Kontryhelka Kontryhelka diskuze

☰ menu

Jakou knihu právě čtete?

Po hodně letech jsem se vrátila k sérii knih Harlequin. Je příjemné se opět začíst do nějaké té romantiky.

11.06.2022


Jakou knihu právě čtete?

Nějak se mi zastesklo po humorné literatuře, tak jsem opět oprášila mého dobrého Švandrlíka. Doktor od Jezera Hrochů a Šance jako hrom.

17.01.2022


1. Kniha z lékařského prostředí

Milion dolarů za srdce. Heinz Günter Konsalik.

31.01.2021


20. Kniha, jejíž hlavní hrdina pracuje se zvířaty

Nevím, jestli to je to pravé pro téma, ale dala by se sem klidně zařadit i kniha od Betty MacDonaldové Vejce a já. Ta má na farmě spoustu zvířat, hlavně slepic a stará se o ně.

31.12.2020


Knihkupectví, nebo knihovny?

U mně je to tak napůl. Já miluji knihovny i knihnupectví. Ale mám hodně knih, které jsem si raději nejprve půjčila v knihovně, přečetla a pak zhodnotila, zda si jí pořídím, či zůstane jen jako vypůjčená a přečtená z knihovny. A mnohokrát se mi to již vyplatilo, protože jsem kolikrát dychtila po nějaké knize a pak byla zklamaná. A byla nakonec ráda, že byla jen půjčená. Já už jako děcko školou povinné jsem byla pečená vařená v knihovně a byla jak v ráji. Opravdu. Od mala prostě čtenář celým srdcem. Ale na druhou stranu je krásné přijít do knihkupectví a cítit tu nádhernou vůni těch všech knih. Za mně takový nepopsatelný pocit, ale kdo je milovník knih, tak určitě ví, jak jsem to myslela. A když jsem vždycky nějakou knihu dostala nebo koupila, tak jsem si jí prostě očichala. Mně nové knihy voní, mají zvláštní vůni. Takovou, jakou nové knihy prostě mají mít a mají. Také jsem ráda za knižní boxíky, které jsou teď skoro všude. Kolikrát jsem si knihu půjčila, přečetla a opět vrátila. Takže taková pidi knihovnička.

30.12.2020


Nejobtížnější knihy, které jste kdy četli

Mně se velmi špatně četl Malý Princ. Pak Komenský - Labyrint světa a ráj srdce.

01.12.2020


Jakou knihu právě čtete?

Začínám číst knihu od Patricie Cornwellové Nakažlivá smrt. Mám za sebou zatím jen první kapitolu, ale zjišťuji, že se zřejmě jen tak neodtrhnu.

01.12.2020