lushi lushi diskuze

☰ menu

Kolik procent vašich letošních dárků pošlete dál?

Já autorku vlákna chápu, i kdybychom měly rozdílnou motivaci v posílání dárků dál. U mě je to takhle: To, že si některé dárky nenechám, neznamená, že si daru nevážím, že bych nebyla vděčná. Každý rok jsem překvapená, kolik dárků dostanu / s partnerem dostaneme společně. Je ohromné, jak nám jiní lidé prokazují přátelství a touží nám udělat radost. A radost nám udělají každým darem. Protože každý dar je u nás v rodině myšlen od srdce. To, že se darující netrefí do vkusu nebo koupí něco, co už máme, nijak nesnižuje hodnotu daru.

Ale poté, co si člověk přiveze dar domů, začíná být "dar" věcí, kterou musí začlenit do domácnosti. Co s nadbytečnými podtácky, levandulovou svíčkou, na kterou je partner prudce alergický, nebo sypaným čajem, když si sypané čaje nepřipravujeme? Někdo by to možná strčil někam do kouta, ale my máme malý byt a věci, které nevyužíváme, tu prostě být nemůžou. A zároveň jsem člověk uctivý, takže věci jen tak nevyhodím. Proto se je snažím posílat dál.

Konečně odpověď na otázku: Tento rok jich je jenom trochu. Zmíněný sypaný čaj nabídnu kolegům v práci, vařečku daruji do charity a eko vonný pytlíček do šatny / botníku (jehož vůni nesneseme) rovněž. Ještě jsme dostali látkové kapesníky, které jsou zatím uložené v šuplíku. Pokud je rok nevyužijeme, taky půjdou do charity.

27.12.2016