MadyDollar MadyDollar diskuze

☰ menu

Carterovské krimi/thrillery

Zdravím,
po přečtení prvního dílu s Robertem Hunterem od Chrise Cartera jsem jeho psaní naprosto propadl a (bohužel) dost rychle jsem sjel celou sérii. Proto se obracím na odborníky, znalce a milovníky tohoto autora s prosbou o radu, jaké další knihy tohoto rázu bych si mohl přečíst. Nechci kdejaké thrillery, chci co nejvíce podobné Carterovu stylu - brutální vraždy, hlavním prvkem je profilování, málo řečí okolo a hlavní je příběhová linka.

12.05.2020


Kde začít s Murakamim?

Ahoj, předpokládám, že fanoušku Murakamiho se tady najde nemálo. Rád bych se zeptal a poprosil vás o doporučení, která knížka by byla nejlepší jako první seznámení s autorem pro nezkušeného čtenáře?

16.03.2019


Pygmalion replika?

Děkuji moc za vysvětlení, hned je to jasnější :) mimochodem Moc přítomného okamžiku jsem četl. Je to úžasná kniha.

23.09.2016


Pygmalion replika?

Čtu momentálně výše zminěné dílo a narazil jsem na jednu repliku, které asi úplně nerozumím, i když se o to pokouším. :) Higgins při prvním střetu s Elizou v jeho bytě říká: "Na budoucnost má člověk dost času myslet až tehdy, když už ho žádná budoucnost nečeká...". Mohl bych poprosit někoho, kdo porozuměl autorově myšlence, aby mi to osvětlil?
Děkuji :)

22.09.2016


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Dočetl jsem se o tomto spisovateli a vypadá více než zajímave. :) Pomůžete mi rozhodnout, kterou knihu vybrat jako první? Děkuji .)

14.02.2016


Knihy v angličtině

Zdravím, chtěl bych začít číst knížky v angličtině - jednak ze zvědavosti, jednak kvůli zdokonalování mé angličtiny. Jenže nevím, kde jak nebo čím začít. Mé znalosti angličtiny jsou tak někde v průměru. Přeložím článek, rozumím anglickému videu, ale že bych se 100%ně dorozuměl s anglicky mluvící osobou, to ne :) Proto se na vás obracím a doufám, že mi poradíte, čím bych mohl začít. Mým nejoblíbenějším žánrem jsou krimi, thrillery. Děkuji :)

10.09.2014


Oblíbené první věty v románech

Moc se mi líbilo Brownovo spíše slovní spojení: Nepochopení plodí nedůvěru.

09.08.2014


Jo Nesbø

Je tu někdo, kdo má načteno více titulů od zmiňovaného autora? Dostal jsem tip, že je jeden ze špičky toho žánru. No k mému problému: nevím, kterou knížku číst jako první. Dočetl jsem se, že v jeho knihách vystupuje jistý Harry Hole. Který díl s Harry Holem bych měl číst jako první? Protože jak je uvedeno, první díl je dílo s názvem Netopýr vydané v roce 2013, ale třeba dílo s Harrym je i Nemesis z roku 2011 (které je ale v pořadí až čtvrté). Mohl by mi to někdo, prosím, trošku osvětlit? :) Přes všechna doporučení spisovatele bych si nerad cokoli vyspoiloval dopředu. Předem Děkuji za odpovědi

08.08.2014