MarekG MarekG diskuze

☰ menu

Kniha pro mladou slečnu?

Doporučil bych určitě 13. nebe. Je to krásné a silná kniha o vážných tématech, jako je smrt a vražda. Jako jedna z mála dětských knih v poslední době velice zaujala.
https://www.databazeknih.cz/knihy/trinacte-nebe-287061

Ještě bych doporučil Volání netvora
https://www.databazeknih.cz/knihy/volani-netvora-127534

05.05.2018


Fantasy pro muže

Beatrice: Mě se Stránky světa líbily, byla to příjemná četba, po které budeš na knihy pohlížet jinak, něž dosud. Už se chystám na druhý díl, jenom čekám, až ho koupí do naší knihovny.

20.02.2018


Fantasy pro muže

Jass: Beatrice ale také napsala, že by chtěla historické fantasy, po tom by byla Píseň ledu a ohně na místě :-)

19.02.2018


Fantasy pro muže

Jass: Pokud jsem příspěvek Beatrice dobře pochopil, nechtěla něco ve stylu zaklínače, ale něco stejně dobré. Samozřejmě pokud by ale Beatrice chtěla něco ve stylu zaklínače, tak potom by asi Píseň ledu a ohně nebyla to pravé. V poslední době mě ale zaujala fantasy série z tématikou magie, které pochází z knih: https://www.databazeknih.cz/serie/stranky-sveta-6150

19.02.2018


Fantasy pro muže

Já můžu jen doporučit Píseň ledu a ohně od G.R.R. Martina, ta mě naprosto dostala.

19.02.2018


Nejgeniálnější zápletka v knize

Někde jsem četl, že jestliže je v knize Agathy Christie lékař, je velmi velká pravděpodobnost, že bude vrahem. Z osobní zkušenosti soudím, že to je pravda. Pravdou je i recyklování zápletek, jak psala Nais, Agatha Christie to přiznala v knize Karty na stole, kdy její literární alter ego Ariadne Oliverová říká něco v tom smyslu, že psaní byla namáhavá práce jen na začátku její kariéry a teď už jen mění postavy a prostředí, ale její čtenáři jsou do jejího finského detektiva ( jasná narážka na Poirota), tak zamilovaní, že si nevšimnou, kdyby stejnou knihu napsala vícekrát.

18.02.2018


Nejgeniálnější zápletka v knize

Marylaa: Zápletky knih od Agathy Christie, které napsala v jejím těžkém životním období po rozvodu s prvním manželem, jsou opravdu slabší, sama přiznala, že např. Záhadu modrého vlaku napsala jen kvůli penězům. Také knihy, které napsala ve velmi pokročilém věku, třeba Brána osudu, nejsou tak dobré, jako knihy, které napsala ve své vrcholné formě.

18.02.2018


Nejgeniálnější zápletka v knize

Marylaa: Tak potom byste byla geniálním vyšetřovatelem :-) Mě se podařilo odhalit pachatele v příbězích Agathy Christie jen ve dvou povídkách, sice jsem absolutně netušil jak to udělali, ale prostě jsem věděl, že to jsou oni :-)

18.02.2018


Nejgeniálnější zápletka v knize

Pro mě jednoznačně knihy Agathy Christie, kniha Deset malých černoušků vlastně ukazuje příklad dokonalého zločinu.

17.02.2018


Knihy o psech

https://www.databazeknih.cz/knihy/bily-bim-56589 - Krásná, ale velice smutná kniha s tragickým koncem

https://www.databazeknih.cz/serie/zakon-smecky-3920 - Nevím, jestli to je dojemné, četl jsem jen první díl, který mi dojemný nepřišel. Je to ale hodně dobrodružné.

11.12.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

tatjana1737: Zkuste prasklinu jinak, je to jednoslovný název. Domeček nic neznamená, není to žádná kniha.

29.11.2017


Jaká je hodnota této knihy?

Pokud se nejedná o exlibris známé osobnosti, což v tomto případě ne, nebo exlibris vytvořené slavným grafikem, tak mají obvykle cenu několika desítek korun, maximálně stovek, pokud je hodně neobvyklé.

Tady se můžete podívat na ceny některých exlibris: https://livebid.cz/auction/sb_art_06e

28.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

M.Heaven: Vlajka na ocasu určuje národnost autora této knihy. Autorova nejznámější kniha popisuje cesty mladé šlechtice vesmírem.

28.11.2017


Kniha pro mladou slečnu?

Aha, tak s knihami pro dívky moc neporadím, ale z detektivek můžu jednoznačně doporučit cokoliv od Agathy Christie, její kniha jsou vždycky jistota.

26.11.2017


Kniha pro mladou slečnu?

Pokud čte úplně všechno, tak jí dejte jakoukoliv knihu a určitě bude spokojená :-)
Teď vážně, jaké žánry má ráda? Pro dívky, detektivky, fantasy, horrory? Těžko se něco doporučuje, když nevíte, jaký typ knihy osobu potěší. Znám mladé lidi, co čtou youngadult, ale i takové, co čtou ruské klasiky. Zkuste blíž specifikovat, co byste si konkrétně představovala.

26.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

luria: Ne, je to pouze pro ozdobu.

24.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

dadab: Zkuste jiné slovo pro robota, je to název operačního systému telefonů. Název knihy je otázka. Robot dělá něco, co se děje hlavně ve spánku.

23.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Shardlake: Díra patří k zelené kouli. Skřítek je postava z knihy, která se jmenuje jako neoblíbený druh snu, děj se odehrává v době před Vánoci, což je zahrnuto i v názvu. Meč představuje elektrický výboj, který se objevuje při určitém typu počasí, kniha je jeden z dílů rozsáhlé fantasy série, podle které HBO natáčí velmi oblíbený seriál.

23.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

simona1339: Co teče okolo věže? Název knihy je v angličtině a kniha je od slovenského autora.

23.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Tu knihu ale nenapsal on, je pouze o něm.

22.11.2017