdu stránku, vyskoči na mě 3x jejich reklama. Napadlo mě, že možná za reklamu platí zbožím Berte můj příspěvek trochu s nadsázkou.

01.01.2023


7. Kniha, jejíž autor je o 22 let starší než já

Maanna: děkuji, ještě jsem narazila na Jiřího Menzela.

11.01.2022


7. Kniha, jejíž autor je o 22 let starší než já

Z roku 1938 jsem zatím objevila jen Fredericka Forsytha, ještě že toho napsal tolik, snad si vyberu.

10.01.2022


Bazar - stává se vám to také??

Dnešní nová zkušenost:
Objednávka od Petr899 s tím, že by si pro knihu zítra přijel osobně. Odepsala jsem, ale odpověď už žádná.
O hodinu později objednávka na 2 knihy od PavelB12 na dobírku i s uvedenou adresou. Odepsala jsem a najednou se mi to spojilo s předcházející objednávkou (díky DK). Tím jsem zjistila, že Petr už není, změnil se na Pavla a tak jsem si ověřila adresu, kam jsem měla knihy poslat a jak jsem očekávala, v ulici takové číslo není (pokud ho nemá věznice sousedící s posledním domem v ulici).
Nemá dnes někdo podobnou zkušenost? Divila bych se, kdyby se někdo bavil jen na můj účet. V každém případě pozor na tyto 2 profily, oba dnes založené Petr899 a PavelB12.

15.03.2021


14. Kniha s pruhovanou obálkou

Napadají mě hned 2 knihy Petry Hülsmannové:
https://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-uderi-kam-se-mu-zachce-367334
https://www.databazeknih.cz/knihy/cokoladovy-prusvih-365164

18.12.2020


Bazar - stává se vám to také??

Je možné, že se pletu. Vycházela jsem z toho, že při dokončování obchodu se při ANO otevře hodnocení, při zadání NE se hodnocení neotevírá. Dávat negativní hodnocení za drobnosti mi přijde hodně tvrdé, tu možnost si nechávám při vyložených podvodech nebo nějakém hodně divném jednání. To neutrální mi přijde mírnější, třeba poslední případ - kupující napíše, že chce knihu poslat na dobírku, ale když požádám o adresu, už se neozve.

19.05.2020


Bazar - stává se vám to také??

Já myslím, že by stačilo vrátit do hodnocení možnost neutrálního ohodnocení a tam popsat problém s nakupujícím. Pokud se nepletu, teď, pokud obchod neproběhne, není ani možné dát negativní hodnocení.

19.05.2020


18. Kniha, jejíž název je na obálce červenou barvou

https://www.databazeknih.cz/knihy/zima-bez-tebe-425106
a
https://www.databazeknih.cz/knihy/zkratka-se-zamilujte-392407
Tu mám v rezervě pro téma s mým vysněným povoláním.

06.01.2020


17. Kniha, ve které se odehrává svatba nebo pohřeb

Docela náhodou zadání splňuje hned první kniha, kterou jsem v letošním roce četla. Tentokrát jde v jedné knize nejen o svatbu, ale i o pohřeb.
https://www.databazeknih.cz/knihy/jane-rizzoliova-a-maura-islesova-zaveje-87554

02.01.2020


20.) kniha s černobílou obálkou

Vidím, že tohle bude jedno z nejsložitějších témat. Mám pocit, že dnes už snad ani knihy s černobílou obálkou nevycházejí. Mám jich kolem sebe v obchodě tisíce a snad na každé je i nějaká jiná barva. Žebříček mi moc nepomohl, snad polovina knih tam rozhodně nemá černobílou obálku. Možná se lépe hledá mezi starými knihami, tam se ještě tolik barvami nehýřilo. Ale našla jsem přece jen jednu, která by měla splňovat zadání na 100% (možná díky tomu, že vpředu nemá žádný nápis
https://www.databazeknih.cz/knihy/americky-rebel-zivot-clinta-eastwooda-183274
Já ale ještě zvažuju jinou, i když se mi zdá, že ta fotka má nádech spíš do hnědé:
https://www.databazeknih.cz/knihy/jan-triska-360972

15.08.2019


Bazar - stává se vám to také??

Marylaa: Mě už se to stalo 3x, že jsem měla v nabídce knihu a pak ji doma nemohla najít. V jednom případě jsem dodatečně zjistila, že jsem ji prodala už asi o rok dřív, ale s dotyčnou jsem komunikovala přes mail a tak jsem ji z nabídky na DK nevymazala. Druhé dva případy jsem nenašla dodnes, v jednom případě mě to překvapuje, protože nevím o tom, že by se kniha za posledních 10 let někam přesunula z knihovny. Poslední případ mě nepřekvapuje, jde o tenký sešitek a ten se mohl někam založit.
Vždycky je mi líto, že zákazníka zklamu, snažím se promazávat bazar, ale někdy se prostě chybička vloudí.
Nečekám, že by si zákazník měl pro knihu přijít osobně. Spíš se mi běžně stává od Pražáků, že i když v inzerátu i v mém profilu je město, kde žiju, předpokládají, že jim někde v Praze knihu předám.

