LenysekC LenysekC diskuze

☰ menu

Hledám knihy na téma...

Ahoj, prosím o tipy na knihy o letcích RAF, spíš méně profláklé, opomíjené a zaměřené spíš na psychologii, na pocity těch letců, co se jim honilo hlavou, jak je to formovalo... Díky!

16.08.2017


Nejzajímavější knihy z oblasti psychologie

Heinz-Peter Röhr, cokoli. Vysvětluje problémy na pohádkách, je to názorné a každý si to dokáže přebrat ;)
http://www.databazeknih.cz/autori/heinz-peter-rohr-20079

29.06.2017


Zdraví všech lidí.

knedlik: Amen, amen! :)
Že by se na trh dostalo všechno a drogy se prodávaly ve velkém? No a? Lidi se pořád můžou rozhodnout, jestli to koupí, nikdo je k tomu přece nenutí. Za ideální situace (tzn. za situace, kdy lidi aspoň trochu přemýšlí), by se takový výrobek na trhu prostě neudržel. Leč lidi nepřemýšlí. Jen si stěžují.
A proč by ti, co si vědomě kupují sra.ky a nedělají pro své zdraví lautr nic, měli mít nějaký "nárok" na zdraví? Stejně se většina těch lidí nechce "uzdravit", ale jen něčím zaplácnout příznaky. A nejlíp hned. Protože kdyby se chtěli uzdravit, stačí změnit návyky. Jenže to není hned a není to tak snadné jako polknout piluli.
Že lidé jsou obětí byznysu... I kdeže, lidi CHTĚJÍ být obětí - čehokoli, hlavně když za jejich pokáklej život bude odpovědnej někdo jinej. Takhle začínají všechny konflikty, že se na někoho ukáže a řekne se: on za to může! A správný uvědomělý ovčan se pak půjde bít. Za svůj "stát". Neměl by se jít bít ten "stát", když je to povětšinou on, kdo na tyhle viníky ukáže?
A už jen tak úplně na okraj - něco jako "stát" stejně neexistuje, tak proč by měl něco řešit a o někoho se starat? Stát je to, na co se dá svalit odpovědnost, ale ukažte mi ho někdo, ať si na něj můžu šáhnout, nebo si s ním aspoň popovídat. A nejvíc mě baví, jak se používá takovej ten dvojí metr - jednou by se stát měl starat, měl regulovat, měl zasahovat, ale když se taková regulace dotkne někoho osobně, tak je to špatně - co je komu do toho, co já dělám, co piju a kouřím, já si přece můžu dělat co chci! To máme teda pěknou demokracii! Ale víte, co si o těchhle stížnostech myslí stát? Vůbec nic :)

29.11.2016


Zdraví všech lidí.

knedlik: Amen :)

28.11.2016


Poraďte autory podobného typu

No mám ji na seznamu, akorát mě nenapadla v téhle souvislosti, uvidím :) Dík!

04.08.2016


Poraďte autory podobného typu

Děkuji všem za rady, sama jsem trochu zapátrala a objevila si Elizabeth Gaskellovou, tak jsem na ni zvědavá. Gotické romány mám ráda, i když Udolfa jsem ještě nečetla, a Věčná Ambra byla taky super, to je fakt :) Zkusím omrknout ten Neoluxor, ale radši bych tehdejší autor(k)y. Daphne jsem taky zkoušela, ale asi ne ve správnou dobu, nějak mi nesedla.
Jestli máte někdo ještě nějaký tip, tak sem s ním :)

04.08.2016


Poraďte autory podobného typu

Ahoj, prosím Vás, doporučíte mi autory, kteří píší podobně jako Austenová? Sestry Bronteovy, George Elliotovou a tyhle známější už jsem vyzkoušela, ale láká mě teď prostě tohle období a tyhle starosti... A určitě jsou stejně dobří a ne tak profláklí autoři z téhle doby. Za tipy díky!

02.08.2016


Knihy, které by neměly chybět v knihovně gymnázia

Asi bych zařadila knihy o náboženstvích - všech možných. Ať si studenti můžou udělat vlastní názor na to, proč a zač se celej svět tak mydlí a nemusí spoléhat na to, čím je krmí televize. A s tím souvisí psychologie a různé techniky sebepoznávání. A nemusí to být jen knihy naučné, těchto témat se bohatě dotýkají i romány.
Takže např. cokoli od Heinz-Petera Röhra, C. G. Junga, T. Halíka, S. Grofa, V. Cílka, třeba i J. Duška, z románů např. Ten, kdo stojí v koutě, Atlasova vzpoura, Všechny malé zázraky, Zelená tvář od Meyrinka, Homo Psychoticus... A taky životopisy bývají zajímavé, určitě by nebylo špatné mít tam biografie lidí napříč povoláními a osudy - od Kerouaca přes van Gogha po Feynmanna.

15.02.2016