07.06.2019


Bazar - stává se vám to také??

Koka: Nabídka vrácení zdarma je o tom, že si zboží vyzvednou, vyzkouší a když se jim nelíbí, můžou ho vrátit. To je něco trochu jiného, protože před tím, aby si zboží vyzkoušeli, ho musí zaplatit. Já měla na mysli situaci, kdy si zboží objednají, nic neplatí a když si balíček nevyzvednou, musí se vrátit zpátky. Prostě jen tak z nudy klikají na internetu...

23.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Tady nás to stojí maximálně nějaký čas, který strávíme dopisováním s podobnými "zákazníky", ale mám tu pobočku Zásilkovny a hlava mi nebere, kolik lidí si jen tak, asi z nudy, objedná na e-shopech různé zboží, nechají si ho poslat a pak se ani neobtěžují si pro balíček dojít. Že s tím mají e-shopy práci a nemalé náklady, to je jim jedno. Když vidím na balíčku některá jména, už dopředu vím, že mi tu bude týden i déle ležet a pak se bude zase odesílat zpátky. Pro některé lidi je to asi jediná zábava, na kterou se zmůžou.

23.05.2019


Využívání komentářů pro reklamní účely

Tak to abych si začala dávat pozor na to, co píšu do komentářů :)

15.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Dřív bylo možné tzv. neutrální hodnocení, tam by se mi to hodilo víc. Záporné bych nechala jen pro problematické obchody (nepošle knihu nebo je v hodně špatném stavu apod.)

14.05.2019


Využívání komentářů pro reklamní účely

Oni ti vydavatelé zase nemají tolik na výběr, protože pokud je to první vydání nedávno vydané knihy, komentářů je tu jen pár. Jen jsem si říkala, že by uživatelé databáze měli vědět, kde všude se může ocitnout jejich komentář.

14.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Lector: Bazar nabízí hodnocení jen kladné nebo záporné a pokud k žádnému obchodu nedošlo, dávat červený puntík jen za to, že už neodpoví, to je zbytečně tvrdé a jak píše Koka, stejně jsou to většinou jen nově přihlášení, kteří už se znovu ani nepřihlásí. Možná nás tak opravdu jen někdo testuje, protože v bazaru se teď objevuje, jak rychle reagujeme na poptávku.

14.05.2019


Využívání komentářů pro reklamní účely

Nakladatelé to zveřejňují bez přezdívky autora, takže svůj nick tam nenajdete. Já si osobně nemyslím, že by mé komentáře zrovna byly tak excelentní, že by jich někdo využil. Jen jsem si říkala, že by o tom ti, kteří píší komentáře, mohli vědět, protože nakladatelé je o tom určitě neinformují. Viz např.:

Zmizení Sáry Lindertové

Jedno z hodnocení na databazeknih.cz:

Napínavé a tajemné. Jen lehké fantastično, takže to třeba nezaujme všechny, ale rozhodně vás z toho bude mrazit!

Osvětimská ukolébavka

Jedno z hodnocení na databazeknih.cz:

Již po pár stránkách přišly slzy. A chtěly se drát ven po celou dobu čtení. Helene je velmi statečná žena, která pro záchranu svých dětí a dětí ostatních udělá vše. Postaví se dokonce nejznámějšímu "doktorovi" z druhé světové. Konec mě velmi zasáhl. Knihu jsem přečetla na jeden zátah. DOPORUČUJI.

14.05.2019


Využívání komentářů pro reklamní účely

Už před časem jsem zjistila, že komentáře, které tu většina uživatelů píše k jednotlivým knihám, jsou využívány některými nakladateli k reklamním účelům. Např. v reklamních materiálech nakladatelství Albatros a Grada je často vedle anotace knihy uvedeno "Jedno z hodnocení na databazeknih.cz:...." To používají sami nebo to mají nějak ošetřeno s majitelem Databáze? Jejich reklamní oddělení má ušetřenou práci, když si jen zkopírují to, co sem napíší uživatelé. Nepřijde mi to právě etické.

14.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Stává se to často. Obvykle si jen pomyslím něco o slušnosti dotyčného a zalituji, že tu není možnost hodnotit daného uživatele, aby i ostatní věděli, že na něj není spolehnutí.

14.05.2019